Sakabéh gambaran Yesus

590 sakabeh gambar ngeunaan Yesus Kuring nembé ngadangu carita ieu: Pendeta damel dina hutbah nalika putrina 5 taun umur diajar sareng nyungkeun perhatian. Kaganggu ku gangguan éta, anjeunna nyéépkeun peta dunya anu aya di kamarna janten sakedik-sakedik sareng nyarios ka anjeunna: Saatos anjeun ngempelkeun gambar ieu, kuring bakal nyandak waktos kanggo anjeun! Reuwasna, putrina sumping deui sareng kartu sadayana dina waktos 10 menit. Anjeunna naros ka anjeunna: sayang, kumaha anjeun ngalakukeun éta? Anjeun moal terang nami sadaya buana sareng nagara! Anjeunna ngawaler: Aya gambar Yesus dina tonggong sareng kuring nempatkeun potongan-potongan kanggo ngadamel hiji gambar. Anjeunna ngahaturkeun putrina pikeun gambar éta, netepkeun jangjiana teras diédit khutbahna, anu ngungkabkeun bagian-bagian masing-masing kahirupan Yesus salaku gambar sapanjang Alkitab.

Naha anjeun tiasa ningali sadayana gambar Yesus? Tangtosna, teu aya gambar anu leres-leres ngungkabkeun déwa anu lengkep, anu rupina ngagenclang sapertos matahari dina kakuatan pinuhna. Urang tiasa kéngingkeun gambaran anu langkung jelas ngeunaan Gusti ku nempatkeun potongan-potongan tulisan suci babarengan.
«Dina awalna nyaéta Kecap, sareng Kecap aya sareng Gusti, sareng Gusti éta Kecap. Nya sami di awal sareng Gusti. Sagala hal didamel ku anu sami, sareng tanpa anu sami teu aya anu ngadamel anu didamel » (Yohanes 1,1: 3). Éta pedaran ngeunaan Yesus dina Perjanjian Anyar.

Gusti dijelaskeun dina Perjanjian Old kumaha Yesus, salaku Putra Allah anu masih teu lahir, cicing sareng urang Israil. Yesus, firman Allah anu hirup, leumpang sareng Adam sareng Hawa di kebon Éden, teras anjeunna nembongan ka Ibrahim. Anjeunna gulat sareng Yakub sareng ngantunkeun urang Israil kaluar ti Mesir: «Tapi kuring moal ngantepkeun anjeun, dulur-dulur sareng saderek, henteu sadar kana kanyataan yén karuhun urang sadayana aya dina handapeun méga sareng sadayana ngalangkungan laut; sareng aranjeunna sadayana dibaptis janten Musa dina awan sareng di laut, sareng sadayana tuang tuangeun rohani anu sami sareng sadayana nginum inuman rohani anu sami; sabab aranjeunna nginum batu spiritual anu nuturkeun aranjeunna; tapi batu éta Kristus " (1 Korinta 10,1: 4-7; Ibrani).

Yesus diturunkeun dina Perjanjian Old sareng Perjanjian Anyar: "Kecap ieu dijantenkeun daging sareng cicing di antara urang, sareng urang ningal kamulyaanna, kamuliaan salaku hiji-hijina Putra Rama, pinuh rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14).

Kalayan panon anu iman, naha anjeun ningali Yesus salaku Jurusalamet, Panebus, imam ageung sareng lanceuk anjeun? Yesus ditahan ku serdadu kanggo disalib sareng dipaehan. Gusti ngahudangkeun anjeunna tina maot. Gambar lengkep ngeunaan Yesus Kristus cicing di anjeun ayeuna upami anjeun percanten ka anjeunna. Dina kapercayaan ieu, Yesus mangrupikeun harepan anjeun sareng masihan anjeun hirupna. Ngaliwatan getih-Na anu berharga anjeun bakal diubaran salami kalanggengan.

ku Natu Moti