A kahontal hirup?

558 mangrupikeun kahirupan Yesus nerangkeun yén anjeunna parantos sumping supados jalma anu nampi anjeunna tiasa hirup pinuh. Saur anjeunna: "Kuring parantos dugi ka aranjeunna tiasa ngagaduhan kahirupan anu langkung seueur" (Yohanes 10,10). Abdi naros ka anjeun: "Naon hirup anu dicumponan?" Ngan nalika urang terang kumaha kahirupan sapertos sarat tiasa urang ngahukum naha jangji Yesus Kristus saleresna leres. Upami urang ngan ukur ningal sual ieu tina sudut pandang fisik tina kahirupan, jawaban kana éta cukup saderhana sareng sigana bakal dasarna sami sami henteu paduli dimana anjeun cicing atanapi dimana anjeun cicing. Alus, hubungan kulawarga anu kuat, silaturahim anu hadé, panghasilan anu cekap, menarik, nangtang sareng hasil anu suksés, pangakuan ku batur, sebutkeun, rupa-rupa tuangeun séhat, séhat anu nyéépkeun atanapi santai rinéh pasti disebatkeun.
Upami urang ngarobih sudut pandang urang sareng katingali kahirupan tina sudut pandang Alkitab, daptarana bakal béda pisan. Kahirupan balik deui ka panyipta najan umat manusa mimitina nolak cicing dina hubungan anu caket sareng anjeunna, anjeunna mikacinta jalma sareng ngagaduhan rencana pikeun ngiringan aranjeunna deui ka Bapa sawarga. Rencana jangji ieu nuju kasalametan ilahi diturunkeun ka urang dina carita tina hubungan Allah sareng urang manusa. Karya putrana Yesus Kristus diaspal jalan deui ka anjeunna. Ieu ogé kalebet janji hirup anu hirup salami sadayana, anu urang pimpinan bareng dina hubungan bapa-anak anu intim.

The prioritas anu nangtoskeun kahirupan urang dipangaruhan sacara signifikan ku sudut pandang Kristen, sareng definisi kahirupan urang anu minuhan memang béda pisan.
Di luhur daptar kami sigana bakal aya hubungan anu direncanakeun sareng Allah, ogé harepan pikeun hirup langgeng, pangampunan dosa-dosa, kasucian tina nurani, rasa jelas-jelas tujuan, partisipasi dina tujuan Allah di dieu sareng ayeuna, pantulan ketuhanan Sifat di imperfection dunya ieu, ogé nyentuh sasama manusa kalayan cinta Allah. Aspék spiritual tina kahirupan anu dicumpetkeun ngungkabkeun kahayang pikeun ngalaksanakeun fisik sareng material.

Isa nyarios: "Saha waé anu hayang ngajaga hirupna, bakal leungit; jeung saha waé anu leungiteun nyawana pikeun kuring sareng manéh Injil bakal tetep. Barina ogé, naon anu dilakukeun pikeun ngabantosan jalma meunang sakabeh dunya sareng ngarusak jiwa? » (Tandaan 8,35-36). Janten anjeun tiasa buku sadaya titik dina daptar anu munggaran pikeun diri anjeun sareng tetep leungiteun hirup anu hirup - hirup bakal boros. Upami, di sisi anu sanés, anjeun tiasa buku barang anu aya dina daptar kadua pikeun diri anjeun, nyaéta kahirupan anjeun, sanaos henteu ningali diri anjeun kaberkahan ku sadayana dina daptar anu munggaran, bakal dinikmati ku kasuksesan kana artos anu sanés nyalira.

Kami terang tina Perjanjian Old yén Tuhan aya hubunganana sareng kaom Israil. Anjeunna negeskeun aranjeunna liwat hiji perjanjian anu anjeunna dilakukeun sareng aranjeunna di Gunung Sinai. Éta kalebet kawajiban pikeun ngajaga kautaman sareng berkah-Na upami aya taat atanapi kutukan anu bakal dipikolehi salaku akibat tina henteu patuh (5th Mo 28; 3 Mo 26). Berkat anu dijanjikeun pikeun nuturkeun patuh kana perjanjian sacara umum mangrupikeun bahan-bahan alam - sapi séhat, panen anu saé, kameunangan tina musuh-musuh nagara, atanapi hujan dina usum tinu.

Tapi Yesus sumping pikeun nyieun perjanjian anyar dumasar kana maotna kurban dina salib. Ieu dihubungkeun sareng janji-janji anu langkung jauh tina berkah fisik "kaséhatan sareng kamakmuran", anu dijanjikeun ku Perjanjatan Lama disimpulkeun di Gunung Sinai. Perjangjian Anyar gaduh "janji anu langkung saé" (Ibrani 8,6), anu ngalebetkeun kurnia hirup abadi, pangampura dosa, kurnia ti Roh Suci anu damel di jeroeun kami, hubungan bapa-anak anu caket sareng Allah, sareng seueur deui. Janji ieu tahan berkah anu langgeng pikeun urang - henteu ngan ukur pikeun kahirupan ieu, tapi pikeun sapanjang waktos.

"Hirup anu dicumponan" anu nawiskeun Yesus anjeun langkung tebih sareng langkung jero tibatan kahirupan anu saé di dieu sareng ayeuna. Urang sadayana hoyong hirup anu hadé di dunya ieu - teu aya anu serius bakal resep ngilu kana kesejahteraan! Diteuteup tina sudut pandang anu béda sareng dihukum tina kajauhan, janten jelas yén kahirupan anjeun ngan ukur tiasa mendakan hartos sareng tujuan kabeungharan spiritual. Yesus tetep bener kana firman-Na. Anjeunna jangji anjeun "kahirupan nyata" - sareng ayeuna masihan ka anjeun.

ku Gary Moore