Rahmat ALLAH


Naon anu dinyatakeun ku Gusti mangaruhan pisan

Ieu sih rahmat leres upami anjeun disimpen. Anjeun nyalira henteu tiasa ngalakukeun nanaon tapi nampi kalayan yakin naon anu masihan Gusti. Anjeun teu acan hasilna ku ngalakukeun nanaon; pikeun Alloh henteu kersa ka saha waé tiasa ngandelkeun kasuksésan nyalira di payuneun anjeunna (Efesus 2,8-9 GN). Saé pisan nalika urang Kristen diajar ngartos kurnia! Pangertian ieu nyandak tekanan sareng setrés anu sering urang pasang dina diri urang sorangan. Ayeuna damel urang ...

kaleresan

Kaleresan mangrupikeun tindakan tina rahmat ti Gusti Allah sareng ngalangkungan Yesus Kristus, anu ku ayana mukmin diyakinkeun di mata Allah. Ku sabab kitu, ku percanten ka Yesus Kristus, manusa nampi pangampura Gusti sareng mendakan karapihan sareng Gusti sareng Juru Salamet. Kristus mangrupikeun katurunan tur perjanjian lami teu énggal. Dina perjanjian anyar, hubungan urang sareng Allah didasarkeun kana dasar anu béda, dumasar kana kasepakatan anu béda. (Roma 3, 21-31; 4,1-8; ...

Diadegkeun dina rahmat

Naha sadaya jalan nuju ka Allah? Sababaraha percaya yén sadaya agama mangrupikeun variasi dina subjek anu sami - lakukeun ieu atanapi anu teraskeun ka surga. Dina glance kahiji, sigana kitu carana. Agama Hindu ngajanjikeun kaseueuhan anu percaya sareng Tuhan anu teu aman. Laksanakeun kana nirvana ngabutuhkeun karya-karya anu saé salami réproduksi. Budha, anu ogé ngajanjikeun nirvana, nungtut yén opat bebeneran anu mulya sareng dalapan jalur anu milu ...

Naha hukum Musa ogé dilarapkeun ka urang Kristen?

Nalika kuring sareng Tammy ngantosan di lobi bandara kanggo pesawat penerbangan kami, teu aya namina hiji pamuda calik dua korsi jauh sareng sababaraha kali ningali kuring. Sanggeus sababaraha menit, anjeunna naros ka kuring, "Sampurasun, naha anjeun Mr Joseph Tkach?" Anjeunna resep gaduh paguneman sareng kuring sareng nyarios yén anjeunna nembé diusir ti komunitas Sabbatarian. Dina paguneman urang éta ...

Ngan datang sakumaha anjeun!

Billy Graham sering nganggo ungkapan pikeun mendorong jalma pikeun nampi panebusan anu urang gaduh dina Yesus: Saur anjeunna, "Ngan datang salaku anjeun!" Témutan éta panginget yén Gusti ningali sadayana: pangsaéna sareng awon kami sareng anjeunna tetep bogoh ka urang. Telepon "ngan datangna sakumaha anjeun" mangrupikeun cerminan tina kecap rasul Paulus: "Kusabab Kristus pupus pikeun urang dina waktu éta urang masih lemah. Muhun ...

Grace guru pangalusna

Kaget ku kurnia anu nyata nyaéta skandal. Rahmat henteu maéhan dosa, tapi nampi éta jalma dosa. Éta mangrupikeun bagian tina sifat rahmat anu urang henteu pantes. Rahmat Allah ngarobih kahirupan urang sareng naon iman Kristen nyaéta sadayana. Seueur jalma anu ngahubungan sareng kurnia Allah sieun henteu kabawah hukum. Aranjeunna pikir ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngalakukeun dosa deui. Kalayan perspektif ieu Paulus ...

Kurnia Allah

Rahmat Allah mangrupikeun nikmat anu teu pantes sahingga Insya Alloh masihan luhur sadaya panyiptakeun-Na. Dina rasa anu paling lega, rahmat Allah ditepikeun dina unggal kalakuan diri wahyu diri. Hatur nuhun kana rahmat, manusa sareng sakabeh kosmos disimpen tina dosa sareng maot ku Yesus Kristus, sareng berkat manusa nampi kakuatan pikeun terang sareng mikacinta ka Gusti Allah sareng Yesus Kristus sareng asup ka kabagjaan kasalametan anu abadi Karajaan dewa. (Kolose 1,20; ...

