Teologi Trinitas

175 Teologi Trinitas Teologi penting pikeun urang sabab nyayogikeun kerangka pikeun kapercayaan urang. Nanging, aya seueur aréa teologis, sanaos dina komunitas Kristen. Salah sahiji ciri anu aya pikeun WKG / GCI salaku komunitas iman nyaéta komitmen urang kana naon anu tiasa didadarkeun salaku "Teologi Trinitas". Sanaos doktrin Trinitas parantos diwanohkeun dina sajarah garéja, sawaréh aya anu namina éta "ajaran anu hilap" sabab sering dipandang sering. Tapi, dina WKG / GCI kami percaya yén kanyataan, kanyataan kanyataan sareng Trinity, ngarobih sadayana.

Alkitab ngajarkeun yén kasalametan urang gumantung kana Trinitas. Ajaran ieu nunjukkeun ka urang kumaha masing-masing ka Ketuhanan ngalaksanakeun peran penting dina kahirupan urang salaku urang Kristen. Gusti Rama Adid nampi Kami salaku "Anak anu Tercinta" (Efesus 5,1). Ieu naha Gusti, Putra, Isa Al Masih, ngalakukeun pagawean anu dipikabutuh pikeun kasalametan urang. Urang sésana dina manahna rahmat (Efesus 1,3: 7) ngagaduhan kapercayaan dina kasalametan urang sabab Gusti Allah Roh Suci cicing di urang salaku segel pusaka (Efesus 1,13: 14). Masing-masing jalmi Trinity ngagaduhan peran anu unik pikeun ngabageakeun kulawarga kulawarga.

Sanaos urang nyembah ka Gusti Allah dina tilu jalma ilahi, ajaran Trinity sakapeung raoskeun salaku urang sesah prakték pisan. Tapi upami pamahaman sareng prakték urang ngeunaan pusat-pusat ajaran anu disatujuan, ieu berpotensi ageung pikeun ngarobih kahirupan urang sapopoé. Kuring ningali sapertos kieu: Prinsip Trinity ngingetkeun urang yén teu aya anu urang tiasa lakukeun pikeun milari tempat kami dina tabél Gusti Gusti parantos parantos ngajak kami sareng ngalaksanakeun padamelan anu dipikabutuh ku kituna urang tiasa mendakan tempat di tabél. Hatur nuhun kana kasalametan Yesus sareng pangwasa Roh Suci, urang tiasa sumping sateuacan Bapa, aub dina kanyaah ka Triune Allah. Kadeudeuh ieu tiasa kabébasan ku sadayana anu iman kusabab hubungan Trinity anu abadi. Tapi, ieu pasti sanés hartosna yén urang henteu ngagaduhan kasempetan milu kana hubungan ieu. Hirup dina Kristus hartosna cinta Allah ngamungkinkeun urang pikeun ngurus jalma anu hirup di sabudeureun urang. Asih Trinity ngalir ka urang ngalebetkeun ka kami; jeung ngalangkungan urang ngahontal batur. Gusti henteu kedah urang ngalengkepan damel na, tapi Anjeunna ngajak urang salaku kulawargana ngiringan anjeunna. Kami diwajibkeun cinta kusabab sumangetna aya dina urang. Nalika kuring sadar yén sumanget na cicing di kuring, sumanget kuring ngarasa lega. Trinitas, berorientasi hubungan Tuhan hoyong ngabebaskeun kami pikeun ngagaduhan hubungan anu berharga sareng bermakna sareng Anjeunna sareng jalma-jalma sanés.

Wios anu masihan conto pikeun kahirupan kuring sorangan. Salaku da'wah, kuring tiasa katangkep dina "naon anu kuring" lakukeun "pikeun Gusti." Kuring nembe tepang sakolompok jalma. Kuring jadi fokus kana agenda kuring sorangan anu kuring henteu perhatikeun saha anu sanés dina kamar sareng abdi. Nalika kuring sadar kumaha hariwang kuring perkawis ngalakukeun padamelan pikeun Gusti, kuring nyandak seuri ku sorangan sareng ngagungkeun yen Gusti aya sareng urang, ngajurung sareng ngabimbing urang. Urang henteu kedah sieun ngalakukeun kasalahan nalika urang terang yén Gusti gaduh sadayana dikendali. Urang tiasa ngawula ka Anjeunna kalayan bungah. Éta ngarobih pangalaman sapopoé nalika urang émut yén teu aya anu henteu Gusti tiasa ngabenerkeun. Nelepon Christian urang sanes beban beurat, tapi kurnia anu saé. Kusabab Roh Suci cicing di urang, urang bébas milu ngerjakeun-Na tanpa kedah hariwang.

Sugan anjeun terang yén motto dina WKG / GCI nyaéta: "Anjeun kalebet!" Tapi anjeun terang naon hartosna pikeun kuring pribadi? Éta hartosna urang nyobian silih pikanyaah sakumaha Tritunggal mikanyaah - pikeun silih asah - ku cara ngahargaan bédana urang, bahkan nalika urang babarengan. Tritunggal mangrupikeun modél anu sampurna pikeun Cinta Suci. Rama, Putra sareng Roh Suci mikaresep perpaduan anu sampurna bari jelas-jelas béda-béda Jalma anu suci. Sakumaha saur Athanasius: "Persatuan di Trinity, Trinity in Unity". Cinta anu dikedalkeun dina Trinity ngajarkeun urang pentingna hubungan asih di Karajaan Allah.

Pangertosan trinitary ngahartikeun kahirupan komunitas iman urang. Di dieu dina WKG / GCI anjeunna ngamotivasi urang pikeun mikirkeun deui kumaha urang tiasa silih jaga. Urang hoyong cinta ka jalma-jalma di sakuriling urang, sanés kusabab urang hoyong kéngingkeun hiji hal, tapi kusabab Gusti urang mangrupikeun Désa komunitas sareng cinta. Roh cinta Allah nungtun urang pikeun mikanyaah ka batur, sanaos henteu gampang. Kami terang yén sumanget na hirup henteu ngan ukur di urang tapi ogé di dulur-dulur urang. Kusabab kitu urang henteu ngan ukur pendak dina Minggu pikeun jasa garéja - urang ogé tuang babarengan sareng ngantosan bungah naon anu bakal dilakukeun ku Gusti dina kahirupan urang. Ieu sababna urang nawiskeun bantosan ka anu peryogi di lingkungan urang sareng di sakumna dunya; éta sababna urang ngadoa pikeun anu gering sareng anu lemah. Éta kusabab cinta sareng kapercayaan urang kana Tritunggal.

Nalika urang milu sedih atanapi ngagungkeun babarengan, urang nyobian silih pikasih-lami sakumaha Trinity asih ka Allah. Upami urang hirup ngartos pamikiran Trinitas unggal dinten, urang nampi nélokna antusias: "Pikeun kasampurnaan Anjeunna anu ngeusi sadayana." (Efesus 1,22: 23). Doa anjeun anu berehan, henteu mandiri sareng dukungan kauangan anjeun mangrupikeun bagian anu penting dina komunitas ngabagi ieu anu dibentuk ku pamahaman Trinitas. Kami kalangkung ku asih Bapa liwat panebusan Putra, ayana Roh Suci, sareng diurus ku awakna.

Tina tuangeun anu disiapkeun pikeun babaturan gering, kana kabagjaan prestasi anggota kulawarga, kanggo sumbangan anu ngabantosan Garéja pikeun teras damel; kabeh ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngajarkeun Injil Injil.

Dina asih Rama, Putra sareng Roh Suci,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfTeologi Trinitas