Manggihan Muse urang

Dina mitologi Yunani, otot-otot aya déwi anu diilhami jalma dina literatur, seni sareng élmu. Kusabab carita tina salapan muses, jalma terus-terusan milarian pikeun aranjeunna sareng ngaharepkeun pitulung dina upaya kreatif. Di jaman modéren, panulis Inggris Robert Graves nyerat novél ngeunaan mitologi sareng konsép musik alusna anu dibangkitkeun. Panulis, panyanyi sareng jogét ngamimitian nyebat Muses pikeun pitulung sareng inspirasi deui. Éta mamang naha saha waé anu percaya dina Déwi Yunani. Nanging, seueur seniman, anu dipikacinta sareng jalma-jalma kaceluk janten aranjeunna musuhan.

Mana inspirasi ti mana?

Maksad nyata tina kecap mere ilham hartosna ngambekan atanapi niup dina hiji hal . A mahluk gaib atanapi gaib ngahubungkeun ideu atanapi kabeneran sareng ngambekan atanapi niup kana hiji jalma. Nalika urang Kristen nyarios yén diideuan, aranjeunna yakin yén aranjeunna nampi ide atanapi pamikiran ti Gusti. Aranjeunna teras nganggap yén tulisan sareng pidato anu diilhami ku Allah sareng yén anjeunna ngabimbing aranjeunna dina ideu sareng kaahlianana.

Kusabab kreativitasna asalna tina Gusti, urang tiasa nyauran anjeunna muse. Roh Suci mangrupikeun anu ngabimbing, ngabimbing sareng masihan inspirasi ka urang. Anjeunna nolak kaayaan urang tina tipu daya sareng ngajurung kami kana kabeneran Yesus anu hirup, kabeneran sareng jalan. Upami anjeunna henteu ngambekan kahirupan Rama di urang, urang bakal tanpa hirup dina cara anu tangtu. Anjeunna nyiptakeun kakuatan urang sareng tanaga na ngeusi urang ku pamikiran na panginten. Perbuatan nyiptakeun bagian tina Duh Gusti anu nyalira anu masihan urang pikeun ngabantosan kahirupan sareng ningkatkeun hirup urang. Éta mangrupikeun bagian tina kahirupan anu ngaleuurkeun anu dijanjikeun ka urang di Yohanes 10,10. Kreativitas urang ngamungkinkeun urang ngalakukeun sababaraha hal anu henteu ngan ukur dipikabutuh, sapertos ngawangun imah sareng mesin, tapi ogé masihan kami seni. Anu pangjurung, panginten waé, pikeun nyiptakeun hiji hal, leres-jerona garut di jeroeun urang sareng mangrupikeun mesin di sabagéan ageung kagiatan urang.

Kumaha urang tiasa ngantepkeun Gusti janten muse urang anu masihan arah sareng inspirasi anu urang butuhkeun sareng naon anu urang ngarepkeun? Urang tiasa ngamimitian ngalaksanakeun doa nguping. Kaseueuran jalma biasa sareng bentuk doa biasa: ngobrolkeun ka Gusti, ngajelaskeun masalah sareng masalah urang, ngahatur nuhun sareng ngahormatan Anjeunna, ngado'a jalma anu sanés, sareng ngan saukur ngabagi pikiran urang. Dengekeun doa peryogi langkung seueur disiplin sabab butuh tiiseun. Hese cicingeun nalika ngado'a sabab urang sering karasa kudu ngomong. Tiiseun janten henteu kéngingkeun: pikiran urang gerak dina arah anu sanés, urang ngaganggu sareng kusabab urang henteu tiasa ngupingkeun sora Allah sacara hadé, kami nganggap yén anjeunna henteu komunikasi sareng kami.

Pikeun cicingeun sateuacan Gusti nalika doa butuh waktu sareng prakna. Salaku ngamimitian, anjeun tiasa maca téks tina Alkitab atanapi buku doa teras langkungkeun ka gusti sareng naroskeun ka Mantenna pikeun nungtun sareng nungtun pikiran anjeun sorangan. Nalika karaosna nyarios nyarios, émut yén anjeun badé nguping sareng henteu nyarios. Dallas Willard nulis buku inspirasi anu disebut Pangrungu Gusti anu ngajelaskeun sacara rinci kumaha ngadangu. Tangtosna, Allah langkung seueur ngan ukur muse sareng urang tiasa sareng kedah katingali anjeunna upami urang milari inspirasi sareng arah dina sagala widang kahirupan urang. Anjeunna langkung ti sanggup janten pedoman urang sareng teras nyarios sareng ngambekan cinta sareng hikmah ka urang. Muga urang sadayana diajar ngupingkeun sora-Na leuwih terang sareng jelas.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfManggihan Muse urang