Kapastian kasalametan

616 kapastian kasalametan Paul ngabantah deui sareng deui di Rum yén urang ngahutang ka Kristus yén Gusti nganggap urang salaku wajar. Sanaos urang ngalakukeun dosa kadang-kadang, dosa-dosa éta diitung dina diri anu parantos disalib sareng Kristus. Dosa urang henteu kaitung ngalawan naon urang anu aya dina Kristus. Urang ngagaduhan tugas pikeun merjuangkeun dosa pikeun henteu disalametkeun, tapi kusabab urang parantos janten putra-putra Gusti. Dina bagian pamungkas bab 8, Paulus merhatoskeun ka masa depan urang anu mulya.

Sakabeh alam semesta ditebus ku Yesus

Kahirupan Kristen henteu gampang gampang. Gelut ngalawan dosa matak capé. Penganiayaan anu terus-terusan ngajantenkeun urang Kristen janten tantangan. Ngungkulan kahirupan sapopoe di dunya anu murag, sareng jalma-jalma anu teu sopan, nyusahkeun kahirupan pikeun urang. Nanging Paulus nyarios: "Kuring yakin yén waktu ieu sangsara henteu beurat ngalawan kamuliaan anu bakal diturunkeun ka kami" (Roma 8,18).

Sakumaha Yesus ngarepkeun masa depanna nalika anjeunna cicing di bumi ieu salaku manusa, maka urang ogé ngarepkeun masa depan anu saé pisan yén cobaan urang ayeuna sigana henteu pati penting.

Kami henteu ngan ukur anu bakal nguntungkeun tina éta. Paul nyarios yén aya dimensi kosmis kana rencana Gusti anu nuju dilakukeun dina diri urang: "Kanggo ngantosan hariwang mahluk ngantosan murangkalih Gusti diturunkeun" (Ayat 19).

Ciptaan henteu ngan ukur hoyong ningali urang dina kamulyaan, tapi ciptaan nyalira ogé bakal dikaruniai parobihan nalika rencana Gusti parantos réngsé, sakumaha ceuk Paul dina ayat-ayat salajengna: «Ciptaan tunduk kana kaabadian - tanpa wasiat na , Tapi ngalangkungan jalma anu nundung aranjeunna - tapi ngarepkeun; pikeun ciptaan ogé bakal dibébaskeun tina beungkeutan kaimaman kana kabébasan anu mulya barudak Allah » (Ayat 20-21).

Kacipta ayeuna turun, tapi ieu sanés anu kedahna. Nalika dihirupkeun deui, nalika urang dipasihan kamuliaan anu leres-leres kagungan putra-putra Gusti, alam semesta ogé bakal dibébaskeun tina kasundaan. Sakabeh alam semesta ditebus ngalangkungan padamelan Yesus Kristus: «Kusabab éta ridho Allah ngantepkeun sagala kaayaanana cicing di anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna pikeun ngahijikeun sadayana ka anjeunna, naha di bumi atanapi di surga, ku ngadamaikeun perdamaian Getih dina kayu salib » (Kolose 1,19: 20).

Ngantosan sabar

Sanaos hargana parantos dibayar, urang henteu acan ningali sadayana sabab Gusti bakal béréskeun. "Kusabab urang terang yén dugi ka ayeuna sadaya ciptaan ngahégak sareng nuju damel" (Ayat 22).

Kacipta sangsara siga anu ngilu pikasieuneun, sabab éta ngabentuk rahim dimana urang dilahirkeun: "Henteu ngan ukur éta, tapi ogé diri urang sorangan, anu ngagaduhan Roh salaku kado tiheula, ngaheruk dina jero diri urang sareng ngarepkeun éta Budak leutik, panebusan awak urang » (Ayat 23).
Sanaon Roh Suci parantos dipasihkeun pikeun urang salaku janji pikeun kasalametan, urang ogé merjuangkeun sabab kasalametan urang henteu acan réngsé. Urang bajoang sareng dosa, urang bajoang ku watesan fisik, nyeri sareng sangsara - sanaos terasrasakeun naon anu dilakukeun ku Kristus pikeun urang sareng terus dilakukeun sareng urang.

Kasalametan hartosna awak urang moal deui tunduh kana karusakan, tapi bakal didamel deui sareng dirobih janten kamuliaan: "Kusabab anu gampang rusak ieu kedah narik katuhanan, sareng fana ieu kedah narik immortality" (1 Korinta 15,53).

