Sora gandum

Gandum 475 gandum

Anu maca

Éta usum panas. Titik kuring ngumbara ka lebaran jagung anu lega. Spike ripen dina sinar panonpoé haneut sareng bakal enggal siap panen. Patani nungguan sabar dugi ka anjeunna tiasa panén pamotongan na.

Nalika Yesus ngalangkungan kebon jagung sareng murid-murid, aranjeunna ngusir telinga gandum, parambat dina panangan aranjeunna sareng nyugemakeun rasa lapar anu paling hébat. Naon sababaraha séréal anu kéngingkeun luar biasa! Teras saurna Yesus ka rasul-rasul: "Panen éta hébat, tapi aya sababaraha pagawé di ditu" (Mateus 9,37 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Anjeun, anu maca, ngiringan kebon jagung sareng kuring sareng terang yén hiji panén gedé anu ngantosan, anu dipatalikeun sareng seueur padamelan. Kuring ajak anjeun percaya yén anjeun damel anu mulia dina panén Allah sareng dina waktos anu sareng anjeun bagian tina panen. Anjeun gaduh kasempetan kanggo neneda pikeun para pagawé sareng kasuksésan ogé ngaladenan ka diri sorangan. Upami anjeun resep Fokus Jesus, masihan majalah ieu ka jalma anu kataji atanapi mesen langganan. Ku cara kieu anjeunna tiasa nyandak bagian dina kanikmatan anu méré ilham. Ngalakukeun damel anjeun kalayan cinta saratna sareng turutan tapak suku Yesus. Yesus, roti anu hirup ti surga, nyugemakeun kana lapar unggal jalma teu aya roti.

Patani gandum mangrupikeun ngawasaan tina sagala panen sareng nangtoskeun waktos anu pas kanggo éta. A sisikian gandum - urang tiasa ngabandingkeun sareng éta - tumiba ka taneuh sareng maot. Tapi éta henteu acan réngsé. Tina hiji bijirin hiji pepelakan ceuli anu énggal anu ngagaduhan seueur buah. «Saha anu mikanyaah nyawana leungiteunana; saha anu hates nyawana di dunya ieu bakal ngajaga pikeun hirup langgeng » (Yohanes 12,25).

Ti sudut pandang ieu, anjeun pasti bakal resep ningali Isa, anu sateuacanna anjeun maot. Kalayan kebangkitan na, anjeunna masihan anjeun kahirupan anyar dina rahmat na.

Urang nembé ngagungkeun Pentekosta, festival tina panén munggaran. Salametan ieu kasaksian kana tuangeun Roh Suci ngalangkungan mukmin. Dinten ayeuna, sapertos lalaki sareng awéwé dina waktos éta, urang tiasa ngumumkeun yén saha waé anu iman ka Yesus bangkit, Putra Gusti, salaku panebus-Na, bagian tina panén munggaran ieu.

Toni Püntener


pdfSora gandum