Ngagungkeun jadian Yesus

177 kiamat Yesus

Unggal taun dina Minggu Minggu, urang Kristen kumpul di jagat pikeun ngagungkeun jadian Yesus. Sababaraha urang silih salamkeun salam kalayan salam tradisional. Paribasa ieu berbunyi: "Anjeunna parantos naros!" Dina sabalikna, jawabanna nyaéta: "Anjeunna parantos leres-leres naék!" Abdi bogohkeun yén urang ngagungkeun warta saé dina cara kieu, tapi réspon urang kana salam ieu sigana rada kalangkung. Ampir siga anu gaduh "Jadi kumaha?" bakal lampiran. Éta anu dilakukeun kuring mikir.

Seueur taun ka pengker, nalika kuring naroskeun diri sual nyandak kebangkitan Isa Al Masih deet teuing, kuring ngabuka Alkitab pikeun milarian jawaban. Nalika kuring maca, kuring ningali yén carita henteu mungkas cara salam ieu.

Murid-murid sareng pengikutna gumbira nalika sadar yén batu ieu digulung, kuburan kosong, sareng Yesus ngirangan ti maot. Éta gampang dileungitkeun yén Yesus mucunghul ka pengikut na 40 dinten saatosna kabangkitan sareng masihan aranjeunna kabagjaan anu hébat.

Salah sahiji carita Paskah anu karesep kuring kajantenan di jalan ka Emmaus. Dua lalaki kedah ngadamel jalan-jalan pisan stres. Tapi éta langkung panjang tibatan perjalanan anu panjang anu dilakukeun. Haté sareng pikiran na ngaganggu. Anjeun ningali, dua ieu sami pengikut Kristus, sareng mung sababaraha dinten sateuacanna, jalmi anu disebut Juru Salamet disalib. Nalika aranjeunna leumpang na, urang asing anu teu disangka-sangka datang ka aranjeunna, leumpang ka jalan sareng aranjeunna, sareng nuju paguneman, nyandak tempatna. Anjeunna ngajarkeun hal-hal anu saé; dimimitian ku nabi-nabi sareng teras ngalangkungan sadaya Kitab Suci. Anjeunna dibuka panonna pikeun hartos hirup sareng pupusna guru tercinta. Muhrim ieu mendakan anjeunna hanjelu sareng ngakibatkeun anjeunna ngaharepkeun nalika aranjeunna leumpang sareng ngobrol.

Tungtungna aranjeunna dugi ka tujuan na. Tangtosna, para putra ngajak wijaksana anu sasarengan sareng tuang sareng aranjeunna. Éta ngan ukur nalika muhrim ngaberkahan sareng nyebarkeun roti anu ngajantenkeun aranjeunna sareng aranjeunna ngingetkeun anjeunna pikeun saha anjeunna - tapi teras anjeunna musna. Gusti na, Yesus Kristus, parantos tampil ka aranjeunna dina daging salaku Dzat anu Ngembang. Teu aya anu nampik; Anjeunna atos gugah.

Salila palayanan tilu taun Yesus, anjeunna ngalakukeun hal-hal anu luar biasa:
Anjeunna nyéépkeun 5.000 urang sareng sababaraha roti sareng lauk; anjeunna dudung pincang sareng buta; anjeunna ngusir setan sareng hirup maot anu hirup; anjeunna leumpang dina cai sareng ngabantosan salah sahiji muridna sami. Saatos pupusna sareng jadianana, Yesus ngayakeun pelayananna béda. Dina 40 dintenna sateuacan Ascension, Yesus nunjukkeun ka urang kumaha Garéja kedah hirup kana khabar anu saé. Sareng naon rupa ieu? Anjeunna ngagaduhan sasarengan sareng murid-murid, anjeunna ngawulang sareng ajak sadayana anu anjeunna patepung dina jalanna. Anjeunna ogé ngabantuan jalma anu ragu. Teras, sateuacan angkat ka kahyangan, Yesus maréntahkeun murid-muridna lakonan hal anu sarua. Conto Yesus Kristus ngingetkeun kuring tina naon anu kuring ngahargaan perkawis iman urang. Kami henteu hoyong cicing di tukangeun panto garéja urang, urang hoyong ngahontal di luar naon anu ditampi sareng nunjukkeun cinta ka jalma.

Kami ngagantelkeun pentingna pikeun ngahontal ka sadayana, kasaimbangan sareng ngabantosan jalma dimana urang tiasa mendakanana. Ieu hartosna saukur ngabagi tuangeun sareng batur, sapertos Yesus di Emmaus. Atanapi bantosan ieu ditepikeun dina masihan panawaran atanapi nawiskeun nuju balanja pikeun manula, atanapi panginten masihan pédah anu pundung kecap dorong. Yesus ngingetkeun urang kumaha, ngalangkungan cara sederhana na, anjeunna tiasa ngahubungan jalma, kumaha jalanna ka Emmaus sareng kumaha pentingna amal. Penting yén urang sadar kebangkitan spiritual urang dina Baptisan. Unggal anu iman ka Kristus, jalu atanapi awewe, mangrupikeun mahluk anyar - anak ku Allah. Roh Suci masihan urang kahirupan anyar - kahirupan Allah di urang. Salaku mahluk anyar, Roh Suci ngarobih urang janten beuki loba aub dina cinta sampurna Kristus pikeun Allah sareng manusa. Upami kahirupan urang aya dina Kristus, maka urang ngagaduhan bagian dina hirupna, teras aya dina kabagjaan sareng cinta anu parantos-lami. Kami mangrupikeun penderitaan, pupusna, kabeneran-Na, kebangkitan anjeunna, naékna sareng tungtungna ngamulyakeunana. Salaku barudak Gusti, urang ahli waris sareng Kristus, anu kaasup hubungan sampurna sareng Rama-Na. Dina hal ieu, kami kaberkahan sareng sadaya anu geus dilakukeun pikeun Kristus pikeun urang supaya urang tiasa janten anak tercinta Allah, ngahiji sareng anjeunna - salawasna dina kamulyaan!

Éta mangrupikeun Gereja Tuhan Di sakuliah dunya (WKG) ngadamel komunitas anu khusus. Kami komitmen pikeun janten leungeun sareng suku Yesus Kristus di unggal tingkatan organisasi urang dimana aranjeunna paling diperyogikeun. Kami hoyong bogoh ka jalma sanés, sapertos Yesus Kristus mikacinta urang, ku teu aya pikeun anu hina, ku nawiskeun harepan ka jalma-jalma anu butuh, sareng ngalaksanakeun cinta ka Gusti pikeun hal-hal leutik sareng ageung. Dina waktos nalika urang ngagungkeun kebangkitan Yesus sareng kahirupan anyar urang dina Anjeunna, hayu urang henteu hilap yén Yesus Kristus teras tiasa dianggo. Urang sadaya aub dina palayanan ieu, naha urang dina jalur anu leueur atanapi linggih di méja makan. Kuring hatur nuhun pikeun dukungan kamampuan anjeun, pikeun anjeun partisipasi, pikeun layanan penting pikeun komunitas lokal, nasional sareng global.

Hayu urang ngagungkeun jadianana

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS