Mun enya kitu mah Gusti

Jujur, sakapeung kuring hese ngarti ka Pangéran. Anjeunna ngan henteu salawasna ngadamel kaputusan anu bakal kuring lakukeun upami kuring aya dina tempatna. Salaku conto, upami kuring pangéran, abdi moal ngijihkeun hujan dina patani patani anu jahat sareng benci. Ngan patani anu jujur ​​sareng jujur ​​bakal nampi hujan ti kuring, tapi Alkitab nyatakeun yén Allah nurunkeun hujanna ka anu adil sareng anu adil (Mateus 5,45).

Upami kuring ogé Tuhan, ngan jalma-jalma goréng anu bakal maot awal sareng jalma-jalma anu alus bakal hirup hirup bagja anu panjang. Tapi Kitab Suci nyarios yén kadang-kadang Allah ngan maéhan jalma-jalma sasar sabab sakuduna dituduh ngungsi (Yesaya 57, 1). Upami kuring ogé Tuhan, kuring sok ngantepkeun sadayana terang terang naon anu bakal diarepkeun di hareup. Teu aya patarosan tina naon kuring mikir ngeunaan hiji hal. Sadayana bakal direncanakeun taliti sareng gampang kahartos. Tapi Kitab Suci nyarioskeun yén Allah ngan ukur ngamungkinkeun urang ngaliwat eunteung mendung (1 Korinta 13, 12). Upami kuring janten Tuhan, moal aya kasiksa di dunya ieu. Tapi Gusti nyarios yén dunya ieu henteu milik anjeunna, tapi pikeun Iblis, sareng ku sabab kitu anjeunna henteu teras-terasan campur sareng ngantepkeun kajadian-kajadian anu urang henteu ngartos (2 Korinta 4, 4).

Upami kuring éta Tuhan, urang Kristen moal dikaniaya, barina ogé aranjeunna ngan ukur milu nuturkeun ka Gusti sareng ngalakukeun naon anu Diajukeun ka aranjeunna. Tapi Kitab Suci nyarios yén saha waé anu nuturkeun Gusti bakal dikaniaya (2 Timoteus 3:12).

Upami kuring ogé Tuhan, tangtangan kahirupan bakal sami hésé pikeun sadayana. Tapi Alkitab nyatakeun yén unggal urang bajoang sareng hal anu béda sareng yén perjuangan urang teu tiasa dielehkeun ku urang atanapi saha waé. (Ibrani 12: 1)

Geuning teu ka Gusti - mujur pikeun dunya ieu. Gusti gaduh kaunggulan tinangtu pikeun kuring: Anjeunna Maha Kawasa sareng kuring henteu. Ditilik kaputusan anu diwajibkeun ku Gusti pikeun kahirupan kuring atanapi batur anu hirup nyaéta kabodoan murni sabab ngan ukur Gusti anu terang kapan urang kedah hujan sareng iraha urang henteu kedah. Ngan anjeunna terang nalika urang kedah hirup atanapi maot. Ngan anjeunna terang nalika éta hadé pikeun urang ngartos hal sareng peristiwa nalika henteu. Ngan anjeunna terang anu mana perjuangan sareng tantangan anu ngahasilkeun hasil anu pangsaéna dina kahirupan urang sareng anu mana henteu. Ngan anjeunna terang kumaha anjeunna tiasa dianggo pikeun urang ku kituna anjeunna dipasrahkeun.

Janten sanés perkawis urang, éta ngan ukur ngeunaan anjeunna sareng éta naha urang kedah jaga panonna ka Yesus (Ibrani 12, 2). Éta henteu gampang pisan nuturkeun sauran ieu, tapi tetep alternatif anu langkung saé tibatan percanten yén kuring bakal langkung saé tibatan Gusti.

ku Barbara Dahlgren


pdfUpami kuring dewa?