Pondok walungan?

455 balong atanapi walungan

Salaku murangkalih, kuring nyéépkeun sababaraha waktos sareng misan kuring di tegalan Eyang. Urang turun ka balong sareng katingali aya anu pikaresepeun. Naon anu matak pikaresepna di ditu, urang nyak kodok, lebar dina leutak sareng mendakan sababaraha warga anu ramping Nu sawawa teu heran nalika urang balik ka bumi ka bumi kokotor, jauh béda ti nalika kami indit.

Kolong sering tempat anu leutak, ganggang, jait leutik sareng cattails. Kolong anu diasuh ku sumber cai seger tiasa ngamajukeun kahirupan sareng tetep robih kana cai anu macét. Upami cai masih, kakurangan oksigén. Tutuwuhan ganggang sareng riba tiasa ngarobih. Kontras, cai seger dina susukan anu tiasa nyusahkeun seueur jinis lauk. Upami abdi peryogi cai nginum, abdi pasti bakal resep walungan sareng henteu ka balong!

Kahirupan spiritual urang tiasa dibandingkeun sareng balong sareng walungan. Urang tiasa tahan keneh, sapertos kolam anu henteu bérés sareng teu gerak, éta hambar sareng dimana kahirupan nyukupan. Atanapi kami seger sareng hirup sapertos lauk dina walungan.
Pikeun tetep seger, walungan butuh sumber anu kuat. Nalika cinyusu lirén, lauk mati di walungan. Sacara spiritual sareng fisik, Gusti mangrupikeun sumber kami, anu masihan urang kakuatan sareng kakuatan sareng terus-terusan ngomean urang. Urang henteu kedah hariwang yén Allah pernahna tiasa leungit kakuatanana. Éta sapertos walungan anu ngalir, kuat sareng seger.

Dina Injil Yohanes, Isa nyarioskeun: "Saha waé anu haus, datang ka kuring! Saha anu percaya ka kuring, sakumaha Kitab Suci nyarios, tina awakna cai walungan cai anu ngalir ” (Yohanes 7,37: 38).
Undangan anu datang sareng nginum mangrupikeun anu réa referensi cai dina Injil ieu: cai parantos janten anggur (Bab 2), Cai tina Rebirth (Bab 3), cai hirup (BAB 4), Cai Ngucapkeun Bébas (Bab 5) sareng kalem cai (Bab 6). Sakabéh sadayana nunjuk ka Yesus salaku wawakil Allah, anu ngahadéan tawaran Al Masih tina kahirupan.

Henteu matak saé sapertos Gusti pikeun haus (urang sadayana) di nagara anu garing sareng kesel ieu teu aya cai? David ngajelaskeun sapertos kieu: «Gusti, anjeun mangrupikeun Gusti anu abdi milari. Nyawa kuring pikeun awak anjeun, awak kuring karep tina taneuh garing, gersang dimana teu aya cai » (Jabur 63,2).

Sadaya anu anjeunna kersa laksanakeun sumping téh. Sadayana tiasa sumping sareng nginum tina cai kahirupan. Naha jalma-jalma haus pisan nangtung di hareup cai mancur sareng nolak nginum?
Naha anjeun haus, meureun komo nalangsara dehidrasi? Naha anjeun sapertos balong basi? Refresment sareng pembaharuan sapertos nutup Alkitab sareng doa anjeun langsung sayogi. Datang ka Yesus unggal dinten sareng nyandak séhat anu nyegerkeun tina sumber hirupna sareng tong hilap ngabagi cai ieu sareng jiwa anu haus sanés.

nurutkeun Tammy Tkach


 

pdfPondok walungan?