Gusti sareng urang

622 gusti sareng urang Kami ningali ka Natal, émut kalahiran Yesus langkung ti 2000 taun ka pengker sahingga ka Immanuel «Gusti sareng kami». Kami yakin yén anjeunna lahir Putra Allah, manusa anu daging sareng getih sareng pinuh ku Roh Suci. Dina waktos anu sami urang maca kecap Yesus anu nunjukkeun yén anjeunna aya di Rama, kumaha anjeunna hirup di urang sareng urang di anjeunna.

Leres éta! Yesus nyerah bentuk ilahiahna nalika anjeunna janten manusa. Anjeunna ngahijikeun urang, dulur-dulurna dibebankeun ku kasalahan, ka Rama urang ku getihna ditumpukeun dina kayu salib. Ku alatan éta, tina sudut pandang Gusti, urang ayeuna murni sareng sampurna éndah sapertos salju anyar murag.
Ngan aya hiji kaayaan pikeun ngalaman kabagjaan anu saé ieu: Percaya kana bebeneran ieu, warta alus ieu!

Kuring nyusun deui kaayaan ieu sareng kecap tina buku Yesaya 55,8: 13 sapertos kieu: Pikiran sareng cara Gusti jauh langkung kuat tibatan urang, sabab surga langkung luhur tibatan bumi. Hujan sareng salju henteu balik deui ka surga, tapi rada nyéépkeun bumi sareng ngahasilkeun buah sahingga jalma, sasatoan sareng pepelakan tiasa didahar. Tapi henteu ngan ukur éta, pangandika Allah ogé kadéngé ku seueur jalmi sareng nyandak berkah anu loba.

Kawajiban urang pikeun kaluar dina kabagjaan sareng katengtreman sareng ngahutbah warta anu hadé ieu. Teras, sakumaha ceuk nabi Yesaya, malah gunung sareng bukit di payuneun urang bakal gumbira sareng ngagorowok sareng sadaya tatangkalan di lapangan bakal keprok panangan sareng surak sareng ... sadayana ieu bakal dilakukeun pikeun kamulyaan Allah anu langgeng.

Nabi Yesaya ngumumkeun Immanuel sakitar tujuh ratus taun sateuacan kalahiran sareng Yesus leres-leres sumping ka bumi pikeun nyangking harepan, kayakinan sareng kahirupan abadi ka jalma-jalma anu rusak sareng hanjakal. Samentawis waktos éta anjeunna deui di sisi bapakna sareng nuju nyiapkeun sagala rupa pikeun urang pas sareng anjeunna. Yesus bakal balik mawa urang ka imah.

ku Toni Püntener