Naon pesen Yesus Kristus?

019 wkg bs Injil Yesus Kristus

Injil mangrupikeun warta anu saé ngeunaan panebusan ngalangkungan rahmat Allah dumasar kana iman ka Yesus Kristus. Suratna nyaéta yén Kristus maot pikeun dosa-dosa urang, yén anjeunna dikubur, kabangkitan dina dinten katilu saatos Kitab Suci, teras muncul ka murid-murid na. Injil mangrupikeun warta anu saé yén urang tiasa asup ka Karajaan Allah liwat karahayon kawilujengan Yesus Kristus (1 Korinta 15,1: 5-5,31; Kisah 24,46:48; Lukas 3,16: 28,19-20; Yohanes 1,14:15; Mateus 8,12: 28,30-31; Markus; Kis.;-).

Naon pesen Yesus Kristus?

Isa nyarios yén kecap anu diucapkeunana nyaéta kecap hirup (Yohanes 6,63). "Ajaran-Na" sumping ti Allah Rama (Yohanes 3,34; 7,16; 14,10), sareng kéngingkeun kecap-kecap éta cicing dina anu percaya.

John, anu salamet ka para rasul sanésna, ngagaduhan perkawis ieu nyarios ngeunaan ajaran Yesus: “Saha jalma anu saluareun teu tetep dina ajaran Kristus teu gaduh Tuhan; sing saha anu tetep dina ajaran ieu gaduh bapa sareng putra » (2 Yohanes 9).

"Tapi naon anu anjeun nyauran kuring Gusti, Gusti, sareng henteu ngalakukeun naon anu ku kuring béjakeun ka anjeun," saur Yesus (Lukas 6,46). Kumaha carana urang Kristen tiasa ngaku nyerah kana kakawasaan Al Masih bari teu malire kana pangandika na? Pikeun urang Kristen, kataatan diarahkeun ka Gusti urang Yesus Kristus sareng injilna (2 Korinta 10,5: 2; 1,8 Tesalonika).

Khutbah di Gunung

Dina Khutbah di Gunung (Mateus 5,1: 7,29, 6,20:49; Lukas,) Al Masih dimimitian ku ngajelaskeun sikap spiritual anu kedah ditampi ku pengikutna. Anu miskin sacara rohani anu keuna dugi ka diperyogikeun ku batur anu aranjeunna duka; jalma lemah lembut anu lapar sareng haus kaadilan, anu welas asih, bersih haté, tukang damai anu dianiaya demi kaadilan - jalma sapertos anu beunghar sacara rohani sareng berkah, aranjeunna mangrupikeun "uyah bumi" sareng aranjeunna ngagungkeun Rama di sawarga (Mateus 5,1: 16).

Yesus teras ngabandingkeun All Testament parentah (anu disarioskeun ka kolot) nganggo naon anu dicarioskeun ka jalma anu iman ka Anjeunna ("Tapi kuring nyarioskeun ka anjeun"). Catet ungkapan komparatif dina Mateus 5,21: 22-27, 28-31, 32-38, 39-43, sareng 44.

Anjeunna ngenalkeun perbandingan ieu ku nyarios yén anjeunna henteu sumping ngabébaskeun hukum, tapi pikeun minuhan  (Mateus 5,17). Sakumaha anu dibahas dina Studi Alkitab 3, Mateus ngagunakeun kecap "minuhan" sacara kenabian, sanés dina "nyekel" atanapi "ningali." Upami Yesus parantos nyampurnakeun unggal serat sakedik sareng unggal titik tina janji-janji mesisan, maka anjeunna bakal janten panipuan. Sadayana anu diserat dina Torét, nabi, sareng kitab suci [Salasa] ngeunaan Al Masih kedah mendakan wangsit nabi (Lukas 24,44). 

