Siga nu munggaran bumi

513 bumi permata biru Nalika kuring ningal langit kalaparan dina wengi anu écés sareng dina waktos anu sanés bulan purnama nyaangan sakumna daérah, kuring mikir ngeunaan bumi anu éndah anu sapertos permata biru di sadayana jagat.

Kami kagum tina tatanan sareng sajumlah cacah béntang sareng planét di jagat raya anu katingalina teu didudutan sareng mandul. Panonpoé, bulan sareng béntang henteu ngan ukur masihan terang urang, éta ogé netepkeun waktos urang. Hiji dinten parantos 24 jam, taun ngagaduhan 365 dinten sareng opat musim kusabab karemenan bumi (23,5 derajat) kana orbit Matahari.

Gusti urang nyatakeun yén anjeunna nyiptakeun planét ieu bakal dicicingan: «Kieu saurna Gusti anu nyiptakeun surga - anjeunna Allah; anu nyiapkeun sareng ngadamel bumi - anjeunna ngadegkeun; Anjeunna henteu nyiptakeunana sahingga éta kosong, tapi nyiapkeun éta yén salah sahiji kedah ngémutanana: Kami Gusti, sareng teu aya anu sanés » (Yesaya 45,18).

Omah urang anu berharga mangrupikeun kado ti panangan Gusti, bapa asih urang. Sadayana di bumi Bumi parantos dirarancang pikeun nyalametkeun kami, ngadeudeul kami, sareng masihan kami kabagjaan anu hébat nalika urang ngalangkungan kahirupan. Naon tujuan tina sagala berkah ieu anu kamungkinan urang dipasihkeun? Raja Sulaiman nyerat: "Gusti ngajantenkeun sagala hal anu indah pikeun waktosna. Anjeunna nandakeun kalanggengan di jero ati manusa, tapi tetep jalma henteu ningali sadayana karya Gusti ti mimiti dugi ka akhir. Kuring mutuskeun yén ieu teu aya anu langkung saé tibatan senang sareng teras mikaresep diri salami mungkin. Sareng jalma kedah tuang sareng nginum teras milari buah-buahan pagawéan aranjeunna, sabab ieu kado ti Gusti Allah "(tina Pandita 3,11: 13).

Éta nunjukkeun hiji sisi. Tapi kami ogé diciptakeun pikeun katingal saluareun kahirupan fisik ieu, saluareun kajadian sapopoé, kana kahirupan anu teu aya tungtung. Waktos kalanggengan sareng dewa urang. «Pikeun ieu kumaha carana anu luhur sareng luhur, anu hirup salamina, anu namina suci, nyarioskeun: Kuring cicing di tempat nu pangluhurna sareng di tempat suci sareng sareng jalma-jalma anu pegat sareng hina, ku kituna kuring tiasa nyegerkeun sumanget anu dihina sareng manah anu rusak » (Yesaya 57,15).

Kami hirup dina waktos milari Anjeunna sareng hatur nuhun pikeun sadaya berkah ieu di dieu sareng ayeuna. Pikeun ngawartosan anjeunna naon bagian tina alam anu urang paling resep, kumaha anu urang resep matahari, curug, awan, tatangkalan, kembang, sato sareng langit wengi kalayan sagala rupa bentangna. Marilah urang caket sareng Yesus, anu cicing di kalanggengan sareng akhirna hatur nuhun ka Anjeunna yén anjeunna henteu ngan ukur kuat tapi ogé pribadi. Barina ogé, anjeunna nyaéta jalma anu hoyong bagikeun alam semesta kalayan kami pikeun kalanggengan!

ku Cliff Neill