Milih pikeun seuri

mutuskeun seuri Saatos ngalakukeun sababaraha balanja Natal di Costco [mirip sareng Manor], kuring nyéréngéh awéwé wanoja pertengahan anu nembé lebar nalika kuring angkat ka tempat parkir. Si awéwé ningali kuring sareng naros: "Naha jalma-jalma di jero langkung bageur ti jalma-jalma di luar?" Hmmm, panginten kuring. "Kuring teu yakin," ceuk kuring, "tapi kuring miharep éta kuring!" Désémber mangrupikeun bulan sibuk. Nyiapkeun   Natal tiasa janten sesah pikeun urang sareng tiasa ngajantenkeun haté urang langkung parah. Perayaan éta, ngahias bumi, surat-surat bisnis, lembur, antrian panjang, macét sareng lalulintas kulawarga tiasa nyandak saraf anu saé ngaganggu urang. Teras anjeun hoyong milarian kado anu leres pikeun dulur dina daptar ieu sareng milari deui anu masihan tiasa langkung mahal.

Naon waé anu kedah dilakukeun, abdi pikir aya anu tiasa masihan anu anjeun pendak dina waktos taun ieu sareng bahkan teu ngarugikeun nanaon. Hiji SMILE! Senyuman mangrupikeun kado anu sampurna pikeun sadayana jalma dina sagala budaya, dina sagala basa, sadayana balap sareng sagala umur. Anjeun tiasa masihan ka babaturan, baraya, kolega sareng urang asing. Éta cocog sareng sadayana sareng ngajamin supados jalma katingalina langkung ngora sareng langkung narik.

Seuri mangrupikeun kado anu mangpaat pisan. Hal alus pikeun jalma anu masihan imut sareng anu nampi aranjeunna. Panaliti nunjukkeun yén mesem tiasa ngarobih moods, éta ogé tiasa ngirangan setrés, nguatkeun sistem imun sareng nurunkeun tekanan darah; endorphins, relievers nyeri alami sareng serotonin ogé tiasa dileupaskeun kana awak.

Seuri tiasa nular - ku cara anu positif. Dr. Daniel Goleman, psikolog sareng panulis buku Kecerdasan Sosial, ngajelaskeun yén konci pikeun paham fenomena ieu aya dina sél saraf anu disebut spéson neuron. Urang sadaya ngagaduhan saraf neuron. Goleman nyerat yén ngan ukur padamelanna nyaéta "mikawanoh seuri sareng ngajadikeun urang mulang seuri". Pasti, ieu ogé tiasa dianggo kana beungeut poék. Sangkan urang tiasa milih. Naha urang resep yén jalma ningal kami ambek atanapi anu aranjeunna seuri ka urang? Naha anjeun terang yén sanajan senyuman simulasi tiasa ngajantenkeun anjeun bahagia?

Urang bahkan tiasa diajar hiji hal tina orok. Orok anu nembe langkung milih resep anu seuri kanggo nyanghareupan nétral. Bayi nunjukkeun baraya sareng raga anu bagja bungah sareng kabagjaan. Ngomongkeun orok, kumaha upami orok anu nyiptakeun usum ramé ieu? Yesus sumping ka jalma pikeun masihan aranjeunna seuri. Teu aya harepan sateuacan anjeunna sumping. Tapi dina dinten kalahiranna aya perayaan gedé. "Sareng langsung aya rombongan sarwa sawarga sareng malaikat, anu muji ka Gusti sareng nyarios: Maha Suci Allah di bumi anu pangluhurna sareng tengtrem di bumi ku jalma-jalma pikahoyong na" (Lukas 2,8-14).

Natal mangrupikeun perayaan kabungahan sareng seuri! Anjeun tiasa ngahias, ngagungkeun, ngiringan, nyanyi, sareng nganggo waktos sareng kulawarga anjeun, tapi upami anjeun henteu seuri, anjeun teu kedah ngagungkeun. Seuri! Anjeun pasti tiasa ngalakukeun éta. Éta henteu nyeri pisan! Éta henteu ngarugikeun lembur atanapi artos. Ieu kado anu bagja disalurkeun sareng kadatangan deui ka anjeun. Abdi teu tiasa ngabantosan yén nalika urang seuri kana jalma sanés, Yesus ogé imut ka urang.

Saran ngeunaan kumaha urang tiasa hasil ngalamar kaputusan urang

  • Mimiti, seuri nalika anjeun bangun isuk-isuk, sanajan teu aya anu ningali. Éta nangtoskeun nada tina poé.
  • Seuri dina jalma nu anjeun pendak salami siang, paduli naha aranjeunna seuri ka anjeun atanapi henteu. Éta tiasa nangtoskeun wirahma sadinten anjeun.
  • Seuri sateuacan nganggo telepon. Éta nangtukeun nada mélodi anjeun.
  • Seuri lamun ngadangukeun musik Natal sareng mikir ngeunaan kalahiran Kristus. Éta nangtoskeun wirahma kahirupan spiritual anjeun.
  • Seuri sateuacan anjeun bobo sareng alhamdulillah ka sadaya hal anu anjeun pendak salami siang. Éta nangtukeun wirahma pikeun bobo langkung saé.

ku Barbara Dahlgren


pdfMilih pikeun seuri