Naha aya anu nubuat?

477 wangsit Aya bakal salawasna aya jalma anu ngaku-leres nabi atanapi percaya yén anjeunna tiasa ngitung tanggal kadatangan Yesus. Kuring nembe ningali laporan ngeunaan rabi anu nyebatkeun ramalan Nostradamus 'sareng Taurat. Jalma anu séjén ngaramalkeun yén uih Yesus tiasa dina Pentekosta 2019. Seueur anu pencinta wangsit nyoba nyambungkeun warta énggal sareng ramalan Alkitab. Kark Barth ngajurung jalma pikeun tetep tetep jangkar dina Kitab Suci bari narékahan supaya langkung ngartos kana dunya modérn anu parobihan.

Tujuan tina Kitab Suci Alkitabiah

Yesus ngajarkeun yén tujuan Kitab Suci nyaéta pikeun ngabuktikeun Gusti - karakter, tujuan, sareng alam na. Alkitab ngaladénan tujuan ieu ku nunjukkeun ka Yesus, anu mangrupikeun wahyu Gusti anu lengkep sareng pamungkas. Bacaan Kitab Suci anu berpusat sareng Kristus ngabantosan kami tetep leres kana tujuan ieu sareng ngabantosan urang pikeun nyingkahan salah tafsiran tina ramalan.

Yesus ngajar yén anjeunna mangrupikeun pusat kahirupan sadayana wahyu Alkitabiah sareng yén urang sadaya Kitab Suci (kalebet ramalan) kedah diinterpretasi ti pusat ieu. Yesus jelas ngritik urang Parisi keur gagal dina titik ieu. Sanaos aranjeunna milarian kahirupan anu langgeng dina Kitab Suci, aranjeunna henteu mikawanoh Yesus salaku sumber kahirupan ieu (Yohanes 5,36: 47). Ironisna, pamahaman sateuacanna ngeunaan Kitab Suci ngabobolan anjeunna tina terang yén Kitab Suci parantos kajantenan. Yesus nunjukkeun kumaha leres napsirkeun Kitab Suci ku nunjukkeun kumaha sadayana Kitab Suci nunjuk ka anjeunna salaku minuhan (Luk 24,25-27; 44-47). Kasaksian rasul-rasul dina Perjangjian Anyar negeskeun metode tafsiran anu berpusat Kristus.

Minangka gambar sampurna tina kawih Gusti (Kolosa 1,15) Yesus ngungkabkeun hakekatna Gusti ngalangkungan interaksi-na, anu nunjukkeun interaksi sareng Gusti sareng umat manusa. Ieu penting tetep dina émut nalika maca Perjanjian Lama. Ieu hususna relevan pikeun ngajauhkeun urang tina ngalakukeun perkara sapertos ngusahakeun ngalarapkeun carita Daniel di Löwengrube kana kaayaan anu ayeuna di dunya urang, contona nalika milih kantor politik. Nubuat Daniel henteu aya anu ngawartosan saha anu kedah milih. Sabalikna, bukuna Daniel nyarioskeun ngeunaan saurang lalaki anu dikasihani kasatiaan ka Gusti. Janten Daniel nunjuk ka Gusti anu satia anu salawasna aya pikeun urang.

Tapi masalah Alkitab?

Seueur jalma nu naroskeun yén buku sepuhna Alkitab masih tiasa relevan ayeuna. Barina ogé, Alkitab henteu nyarioskeun perkawis modéren sapertos kloning, obat modern sareng perjalanan rohangan. Élmu sareng téknologi modéren ngangkat patarosan sareng teka-teki anu henteu aya dina jaman Alkitabiah. Nanging, Alkitab penting pisan dina waktos urang sabab ngingetkeun yén kamajuan téknologi urang henteu ngarobih kaayaan manusa atanapi niat alus sareng rencana Gusti pikeun umat manusa.