Dunya fisik sanés sampah pikeun dibuang - Gusti parantos maparin jalan sareng Anjeunna bakal ngomean deui. Kami henteu terang kumaha awak dihirupkeun deui, ogé kami henteu terang fisika alam semesta anu diperbarui, tapi urang tiasa percanten ka Anu Nyiptakeun pikeun ngalengkepan karyana. Kami henteu acan ningali ciptaan anu sampurna, henteu di jagad raya ogé di bumi, atanapi dina awak urang, tapi kami yakin yén sadayana bakal dirobih. Sakumaha ceuk Paulus: "Kusabab urang disimpen dina pangharepan. Tapi harepan anu ditingali sanes harepan; sabab kumaha anjeun tiasa ngarepkeun naon anu anjeun tingali? Tapi upami urang ngarepkeun naon anu henteu katingali, urang antosan waé kalayan sabar » (Ayat 24-25).

Urang ngantosan kalayan sabar sareng anteb pikeun jadian awak urang. Kami parantos ditebus, tapi tungtungna henteu ditebus. Kami parantos leupas tina hukuman, tapi henteu acan lengkep tina dosa. Kami parantos aya di karajaan, tapi éta henteu acan lengkep. Kami hirup sareng aspek jaman anu bakal datang nalika urang masih bajoang sareng aspek jaman ieu. «Dina cara anu sami sumanget ogé ngabantosan kalemahan urang. Kusabab urang henteu terang naon anu kedah didoakeun, kuduna, tapi Ruh éta nyalira ngalengkah pikeun urang ku heureuy anu teu tiasa dijelaskeun » (Ayat 26).

Gusti terangkeun watesan sareng frustrasi urang. Anjeunna terang yén daging urang lemah. Sanaos sumanget urang daék, sumanget Gusti nangtung pikeun urang, ogé pikeun kabutuhan anu teu tiasa dilebetkeun kana kecap. Roh Allah henteu ngaleungitkeun kalemahan urang, tapi ngabantosan urang kalemahan. Anjeunna ngapung jurang antara lami sareng énggal, diantara naon anu urang tingali sareng naon anu parantos ngajelaskeun ka urang. Salaku conto, urang ngalakukeun dosa sanajan urang hoyong ngalakukeun kahadéan (Roma 7,14: 25). Urang ningali dosa dina kahirupan urang, Gusti nyatakeun urang bener kusabab Gusti ningali hasilna tungtung, bahkan upami prosés hirup di Yesus nembé waé dimimitian.

Sanaos percanggahan antara naon anu urang tingali sareng naon anu urang pikir kuduna, urang tiasa percanten ka Roh Suci pikeun ngalakukeun naon anu urang teu sanggup ngalakukeun. Gusti bakal nyababkeun urang ngalangkungan: "Tapi anjeunna anu milari haté, terang naon anu diarahkeun ku roh; sabab anjeunna nangtung pikeun para wali salaku kahoyong Gusti » (Ayat 27). Roh Suci aya di sisi urang ngabantosan urang supados urang tiasa yakin. Sanaos cobaan urang, kalemahan sareng dosa urang: "Tapi kami terang yén sagala rupa pikeun anu pangsaéna pikeun jalma anu cinta ka Gusti, jalma-jalma anu disebat numutkeun naséhat na (Ayat 28).

Gusti henteu nyiptakeun sagala hal, anjeunna ngamungkinkeun aranjeunna sareng damel sareng aranjeunna numutkeun panerapanana. Anjeunna ngagaduhan rencana pikeun urang sareng urang tiasa yakin yén Anjeunna bakal ngalengkepan padamelanana di urang. "Kuring yakin yén anjeunna anu parantos ngamimitian damel anu hadé di anjeun ogé bakal bérés dugi ka dinten Kristus Yesus" (Filipi 1,6).

Janten anjeunna ngagiring urang ngalangkungan Injil, ngabenerkeun urang ngalangkungan Putra-Na sareng ngahijikeun urang sareng anjeunna dina kamulyaan-Na: «Pikeun jalma-jalma anu dipilihna, anjeunna ogé parantos ditangtoskeun yén aranjeunna janten siga gambar Putra-Na, yén anjeunna tiasa janten cikal. diantara baraya seueur. Tapi jalma-jalma anu parantos ditangtukeunana, anjeunna ogé disebat; tapi jalma-jalma anu disauran anjeunna ogé diidinkeun; tapi anu parantos dibenerkeun, anjeunna ogé parantos ngagungkeun " (Ayat 29-30).

