Putra Manusa anu luhur

635 putra manusa anu luhur Dina paguneman sareng Nicodemus, Yesus nyebatkeun paralel anu pikaresepeun antara oray di gurun sareng dirina nyalira: "Sakumaha Musa ngagungkeun oray di padang pasir, maka Putra Manusa kedah diluhurkeun supados sadayana anu percanten ka Anjeunna ngagaduhan hirup anu langgeng» (Yohanes 3,14: 15).

Naon maksad Yesus ku éta? Yesus narik carita tina Perjanjian Old ngeunaan urang Israil. Urang Israil aya di gurun pasir sareng teu acan lebet kana bumi anu dijangjikeun. Aranjeunna teu sabar sareng ngadu'a: «Jalma-jalma kaganggu di jalan sareng nyarios ngalawan Gusti sareng ka Musa: Naha anjeun nyandak kami kaluar ti Mesir, yén kami bakal maot di gurun? Kusabab teu aya roti atanapi cai di dieu, sareng kami hoream ku tuangeun sakedik ieu » (Pangentasan 4: 21,4-5).

Naon maksadna manna? "Éta sadayana tuang tuang spiritual anu sami sareng nginum inuman spiritual anu sami; sabab aranjeunna nginum batu spiritual anu nuturkeun aranjeunna; tapi batu éta Kristus " (1 Korinta 10,3: 4).

Yesus Kristus mangrupikeun batu, inuman spiritual, sareng naon katuangan spiritual anu aranjeunna tuang? Éta mangrupikeun manna, roti, anu diturunkeun ku Allah di panjuru Israél. Naon éta? Yesus ngalambangkeun manna, anjeunna mangrupikeun roti sajati ti surga. Urang Israil nganggap hina roti sawarga, sareng naon kajadianana?

Réptil beracun datang, aranjeunna ngegel sareng seueur jalma anu maot. Gusti maréntahkeun Musa ngadamel oray parunggu sareng ngagantungkeun kana tihang. «Janten Musa ngadamel oray parunggu sareng naékkeun na luhur. Sareng upami aya anu ngegel oray, anjeunna ningali oray brazen sareng tetep hirup » (Nomer 4:21,9).

Urang Israil teu syukur sareng buta kana naon anu dilakukeun ku Allah pikeun aranjeunna. Aranjeunna poho yén anjeunna nyalametkeun aranjeunna tina perbudakan di Mesir ku bala anu ajaib sareng nyayogikeun aranjeunna tuangeun.
Harepan urang ngan ukur dina bekel anu asalna ti Gusti, sanés tina hal anu urang lakukeun tapi ti anu diangkat dina kayu salib. Istilah "digedékeun" mangrupikeun ungkapan panyaliban Yesus sareng mangrupikeun hiji-hijina ubar kanggo kaayaan sadaya manusa sareng pikeun urang Israil anu henteu puas.

Oray brazen éta ngan saukur simbol anu ngajadikeun penyembuhan fisik mungkin pikeun sababaraha urang Israél sareng nunjuk ka Anu pamungkas, Yesus Kristus, anu nawiskeun penyembuhan spiritual pikeun sakabéh umat manusa. Hiji-hijina harepan urang kaburu maot gumantung kana merhatoskeun nasib ieu anu parantos dipidamel ku Gusti. Urang kedah ningali sareng percanten ka Putra Manusa, anu parantos diluhurkeun, upami urang bakal disalametkeun tina maot sareng dipasihan kahirupan anu abadi. Ieu pesen injil anu kacatet dina carita Israél ngumbara di gurun pasir.

Upami anjeun, pamiarsa anu dipikacinta, parantos digegel ku oray, tingali Putra Allah anu diangkat dina kayu salib, percanten ka anjeunna, maka anjeun bakal nampi hirup langgeng.

ku Barry Robinson