BARANG


Naha Allah nyingkah nalangsara Kristen?

271 naha ngantep urang Kristen sangsaraSalaku hamba Yesus Kristus, urang sering dipenta pikeun masihan kanyamanan ka jalma nalika ngalangkungan sagala rupa panyakit. Dina waktos sangsara kami dipenta pikeun nyumbang dahareun, panyumputan atanapi papakéan. Tapi dina waktos sangsara, salian ti nyuhungkeun ubar kasusah fisik, urang kadang dipenta pikeun ngajelaskeun naha Gusti ngantep urang Kristen sangsara. Ieu patarosan anu sesah kanggo dijawab, utamina nalika ditaros dina waktos kasusah fisik, émosional, atanapi kauangan. Sakapeung patarosan ditaroskeun sapertos karakter Allah anu ditaroskeun.

Gagasan jalma sangsara urang Kristen dina budaya industri, barat sering pisan bénten sareng urang Kristen anu sangsara di daérah anu paling miskin di dunya. Salaku urang Kristen, naon anu kedah diarepkeun urang pikeun sangsara? Sababaraha urang Kristen diajarkeun yén nalika aranjeunna janten Kristen, teu kedah aya deui sangsara dina kahirupan aranjeunna. Aranjeunna diajarkeun yén kasangsaraan urang Kristen disababkeun ku kurangna iman.

Ibrani 11 sering disebut bab iman. Di jerona, jalma-jalma tangtu dipuji kusabab kapercayaan anu dipercaya. Diantara jalma-jalma anu didaptarkeun dina Ibrani 11 nyaéta jalma-jalma anu butuh, anu dianiaya, dirawat, disiksa, dipukul, sareng dibunuh (Heb 11: 35-38). Jelas yén kasiksa aranjeunna henteu disababkeun ku kurangna kapercayaan, sabab aranjeunna didaptarkeun dina bab "Iman".

Sangsara nyaéta ...

Maca deui ➜

Teuing saé janten leres

Anjeun moal nyandak nanaon gratisKaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun moal nyandak nanaon dina kahirupan." "Upami disada teuing saé pikeun leres, maka éta sigana moal leres." Ieu kanyataan ngeunaan kahirupan anu disangka dihulangkeun dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. Injil leres pisan langkung saé. Éta nawiskeun kado.

Teolog Tritunggal anu telat Thomas Torrence nyatakeun cara kieu: "Yesus Kristus pupus pikeun anjeun persis kusabab anjeun berdosa sareng leres-leres henteu pantes ku Anjeunna sareng sahingga ngajadikeun anjeun milik anjeun, bahkan sateuacan sareng mandiri iman anjeun ka Anjeunna. Anjeunna parantos ngiketkeun anjeun cinta na anu anjeunna moal pernah ngaleupaskeun anjeun. Sanajan anjeun nolak anjeunna sareng ngantunkeun diri ka naraka, cinta na moal pernah lirén ". (The Mediation of Christ, Colorado Springs, CO: Helmers & Howard, 1992, 94).

Mémang, disada teuing saé pikeun leres! Panginten sababna kalolobaan urang Kristen henteu percaya-leres percaya. Panginten panginten panginten umat Kristen mikir yén kasalametan ngan ukur asalna ti jalma anu kéngingkeun iman sareng iman anu hadé.

Tapi, Alkitab nyebutkeun yen Allah geus dibikeun urang sagalana - rahmat, kabeneran jeung kasalametan - ngaliwatan Yesus ...

Maca deui ➜