Harga luhur Karajaan Allah

523 harga luhur karajaan dewa Ayat-ayat dina Markus 10,17: 31-9 kagolong kana bagian anu aya antara Mark 10 nepi ka. Ayat ieu bisa judulna "Harga Tinggi Karajaan Allah". Éta ngajelaskeun periode pas sateuacan akhir kahirupan Yesus di bumi.

Petrus sareng murid-murid sanésna ngan ukur ngartos yén Isa nyaéta Al Masih anu jangji. Acan aranjeunna henteu ngartos yén Isa nyaéta Al Masih anu bakal sangsara ngawula sareng nyalametkeun. Aranjeunna henteu ngartos harga tinggi Karajaan Allah - harga anu dibayar ku Yesus kalayan kumawula hirupna janten raja karajaan ieu. Henteu aranjeunna ngartos naon anu bakal ngarugikeun aranjeunna salaku murid-murid Yesus janten warga dina Karajaan Allah.

Ayeuna mah ngeunaan kumaha urang tiasa mésér aksés ka Karajaan Allah - éta perkawis ngabagi sareng Yesus dina kahirupan karajaan na sahingga nyegerkeun kahirupan urang sareng cara hirup di karajaan. Aya harga pikeun mayar, sareng Mark nunjukkeun dina bagian ieu ku panyorot genep sifat Yesus: gumantungna doa, nolak diri, kasatiaan, kamurahan, rendah diri, sareng iman pengkuh. Kami bakal ningali sadayana genep sipat, nengetan kaopat: kamurahan.

Kecanduan solat

Hal anu kahiji urang laksanakeun nyaéta pikeun Mark 9,14: 32. Yesus sedih ku dua hal: dina hiji sisi, éta résistansi anu dituduhkeun para pengacara sareng, di sisi sanésna, éta anu henteu percaya yén anjeunna ningali di antawis seueur jalma sareng diantara murid-muridna. Piwulang dina bagian ieu nyaéta meunangna Karajaan Allah (dina hal ieu ngeunaan panyakit) henteu gumantung kana iman urang, tapi dina kana iman iman ka Yesus, anu anjeunna engké bagikeun ka urang ngalangkungan Roh Suci.

Di lingkungan ieu, dimana kalemahan manusa prihatin, Isa ngajelaskeun yén bagian tina biaya tinggi Karajaan Allah nyaéta tobat ka anjeunna dina ngado'a kalayan sikap gumantungna. Naon alesanana? Kusabab anjeunna waé mayar harga pinuh Karajaan Allah ku ngorbankeun nyawana pikeun kami engké saatos. Hanjakalna, murid henteu ngartos éta.

Panolakan diri

Markus 9,33: 50 langkung nunjukkeun murid-murid yén bagian tina biaya Karajaan Allah nyaéta nyerah kahayang anjeun ka kaunggulan sareng kakawasaan. Panolakan diri mangrupikeun jalan anu ngajantenkeun Karajaan Allah anu hébat, anu Isa ngagambarkeun sareng rujukan pikeun murangkalih anu lemah.

Murid-murid Yesus henteu tiasa leres-leres mungkir diri, janten pepatah ieu nunjukkeun ka Yesus anu sampurna dina dirina sorangan. Urang disebut percanten ka Anjeunna - nampi jalmi sareng nuturkeun cara hirupna tina Karajaan Allah. Nyusul Yesus henteu ngeunaan mahluk anu pangpentingna atanapi anu pangkuatna, tapi ngeunaan mungkir diri anjeun ngaladenan ka Gusti ku ngaladénan jalma.

Treue

Markus 10,1: 16 ngajelaskeun kumaha Yesus ngagunakeun pernikahan pikeun nunjukkeun yén biaya tinggi Karajaan Allah kalebet kasatiaan dina hubungan anu paling caket. Teras Yesus ngajelaskeun kumaha budak leutik polos nunjukkeun conto anu positif. Mung jalma anu ngagaduhan Karajaan Allah sareng kapercayaan sederhana (Trust) ditampi ku murangkalih, leres-leres ngalaman sapertos Karajaan Allah.

seneng sidekahan

Nalika Yesus angkat deui, aya saurang lalaki anu lumpat, ngajemput dina payuneun anjeunna sareng naroskeun: "Héwa tuan, naon anu kuring kudu laksanakeun pikeun meunang hirup langgeng?" Naha anjeun nyauran kuring hadé? Yesus ngawaler "Ngan ukur Gusti anu saé, teu aya anu sanés. Anjeun terang paréntahna: Anjeun henteu kedah ngalakukeun rajapati, anjeun henteu kudu berzina, anjeun henteu kedah nyolong, anjeun henteu kedah ngalakukeun pernyataan palsu, anjeun henteu kedah maéhan saha waé, ngahormatan bapa sareng ibu anjeun! Master, ngawaler lalaki, Kuring parantos ngiringan sadaya paréntah ieu ti nonoman kuring. Yesus ningal anjeunna sareng cinta. Saur anjeunna ka anjeunna: Hiji hal anu masih leungit: angkat, ngajual sadayana anu anjeun gaduh sareng masihan hasil ka miskin, sareng anjeun bakal ngagaduhan harta di surga. Lajeng sumping sareng nuturkeun kuring! Lalaki éta pisan kapangaruhan nalika anjeunna nguping ieu sareng ngantunkeun sedih kalayan anjeunna gaduh rejeki anu ageung.