Beurat beurat dosa

Naha anjeun kantos heran kumaha Yesus tiasa nyarios yén kuk na lembut sareng beurat beungbeuratna, ngémutan naon anu anjeunna tahan salaku Putra Allah anu ngajelma nalika hirup di bumi na? Lahir salaku Al Masih anu dinubuatkeun, Raja Herodes milarian anjeunna nalika anjeunna orok. Anjeunna maréntahkeun sadaya barudak lalaki di Bétléhém anu umur dua taun atanapi langkung ngora dibunuh. Nalika nonoman, Yesus sapertos nonoman anu sanés ...

Naha Gusti masih bogoh ka urang?

Kaseueuran urang parantos maca Alkitab salami mangtaun-taun. Hadé maca ayat-ayat dalit sareng bungkus anjeun nyalira siga anu simbut haneut. Éta tiasa lumangsung yén kaakraban urang nyababkeun urang mopohokeun kana detil anu penting. Upami urang maca éta ku panon anu getol sareng tina sudut pandang anu énggal, Roh Suci tiasa ngabantosan urang ningali langkung seueur sareng kamungkinan ngingetkeun urang kana hal-hal anu urang parantos hilap. Lamun abdi…

Kumaha endahna cinta Gusti

Sanaos kuring nembé yuswa 12 taun waktos éta, kuring masih tiasa émut pisan ka bapak sareng akina, anu bagja pisan ngeunaan kuring sabab kuring parantos ngantunkeun sadayana A (nilai anu pangsaéna) dina laporan sakola kuring. Salaku hadiahna, akina masihan kuring dompét kulit buaya anu katingali mahal, sareng bapak kuring masihan artos $ 10 salaku titipan. Abdi émut duanana nyarios yén aranjeunna ...

Hukum sarta Undang-rahmat

Sababaraha minggu ka tukang nalika ngupingkeun lagu Billy Joel, State of Mind New York, nalika ngotéktak berita online kuring, kuring kajantenan kana tulisan ieu. Éta nyatakeun yén New York State nembé ngaluluskeun hukum anu ngalarang rajah sareng tindik piaraan. Kuring gumbira terang yén hukum sapertos kieu perlu. Tétéla prakték ieu janten trend. Kuring ragu éta…

Dihapus salamina

Naha anjeun kantos kaleungitan file penting dina komputer anjeun? Sanaos ieu tiasa ngaganggu, kaseueuran jalma anu wawuh kana komputer tiasa hasil ngahanca file anu sigana leungit. Éta saé pisan terang yén sadayana henteu leungit nalika nyobian milari inpormasi anu anjeun teu dihaja dihapus. Nanging, éta nanaon tapi ngahibur nalika anjeun nyobian ngalakukeun sababaraha hal ...

Naha sih niqun nolak dosa?

Hirup dina rahmat hartosna nolak, henteu sabar, atanapi nampi dosa. Gusti ngalawan dosa - anjeunna hates éta. Anjeunna nolak ninggalkeun urang dina kaayaan dosa urang sareng ngutus Putra-Na pikeun nyéépkeun urang tina pangaruh anjeunna sareng dirina. Nalika Yesus nyarios ka awéwé anu parantos zinah, anjeunna nyarios ka anjeunna: "Kuring ogé henteu nangtoskeun anjeun," waler Yesus. Anjeun tiasa angkat, tapi tong dosa deui! " (Yn 8,11 HFA). Pernyataan Yesus ...

Gusti teu aya nanaon ngalawan anjeun

Ahli psikologi ngaranna Lawrence Kolberg ngembangkeun tés éksténsif pikeun ngukur kematangan di daérah penalaran moral. Anjeunna nyimpulkeun yén tingkah laku anu hadé pikeun nyingkahan hukuman nyaéta wujud anu paling handap motivasi pikeun ngalakukeun anu leres Naha urang ngan ukur ngarobah tingkah laku urang pikeun nyegah hukuman? Naha ieu tobat Kristen sapertos kitu? Naha Kristen ngan ukur salah sahiji tina sababaraha cara pikeun ngamajukeun pamekaran moral? Seueur urang Kristen ...

Tetep fokus kana kurnia Gusti

Abdi nembé ningali pidéo parodying iklan TV. Dina hal ieu, éta ngeunaan CD ibadah Kristen fiksi anu judulna "Ieu Sadayana Ngeunaan Kuring". CD éta ngandung lagu-lagu: "Lord I Angkat Nami Abdi di Luhur", "I Luhurkeun Kuring" sareng "Teu aya Anu Sapertos Kuring". (Teu aya anu sapertos kuring). Aneh? Leres, tapi éta ngagambarkeun bebeneran anu hanjelu. Urang manusa condong mikir sorangan ...