Kanggo urang, pernyataan Yesus penting. Dina Mateus 5,19 anjeunna nyarioskeun "hukum-hukum ieu" - "ieu" aya hubunganana sareng anu anjeunna diajarkeun, sabalikna ka "jalma-jalma" anu aya hubunganana sareng paréntah-paréntah anu ditétélakeun sateuacanna.

Kapalihatanana mangrupikeun pusat iman sareng nurut Kristen. Nganggo babandinganana, Yesus paréntah para muridna nurut kana pidato-na tapi henteu ngantepkeun aspék Hukum Musa anu henteu pas (Ajaran Nabi Musa ngeunaan pembunuhan, zina, atanapi cerai dina Mateus 5,21: 32), atanapi teu saleresna (Ajaran Musa dina sumpah di Mateus 5,33: 37), atanapi ngalawan pandangan moral na (Ngajarkeun Musa ngeunaan kaadilan sareng perilaku ka arah musuh di Mateus 5,38: 48).

Dina Mateus 6 Gusti urang nyetir, "anu bentukna bentuk, eusi sareng tungtungna tujuan iman urang" (Jinkins 2001: 98) terus ngabédakeun Kristian tina agama.

Rasa asih [amal] henteu nunjukkeun amal anu alus pikeun dipuji, tapi ngalayanan henteu kaasun (Mateus 6,1: 4). Doa sareng puasa henteu modél dina gambaran umum takwa, tapi ngalangkungan sikap hina tur ilahi (Mateus 6,5: 18). Naon anu urang pikahoyong atanapi peroleh nyaéta sanés hal atanapi prihatin pikeun kahirupan. Anu penting nyaéta nyaéta milari kabeneran anu dimimitian ku Kristus ngajelaskeun dina bab anu sateuacana (Mateus 6,19: 34).

Khutbah sacara tegas lekasan dina Mateus 7. urang Kristen henteu kedah ngahukum batur ku ngadili aranjeunna kusabab aranjeunna janten dosa (Mateus 7,1: 6). Gusti Rama urang hoyong ngaberkahan kami kalayan kado anu saé sareng niat di tukangeun pidato na kana hukum beuteung sareng para nabi nyaéta yén urang kedah ngubaran batur sapertos urang badé dirawat (Mateus 7,7: 12).

Kahirupan Karajaan Allah nyaéta ngalaksanakeun karsané bapak (Mateus 7,13: 23), anu hartosna urang ngadangukeun sareng ngalaksanakeun kecap-kecap Kristus  (Mateus 7,24:17,5;).

Kaseueuran kapercayaan anjeun kana hal anu lian ti pidato anjeun sapertos ngawangun bumi dina pasir anu bakal rubuh nalika badai datang. Iman dumasar kana pidato Kristus lir ibarat bumi anu diwangun dina batu, dina pondasi anu teguh anu tiasa tahan dina waktos percobaan (Mateus 7,24: 27).

Ajaran ieu ngareuwaskeun pikeun panongton (Mateus 7,28: 29) sabab hukum Perjanjian Old katémbong salaku pondasi sareng batu tempat urang Parisi ngawangun kabeneran aranjeunna. Kristus nyarios yén pengikutna kedah ngalangkungan éta sareng ngawangun iman ka anjeunna nyalira (Mateus 5,20). Kristus, sanés hukum, nyaéta batu anu dinyanyikeun ku Musa (Ulangan 5; Jabur 32,4; 18,2 Korinta 1). «Pikeun hukum ieu diseratkeun ku Musa; rahmat sareng bebeneran sumping ngalangkungan Yesus Kristus » (Yohanes 1,17).

Anjeun kedah lahir deui

Daripada ngagedékeun hukum Musa, kumaha rabi éta (Guru agama Yahudi) diperkirakeun, Yesus ngajarkeun anu béda-béda siga Putra Allah. Anjeunna nangtang imajinasi panongton sareng kawenangan guru-guru.