Alkitab ngamungkinkeun urang ngartos peran urang dina rencana Allah, kalebet kasampurnaan karajaan-karajaan anu bakal datang. Kitab Suci ngabantosan urang ngartos makna sareng tujuan kahirupan urang. Hal ieu ngajarkeun yén kahirupan urang henteu mungkas dina nanaon, tapi nuju ka réprési hébat, dimana urang bakal pendak sareng Yesus ramo. Alkitab ngungkabkeun ka urang yén aya arti dina kahirupan - urang diciptakeun ngahiji sareng Allah Triune urang dina persatuan sareng ukum gaul. Kitab Suci ogé masihan pituduh pikeun ngalengkepan urang kana kahirupan anu kaya kieu (2 Timoteus 3,16:17 -). Kitu kitu ku teras nunjukkeun urang ka Yesus, anu masihan kami saréréa hirup ku masihan aksés ka Rama (Yohanes 5,39) sareng ngirim kami Roh Suci.

Leres, Alkitab tiasa dipercaya, sareng tujuan anu béda, kacida relevan. Tapi, loba jalma anu nolak éta. Filsuf Perancis Voltaire ngaduga dina abad ka-17 yén Alkitab bakal ngaleungit dina gelap sajarah dina 100 taun. Nya, anjeunna salah. Guinness World Records nyatakeun yén Alkitab nyaéta buku paling laris anu kantos. Dugi ka ayeuna, langkung ti 5 miliar salinan parantos dijual sareng disebarkeun. Éta duanana pikaseurieun sareng ironis yén imah Voltaire di Geneva, Swiss, dibésér ku Geneva Bible Society sareng janten pusat distribusi Alkitab. Seueur pisan pikeun ramalanna!

Tujuan tina nubuat

Beda sareng naon anu dipercaya, tujuan nubuat alkitab henteu ngabantosan urang ngaduga masa depan, tapi ngabantosan urang ngakuan Yesus salaku Gusti jujutan. Nubuat nyiapkeun jalan pikeun Yesus sareng nunjuk ka anjeunna. Perhatoskeun naon anu diserat ku rasul Peter ngeunaan panggero nabi-nabi:

Bliss ieu [sakumaha anu dijelaskeun dina tujuh ayat sateuacanna] parantos ditéang sareng ditaliti ku nabi-nabi anu parantos nyucap rahmat anu ditujukeun pikeun anjeun, sareng waktos sareng naon Roh Kristus nunjukkeun. anu aya dina eta sareng sateuacanna kasaksian kana sangsara anu kedah sumping ka Kristus sareng kamulyaan saatosna. Parantos diungkabkeun ka aranjeunna yén aranjeunna henteu kedah ngawula ka diri nyalira tapi anu ayeuna parantos diajarkeun ka anjeun ku anu parantos ngabahas Injil ka anjeun ngalangkungan Roh Suci anu dikirim ti surga. " (1 Petrus 1,10:12 -).

Peter nyebatkeun yén Roh Kristus (Roh Suci) mangrupikeun sumber tina nubuat sareng tujuanana pikeun ngaduga kahirupan, maot sareng kabangkitan Yesus. Éta nunjukkeun yén nalika anjeun kantos ngupingkeun pesen Injil, anjeun kantos nguping sadaya anu peryogi kauninga ngeunaan nubuat. Rasul John nyerat perkawis ieu dina cara anu sami: “Tibatan nyembah ka Gusti! Kusabab pesen nubuat anu Roh Allah masihan nyaéta pesen Yesus » (Wahyu 19,10, Tarjamahan Anyar Geneva).

Kitab Suci jelas: "Yesus mangrupikeun tema utama tina ramalan". Nubuat alkitab terang urang Yesus terang, naon anu tos Anjeunna laksanakeun, sareng naon anu bakal Anjeunna laksanakeun. Fokus kami mangrupikeun ka Yesus sareng kahirupan anu masihan anjeunna dina komuni sareng Allah. Éta henteu dumasar kana pakumpulan geopolitik, perang dagang atanapi naha batur ngaduga hiji hal dina jangka waktu. Mangrupikeun kanyamanan anu saé uninga yén Isa boh yayasan sareng parantosan iman urang. Gusti kami sami kamari, ayeuna sareng salamina.

Asih Yesus Juru Salamet urang aya di tengah-tengah nabi.

Joseph Tkach

presiden

KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfNaha aya anu nubuat?