Roh Suci hirup dina anjeun!

539 roh suci cicing di dinya

Naha anjeun sakapeung ngaraos yén Tuhan leungit dina kahirupan anjeun? Roh Suci tiasa ngarobih éta pikeun anjeun. Panulis Prajanjian Anyar negeskeun yén Nasrani dina jaman ayeuna ngalaman ayana hirup Allah. Tapi naha anjeunna didieu pikeun urang ayeuna? Upami kitu, kumaha anjeunna hadir? Jawabanana téh naha Gusti Allah cicing di urang ayeuna ngalangkungan Roh Suci sapertos dina waktos Rasul. Kami ningali éta angin ku sabab teu tiasa ningali éta: "Angin tiup di mana waé, sareng anjeun tiasa ngupingkeun kacapi; tapi anjeun henteu terang asal ti mana sareng kamana. lahir tina sumanget " (Yohanes 3,8).

Saurang sarjana Kristen: "Roh Suci henteu aya sikep dina pasir". Saprak teu kawih ku pancaindera urang, éta gampang dipedar sareng gampang diartos. Di sisi anu sanés, kanyaho ngeunaan Yesus Kristus diadegkeun dina tempat anu langkung luh sabab Juru Salamet urang mangrupikeun manusa. Allah anu cicing diantara urang dina daging manusa, Yesus Kristus, masihan ka Allah pikeun wajah urang. Sareng Allah Putra ogé masihan Gusti anu muka ka Bapa. Yesus negeskeun yén jalma anu ningali anjeunna ogé "ningali" Bapa. Duanana bapa sareng putra mangrupakeun umat Kristen anu ngeusi roh. Aranjeunna hadir dina urang Kristen ngalangkungan Roh Suci. Kusabab ieu, urang pasti hoyong diajar langkung sumanget sareng ngalaman ku cara pribadi. Ngaliwatan Roh, urang mukmin ngalaman jarak deukeutna Gusti sareng otoritas pikeun ngagunakeun kanyaah-Na.

Kami comforter

Pikeun para rasul, utamina Yohanes, Roh Suci mangrupikeun pembimbing atanapi comforter. Anjeunna mangrupikeun saha anu dibantosan ngabantosan dina masalah atanapi peryogi. "Kitu ogé, sumanget ogé ngabantosan kalemahan urang. Kusabab urang henteu terang naon anu didoakeun, kumaha éta disababkeun, tapi sumanget urang sorangan ngahambat pikeun panghandap anu teu kaharti." (Roma 8,26).

Jalma anu dipimpin ku Roh Suci nyaéta umat Allah, saur Paulus. Leuwih ti éta, aranjeunna putra sareng putri Gusti anu ngabantosan anjeunna salaku bapa. Dieusi ku Roh, umat Allah tiasa hirup dina kabebasan spiritual. Anjeun henteu deui kabeungkeut kana alam dosa sareng hirup kahirupan anyar inspirasi sareng persatuan sareng Gusti. Ieu parobihan radikal anu dilakukeun ku Roh Suci dina ngarobah jalma-jalma.

Hajat anjeun bakal dipasihan ka Allah tibatan dunya ieu. Paulus nyarios ngeunaan transformasi ieu: "Tapi nalika kahadean sareng kasaimbangan Gusti Jurusalamet urang muncul, anjeunna ngajantenkeun urang bagja - henteu demi naon anu bakal urang laksanakeun dina kaadilan tapi saatos-Nya - ngalangkungan mandi deui sareng pembaharuan di Roh Suci " (Titus 3,4: 5).
Ayana Roh Suci mangrupikeun kanyataanana konversi artos. Ku sabab kitu Paulus tiasa nyarios: "Tapi sing saha anu teu ngagaduhan Roh Kristus teu nya kitu" (tina Rum 8,9). Upami jalma anu parantos dirobih, Kristus bakal cicing di Anjeunna atanapi ngalangkungan Roh Suci. Jalma sapertos kieu kagungan Gusti sabab sumangetna ngajantenkeun aranjeunna barayana.