Kagunaanana Pamilihan sareng Prédisimén (Prédestination) diperdebatkeun sacara panas. Paul henteu fokus kana istilah-istilah ieu di dieu, tapi nyarioskeun pamilihan pikeun kasalametan sareng hirup langgeng. Di dieu, nalika anjeunna ngadeukeutan klimaks da'wah injil na, anjeunna hoyong mastikeun yén pamiarsa yén aranjeunna henteu kedah hariwang ngeunaan kasalametanna. Upami aranjeunna nampi, aranjeunna ogé bakal kéngingkeunana. Pikeun klarifikasi rétorika, Paul bahkan nyarioskeun ngeunaan Gusti parantos parantos ngamulyakeun aranjeunna ku ngagunakeun waktos anu katukang. Éta saé sapertos kajantenan. Sanajan urang bajoang dina kahirupan ieu, urang tiasa ngandelkeun kajayaan dina kahirupan salajengna.

Langkung ti ngan ukur overcomer

«Naon anu urang badé nyarios ayeuna? Gusti teh pikeun urang, anu tiasa ngalawan urang? Saha anu henteu nyuhungkeun putrana nyalira, tapi nyerahkeun ka urang sadaya - kumaha anjeunna henteu tiasa masihan kami sadayana kalayan anjeunna? » (Ayat 31-32).

Kusabab Allah pisan dugi ka masihan Putra-Na pikeun urang nalika urang pendosa, urang tiasa mastikeun yén Anjeunna bakal masihan urang naon anu kedah urang laksanakeun. Kami tiasa yakin yén anjeunna moal ambek ka urang sareng nyandak kado na. «Saha anu rék nyalahkeun umat Allah? Gusti di dieu anu ngajadikeun anu soleh » (Ayat 33). Teu aya anu tiasa nuduh urang dina Poe Kiamat sabab Allah parantos nyatakeun yén kami henteu polos. Teu aya anu tiasa ngahukum urang sabab Kristus, Panebus urang, singkup pikeun urang: «Saha anu bakal ngahukum? Kristus Yesus aya di dieu, anu pupus, sareng langkung-langkung deui, anu ogé dihirupkeun, anu aya di sisi katuhu Allah sareng ngahalangan pikeun urang » (Ayat 34). Kami henteu ngan ngagaduhan korban kanggo dosa-dosa urang, tapi ogé Juru Salamet anu sok aya sareng urang dina jalur urang ka kamulyaan.

Kaparigelan rétorika Paul ditingalikeun dina klimaks anu ngagentos bab: "Saha anu hoyong misahkeun urang tina cinta Kristus? Kasusahan atanapi sieun atanapi penganiayaan atanapi lapar atanapi taranjang atanapi bahaya atanapi pedang? Sakumaha parantos diserat: Demi anjeun kami bakal tiwas sadidinten; urang dihargaan sapertos domba kanggo meuncit » (Ayat 35-36). Naha kaayaan tiasa misahkeun urang sareng Gusti? Upami urang tiwas pikeun iman, naha urang éléh perang? Bisi henteu Paul nyarios: "Tapi dina sagala hal ieu urang ngungkulan jauh ngalangkungan anjeunna anu parantos mikanyaah ka urang" (Ayat 37).

Kami henteu rugi dina nyeri sareng sangsara boh - urang langkung saé tibatan urang tés sabab urang bagikeun dina kameunangan Yesus Kristus. Hadiah kameunangan - warisan urang - nyaéta kamulyaan langgeng Allah! Harga ieu langkung saé tibatan biaya.
"Kusabab kuring yakin yén maot atanapi kahirupan, sanés malaikat ogé kakawasaan atanapi kakawasaan, sanés ayeuna atanapi pikahareupeun, henteu luhur atanapi jero, atanapi mahluk naon waé anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, anu aya dina Kristus Yesus Gusti urang (Ayat 38-39).

Henteu aya anu tiasa ngeureunkeun Gusti tina rencana Anjeunna pikeun anjeun. Leres pisan moal aya anu tiasa misahkeun anjeun tina kaasih-Na! Leres pisan moal aya anu tiasa misahkeun anjeun tina kaasih-Na! Anjeun tiasa percanten kana kasalametan, masa depan anu saé dina sosobatan sareng Gusti anu parantos dipasihkeun ku anjeun ngalangkungan Isa Al Masih!

ku Michael Morrison