Anjeunna dugi ka ngumumkeun: "Anjeun milarian kana Kitab Suci sabab pikir anjeun gaduh hirup langgeng di aranjeunna; jeung éta anjeunna anu ningenkeun ngeunaan kuring; tapi anjeun henteu hoyong sumping ka kuring yén anjeun gaduh hirup » (Yohanes 5,39: 40). Tafsiran anu leres tina Prajanjian Lama sareng Anyar henteu nyangking kahirupan abadi, sanaos diilhami ku kituna urang tiasa ngartos kasalametan sareng nyatakeun iman (sakumaha dibahas dina pangajaran 1). Kami kedah sumping ka Yesus pikeun nampi hirup anu langgeng.

Teu aya deui sumber kasalametan sanés. Yesus mangrupikeun "jalan, sareng kabeneran sareng kahirupan" (Yohanes 14,6). Henteu aya deui jalan ka bapa iwal ti putra. Kasalametan gaduh hubungan sareng kanyataan yén urang sumping ka jalma anu disebat Yesus Kristus.

Kumaha carana kami ka Yesus? Dina Yohanes 3, Nikodémus sumping ka Yesus dina wengi langkung seueur pikeun diajar ngeunaan ngajarna. Nikodémus kaget nalika Isa nyarios ka anjeunna: "Anjeun kudu ngalahir deui" (Yohanes 3,7). "Kumaha mungkin éta?" tanya Nicodemus, "naha indung urang tiasa ngalahirkeun kami deui?"

Yesus nyarioskeun ngeunaan transformasi spiritual, salah sahiji babandingan gaib, lahir tina "luhur", anu mangrupikeun tarjamahan pelengkap kecap Yunani "deui" dina bagian ieu. «Kusabab Allah dipikacinta dunya anu anjeunna masihan putra ngan ukur Anjeunna, supados sadaya anu iman ka Anjeunna henteu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng» (Yohanes 3,16). Yesus teraskeun sareng kecap: "Saha anu ngupingkeun pangandika kuring sareng percanten ka anjeunna anu ngutus kuring ngagaduhan hirup anu langgeng" (Yohanes 5,24).

Éta mangrupikeun kanyataan kapercayaan. Yohanes Pembaptis nyarioskeun yén jalma anu percaya ka putra kagungan hirup langgeng (Yohanes 3,36). Iman ka Kristus mangrupikeun titik awal "lahir deui sanés tina binih binasa tapi binasa (1 Petrus 1,23), kawilujengan awal.

Ka percanten ka Kristus hartosna nganggap yén Yesus teh "Kristus, Putra Allah anu hirup" (Mateus 16,16:9,18; Lukas 20: 8,37; Rasul), anu "gaduh kecap-kecap tina hirup langgeng" (Yohanes 6,68: 69).

Ka percanten ka Kristus hartosna nganggap Yesus teh Gusti anu saha

  • Daging janten sareng cicing di antawis urang (Yohanes 1,14).
  • disalib pikeun urang anu "ku rahmat allah anjeunna kedah nyapungkeun maot pikeun sadayana" (Ibrani 2,9).
  • «Parantos maot pikeun sadayana, supados jalma anu cicing di dinya moal hirup deui nyalira, tapi sina anu maot sareng naros pikeun aranjeunna» (2 Korinta 5,15).
  • «Dosa parantos maot sakali sareng sadayana» (Roma 6,10) sareng "dimana urang gaduh panebusan, nyaéta pangapunten dosa" (Kolose 1,14).
  • «Maot sareng sumping deui ka kahirupan yén anjeunna master of mayit sareng hirup» (Roma 14,9).
  • "Anjeunna anu aya di belah katuhu Allah parantos angkat ka sawarga, sareng malaikat sareng perkasa sareng perkasa tunduk ka anjeunna" (1 Peter 3,22).
  • Kung "dicandak ka surga" sareng "bakal datang deui" sabab anjeunna "angkat ka surga" (Kisah 1,11).
  • «Bakal nangtoskeun hirup sareng paéh dina penampilan na sareng karajaan» (2 Timotius 4,1).
  • «Badé uih deui ka bumi nampi mukmin" (Yohanes 14,1 4).