Hirup ngeusi roh

Kumaha cara urang gaduh kakuatan sareng ayana Roh Suci dina kahirupan urang sareng terang yén Roh Tuhan anu cicing di urang? Panulis Perjangjian Anyar, khususna Paulus, nyatakeun yén hasil tina jawaban jalma kana sauran Tuhan nyaéta pemberdayaan. Telepon pikeun nampi kurnia Allah dina Yesus Kristus ngamungkinkeun urang ninggalkeun cara-cara mikir jeung hirup babarengan Roh.
Kukituna, urang kedah didorong pikeun dipandu ku sumanget, leumpang dina sumanget, hirup dina sumanget. Kumaha cara ngalakukeun ieu dijelaskeun dina prinsip anu lega dina buku-buku Perjanjian Anyar. Rasul Paulus ngantebkeun yén urang Kristen kedah "merangsang" sumanget anu ngabantosan aranjeunna hirup kahadéan anu kalebet cinta, kabagjaan, perdamaian, kasabaran, kahadean, kahadean, kasatiaan, lemah lembut, sareng kadali diri (Galata 5,22-23).

Ditingali dina kontéks Prajanjian Anyar, sipat-sipat ieu langkung ti konsep atanapi ideu anu saé. Aranjeunna ngagambarkeun kakuatan spiritual anu leres dina jero para mukmin sakumaha anu dipasihkeun ku Roh Suci. Kakuatan ieu ngantosan tiasa dianggo dina unggal kaayaan.
Nalika aranjeunna dilaksanakeun, kabiasaan janten "buah" atanapi buktina yén Roh Suci damel di urang. Cara anu dikuatkeun ku Roh nyaéta pikeun ménta Pangéran pikeun ayana kahadéan anu Roh tuluy dipandu ku éta.
Kusabab Roh ngarah umat Allah, Roh ogé nguatkeun kahirupan Garéja sareng lembaga-lembaga. Ieu mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun nguatkeun Garéja salaku struktur perusahaan - ku jalma-jalma mukmin anu hirup numutkeun Roh.

Asih dina Kristen

Buktina atanapi kualitas pangpentingna tina Roh Suci anu aya dina mukmin nyaéta nyaéta cinta. Sipat ieu netepkeun hakekat Allah sareng saha Gusti. Asih mikawanoh iman anu dipimpin iman. Rasul Paulus sareng guru Perjanjian Anyar sanésna diperhatoskeun cinta ieu. Aranjeunna hoyong terang naha cinta Roh Suci nguatkeun sareng ngarobih kahirupan Kristen individu.

Kado spiritual, ibadah sareng pangajaran anu diilhuan (sareng anu penting) pikeun garéja na. Pikeun Paul, kumaha ogé, karya dinamis tina cinta Roh Suci dina iman ka Kristus ogé langkung pentingna. Paulus tiasa nyarios "dina bahasa jalma sareng malaikat" (1 Korinta 13,1) tapi lamun anjeunna henteu bogoh, anjeunna lain ngan ukur tukang cucuk. Paulus ogé tiasa "ngagaduhan kurnia wangsit", tiasa "ngajantenkeun sadaya rahasia sareng ilmu" bahkan "gaduh iman anu tiasa ngalih gunung" (Ayat 2). Tapi upami anjeunna kirang cinta, anjeunna euweuh. Bahkan gudang pangaweruh Alkitab atanapi kapercayaan teguh teu tiasa ngagentos pemberdayaan cinta sumanget. Paulus bahkan tiasa nyarios: "Upami kuring masihan sagala ari milik ka miskin sareng masihan awak ku seuneu tanpa seuneu, éta moal aya gunana pikeun kuring." (Ayat 3). Ngalaksanakeun pagawéan anu saé pikeun diri anjeun teu matak bingung sareng padamelan Roh Suci dina kaasih.

Nyata Kristen

Krusial pikeun jalma-jalma mukmin nyaéta ayana aktif tina Roh Suci sareng tanggepan kana Roh. Paul negeskeun yén jalma-jalma leres - Kristen nyata - nyaéta jalma anu parantos diperyogikeun, dilahirkeun deui sareng ngajangganan pikeun nembongkeun cinta Allah dina kahirupan. Aya ngan ukur hiji cara yén transformasi ieu tiasa dilakukeun dina anjeun. Ieu ngalangkungan kahirupan anu dipimpin sareng dirungkab ku kanyaah Roh Suci anu wujud. Allah Roh Suci mangrupikeun ayana pribadi Allah dina haté sareng pikiran anjeun.

ku Paul Kroll