Iman - tingali kawih

Aya kénéh sababaraha minggu dugi kita ngagungkeun pupusna sareng jadian Yesus. Dua hal anu kajantenan urang nalika Yesus maot sareng digedékeun. Nu kahiji nyaéta yén urang maot sareng anjeunna. Sareng hal anu kadua nyaéta yén kami diangkat bareng sareng anjeunna. Rasul Paulus nyayogikeunana ku cara kieu: «Upami anjeun ayeuna diangkat bareng sareng Al Masih, milari naon anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Gusti. Milarian naon anu di luhur, henteu naon di bumi.…

Lilin ulang taun

Salah sahiji hal anu paling hésé anu urang percanten salaku urang Kristen nyaéta yén Allah parantos ngahampura urang sadaya dosa urang. Urang terang yén leres dina teori, tapi upami ka situasi praktis sadidinten, urang bertindak siga henteu. Urang condong polah cara anu sami sareng urang nalika ngahampura sapertos urang nalika niup lilin. Nalika urang nyobian niupkeun aranjeunna, lilin tetep teras-terasan kumaha hésé urang nyobian. Lilin ieu ...

Injil - Berita Warta!

Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah - malah dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan. Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu hoyong dinten pengadilan sabab terang aranjeunna henteu murni ...

Sieun pangadilan panungtungan?

Upami urang ngartos yén urang hirup, ninun sareng aya dina Kristus (Kisah Para Rasul 17,28), dina Salah anu nyiptakeun sagala hal sareng nyalametkeun sagala hal sareng anu mikanyaah ka urang tanpa syarat, urang sadayana tiasa sieun sareng hariwang di mana kami aya Nangtung, nempatkeunkeun, sareng ngawitan leres-leres istirahat dina kahirupan urang uninga cinta-Na sareng kakuatan kakuatan. Injilna mangrupikeun warta anu saé. Kanyataanna, éta henteu ngan ukur pikeun sababaraha urang, tapi pikeun sadayana ...

Euweuh anu misahkeun urang tina cinta Allah

Deui-deui "Paul ngajawab dina urang Romawi yén urang ngahutang ka Kristus yén Gusti ngemutan urang salaku anu diyakinkeun. Sanaos urang ngalakukeun dosa kadang-kadang, dosa-dosa éta diitung ngalawan diri anu lami anu disalib sareng Kristus; dosa urang henteu kaétang ngalawan naon anu urang aya di Kristus. Urang ngagaduhan tugas pikeun merangan dosa - sanés disalametkeun, tapi kusabab urang parantos janten putra-putra Gusti. Dina bagian pamungkas tina Bab 8 ...

Kurnia Allah - teuing anu saé janten leres?

Sora alus teuing anu leres, janten paribasa anu kawéntar dimimitian sareng anjeun terang yén éta sanés henteu karasa. Nanging, upami nuju ka rahmat Allah, saleresna leres-leres. Tapi, sawaréh jalma-jalma mendesak yén rahmat henteu tiasa kitu sareng ngadamel hukum pikeun nyegah naon anu aranjeunna ningal salaku lisénsi pikeun ngalakukeun dosa. Usaha ikhlas tapi sesat mangrupikeun bentuk legalisme anu masihan jalma kakuatan ngarobah rahmat ...

Teuing saé janten leres

Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun henteu ngagaduhan nanaon dina kahirupan." "Upami éta saé teuing saé pikeun leres, maka éta sigana sanés leres." Kanyataan kahirupan anu dipikanyaho ieu sababaraha kali dipasang dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. The ...

Janten buta iman

Naha anjeun hoyong janten jalma anu iman? Naha anjeun hoyong kayakinan anu tiasa mindahkeun gunung? Naha anjeun kersa nyandak kapercayaan anu tiasa ngahirupkeun deui jalma maot, kayakinan sapertos Daud anu tiasa maéhan raksasa? Meureun aya seueur raksasa dina kahirupan anjeun anu anjeun badé musnah. Ieu kasus pikeun kaseueuran urang Kristen, kalebet kuring. Naha anjeun hoyong janten raksasa iman? Anjeun tiasa ngalakukeun éta, tapi anjeun tiasa ngalakukeun éta ...

Naha urang ngahutbah "rahmat murah"?

Panginten anjeun parantos nguping yén kurnia nyarios "henteu aya watesna" atanapi "éta nungtut". Jalma anu ngantebkeun cinta sareng pangampura Gusti kadang-kadang bakal sapatemon jalma anu nuduh aranjeunna "murah rahmat", sabab disparagingly nyauran éta. Ieu pisan anu kajantenan ku sobat balad kuring sareng pastor GCI, Tim Brassel. Anjeunna dituduh da'wah "ngahargaan rahmat". Abdi resep kumaha anjeunna ...