Ku nampi Isa Al Masih di iman sakumaha Anjeunna ngungkabkeun Anjeunna, urang "lahir deui".

Tobat sareng dibaptis

Yohanes Pembaptis ngumumkeun: "Douh tobat sareng percanten ka Injil" (Markus 1,15)! Yesus ngajar yén anjeunna, Putra Allah sareng Putra Manusa, "gaduh wewenang pikeun ngahampura dosa di bumi" (Tandaan 2,10; Mateus 9,6). Ieu injil anu ku Gusti parantos ngutus Putra-Na pikeun kasalametan dunya.

Tobat [tobat] parantos kalebet kana pesen ieu ngeunaan kasalametan: "Kuring parantos nyauran jalma anu dosa tapi teu soleh" (Mateus 9,13). Paulus ngahapus kabingungan naon waé: "Teu aya anu ogé, henteu ogé hiji" (Roma 3,10). Kami sadaya dosa anu ka Kristus nyauran tobat.

Tobat nyaéta panggero pikeun mulang ka Gusti. Sacara basa anu diucapkeunana, umat manusa aya dina kaayaan anu terpencil ti Allah. Ngan sapertos putra anu aya dina cariosan putra prodigal di Lukas 15, lalaki sareng awéwé parantos jauh ti Gusti. Sapertos sapertos dibuktikeun dina carita ieu, bapa hariwang karepna kami uih deui ka anjeunna. Pikeun ngajauhkeun diri ti bapa mangrupikeun awal dosa. Pertanyaan dosa sareng tanggung jawab Kristen bakal dibahas dina pangajaran Alkitab dina waktos.

Hiji-hijina jalan pikeun bapa nyaéta ngalangkungan putra. Saur Isa: «Sagala parantos diasihkeun ka bapa ku; sareng teu aya anu terang putra tapi ngan ukur bapa; sareng teu aya anu terang bapa sapertos ngan putra sareng ka saha putra hoyong ngungkabkeun » (Mateus 11,28). Mimiti tobat ku sabab kitu aya dina ngajauhan jalur anu sanés pikeun kasalametan sareng baralik ka Yesus.

Pangakuan Yesus salaku Jurusalamet, Gusti sareng Raja anu bakal datang dibuktoskeun ku upacara baptisan. Kristus maréntahkeun urang yén murid-muridna kedah dibaptis "dina nami Rama sareng Putra sareng Roh Suci". Baptisan mangrupikeun éksprési luar tina kawajiban batin pikeun nuturkeun ka Isa.

Dina Mateus 28,20, Yesus neraskeun: "… sareng ngajarkeun aranjeunna pikeun ngajaga sagala anu Kuring maréntahkeun ka anjeun. Sareng tingali, kuring sareng anjeun unggal dinten dugi ka akhir dunya ». Dina kaseueuran conto Perjanjian Anyar, doktrin dituturkeun saatos baptisan. Perhatikeun yén Yesus netelakeun yén anjeunna ninggali paréntah pikeun urang, sakumaha anu dijelaskeun dina Khutbah di Gunung.

Tobat terus dina kahirupan mukmin sakumaha anjeunna ngadeukeutan Al Masih. Sareng sakumaha Kristus nyatakeun, anjeunna bakal salawasna sareng urang. Tapi kumaha? Kumaha Isa tiasa sareng urang sareng kumaha tobat tiasa lumangsung? Patarosan ieu bakal diurus dina kursus salajengna.

kacindekan

Yesus ngajelaskeun yén kecap-kecap nya éta kecap tina kahirupan sareng pangaruh aranjeunna anu percaya ku ngawartosan anjeunna ka jalan kasalametan.

ku James Henderson