Yesus ningal murid-murid dina waktosna teras saurna: Hésé pisan pikeun jalma anu ngagaduhan pisan asup ka Karajaan Allah! Murid-murid anu kuciwa ku kecap-Na; tapi saur Yesus deui: murangkalih, sesah hésé asup ka Karajaan Allah! Onta onta sigana langkung ngaung jarum tibatan pikeun jalma beunghar asup kana Karajaan Allah. Éta pisan kagét deui. Teras saha anu tiasa disalametkeun pisan? Yesus ningal aranjeunna sareng saurna: Henteu mustahil pikeun lalaki, tapi henteu pikeun Gusti; nanaon tiasa pikeun Gusti. Maka Petrus saurna ka Yesus: Anjeun terang kami ninggalkeun sadayana, sareng nuturkeun anjeun. Yesus ngawaler: Kuring nyarioskeun ka anjeun: Saha waé anu tinggaleun imah, lanceuk, sadulur, ibu, bapa, barudak atanapi sawah pikeun kuring sareng demi manéh Injil bakal ngulang deui saratus kali: ayeuna, dina waktos ayeuna, imah, sadulur, sadulur, ibu-ibu. , Barudak sareng sawah - kedah di handapeun kasusah - sareng hirup langgeng di dunya anu badé. Tapi seueur anu ayeuna janten anu pangahirna, sareng anu terakhir bakal anu munggaran " (Markus 10,17-31 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Di dieu Yesus janten jelas pisan naon harga tinggi Karajaan Allah sadayana perkawis. Jalma anu beunghar anu kéngingkeun Yesus gaduh sadayana kecuali naon anu penting pisan: hirup langgeng (kahirupan di Karajaan Allah). Sanaos anjeunna hoyong ngajagi kahirupan ieu, anjeunna henteu kersa mayar harga anu tinggi pikeun kagungan. Hal anu sami kajadian didieu sapertos dina carita anu kakoncara anu monyét anu teu tiasa narik leungeun-Na kaluar tina perangkap sabab anjeunna henteu sanggup ngantepkeun naon anu aya dina leungeunna; janten jalmi beunghar henteu acan siap ngantepkeun fiksasina kana kabeungharan material.

Sanaos anjeunna jelas dipikacinta sareng sregep; sareng mamang moralna jujur, jelema beunghar henteu ngatur nyanghareupan naon éta pikeun anjeunna (dipasihan kaayaanana) bakal hartosna upami anjeunna ngusul ka Yesus (naon anu janten hirup langgeng). Jadi jelema beunghar sedih pisan ninggalkeun Yesus sareng urang henteu langkung nguping deui ti anjeunna. Anjeunna damel pilihan na, sahenteuna pikeun waktos éta.

Yesus netepkeun kaayaan lalaki sareng nyarios ka murid-murid éta hésé pisan pikeun jalma beunghar asup kana Karajaan Allah. Kanyataanna, éta sadayana mustahil tanpa pitulung Gusti! Pikeun ngajantenkeun langkung jelas, Isa ngagunakeun paribasa lucu - ngan onta hiji meuntas panon jarum!

Yesus ogé ngajarkeun yén masihan artos ka jalma miskin sareng korban sanés anu urang damel pikeun Karajaan Allah mayar kanggo kami (ngabentuk harta) - ngan ukur di sawarga, sanés di bumi. Beuki urang masihan, beuki kami bakal nampi. Nanging, ieu sanés hartosna kami kéngingkeun deui artos anu urang nyumbangkeun kana padamelan Gusti, sakumaha anu diajarkeun ku sababaraha kelompok da'wah anu ngiringan kaséhatan sareng kamakmuran.

Anu diajarkeun Yesus tegesna ganjaran spiritual dina Karajaan Allah (boh ayeuna sareng ka hareup) bakal langkung tebih sagala kurban anu urang tiasa lakukeun sareng milu Yesus, bahkan para pengikut kalebet kana waktos peryogi sareng kasusah.

Nalika anjeunna ngobrolkeun ngeunaan kasusah ieu, Yesus nambihan pengumuman anu sanésna anu ngajéntrékeun nalangsaraana anu bakal datang:

"Éta nuju angkat ka Yérusalém; Yesus teraskeun. Murid-murid ganggu, sareng anu sanés anu sanés sareng anjeunna ogé sieun. Anjeunna nyandak dua belas kumisan deui sareng nyarioskeun anu bakal kajadian ka Anjeunna." Kami bade angkat ka Yerusalem ayeuna, saur anjeunna. "Di dinya Putran Manusa ditetepkeun dina kadali imam-imam katut guru agama. Aranjeunna bakal ngahukum anjeunna maot sareng masihan anjeunna ka kapir anu teu terang ka Allah. Aranjeunna bakal moyok anjeunna, nyiduh ka anjeunna, flog sareng tungtungna maéhan anjeunna. Tapi tilu dinten salajengna anjeunna bakal naék deui " (Markus 10,32-34 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Hiji hal dina perilaku Yesus, tapi ogé dina kecap-kecap, kagum murid-murid sareng ngiringan balaréa anu nuturkeun aranjeunna. Kumaha bae aranjeunna ngarasa yén krisis téh caket sareng éta waé éta. Kecap-kecap Yesus mangrupikeun panginget anu jelas saha anu pamustunganana mayar harga anu luhur pisan pikeun Karajaan Allah - sareng Isa ngalakukeunana pikeun urang. Hayu urang moal hilap éta. Anjeunna anu paling béréhan sareng urang disebut ngiringan anjeunna pikeun ngabédakeun kamurahan-Na. Naon anu ngajaga urang tina béréhan sapertos Yesus? Ieu mangrupikeun hal anu urang kedah dipikirkeun sareng ngadoakeun.

Rendah diri

Dina bagian ngeunaan biaya Karajaan Allah anu luhur, urang sumping ka Markus 10,35: 45. Yakobus sareng Yohanes, putra Zebedee, angkat ka Isa pikeun naroskeun anjeunna tempat anu luhur dina karajaan na. Hésé percanten yén aranjeunna ngadorong diri payun sareng janten dipuseurkeun diri. Najan kitu, urang terang yén sikep sapertos kitu leres-leres aya dina sipat manusa anu murag. Upami dua murid éta sadar kana biaya anu leres sapertos posisi anu luhur dina Karajaan Allah, aranjeunna moal bakal wani ngadamel ieu nyarios ka Yesus. Yesus ngingetkeun aranjeunna yen aranjeunna bakal sangsara. Tapi, ieu sanés hartosna yén ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna kalungguhan anu luhur dina Karajaan Allah, kumargi sadaya anu kedah sangsara. Alloh ngan ukur ngagaduhan hak anu diluhur.

Murid-murid sanésna, anu énggal janten harga diri salaku Yakobus sareng John, ngaganggu kana pamundutana. Ieu kalungguhan kakuatan sareng pamor sigana ogé kéngingkeun hiji. Éta pisan sababna naha Yesus sakali deui ngécéskeun kana éta nilai pikeun Karajaan Allah anu bénten pisan, dimana kabébasan anu leres ditingalikeun dina jasa hina.

Yesus nyalira mangrupikeun conto utama tina hina diri ieu. Anjeunna sumping pikeun masihan nyawanana salaku hamba Gusti anu sangsara, sakumaha anu wangsit dina Yesaya 53, salaku "panebusan pikeun seueur pisan."

Kapercayaan pengkuh

Bagéan dina topik urang ditungtungan sareng Markus 10,46: 52, anu ngajelaskeun kumaha Yesus sareng murid-muridna pindah ti Yérikho ka Yérusalém, dimana anjeunna bakal sangsara sareng maot. Dina jalan éta aranjeunna mendakan hiji lalaki buta anu namina Bartimaeus anu nyauran ka Gusti. Yesus ngawaler ku masihan panon wanoja éta sareng ngawartosan anjeunna "iman anjeun parantos ngabantosan anjeun". Thereupon Bartimaeus ngiringan Yesus.

Mimiti, éta mangrupikeun pangajaran ngeunaan kapercayaan manusa, anu henteu sampurna sareng tetep efektif lamun éta pengkuh. Tungtungna, éta ngeunaan pengkuh, iman Yesus anu sampurna.

Kacindekan

Dina titik ieu harga Karajaan Allah anu kedah diperhatoskeun deui: gumantungna doa, nolak diri, kasatiaan, kamurahan, rendah diri sareng iman pengkuh. Kami ngalaman Karajaan Allah nalika nampi sareng ngalaksanakeun kualitas ieu. Naha éta sora anu sakedik pikasieuneun? Leres, dugi ka urang sadar yén ieu kualitas-sipat Yesus nyalira - kualitas anu anjeunna bagikeun ngalangkungan Roh Suci sareng jalma anu percanten ka Anjeunna sareng anu nuturkeun kabiasaan.

Urang partisipasi dina kahirupan di Karajaan Yesus henteu sampurna, tapi nalika urang ngiringan Yesus, éta "mindahkeun" ka urang. Éta mangrupikeun kasuksésan Kristen. Éta henteu ngeunaan earning tempat dina Karajaan Allah - urang gaduh tempatna dina Yesus. Henteu perkawis kéngingkeun nikmat ka Gusti - hatur nuhun ka Gusti urang nampi nikmat Gusti. Éta penting pisan yén urang bagikeun cinta Yesus sareng kahirupan. Anjeunna ngagaduhan sadayana kualitas ieu dina kaayaanana sareng kaayaanana na siap bagikeun aranjeunna sareng kami, sareng éta persis naon anu dilakukeun ku palayanan Roh Suci. Babaturan sareng pengikut Yesus, buka haté sareng kahirupan anjeun sadayana ka Yesus. Turutan anjeunna sareng nampi ti anjeunna! Datang ka kasampurnaan karajaan na.

ku Ted Johnston