Cahaya Kristus bersinar di gelap

218 christi licht bersinar di nu poek Minggu kamari, sababaraha pastor pastor GCI ngalatih pelatihan injilasi, anu disebat "Outside the Walls," dipimpin ku Heber Ticas, koordinator nasional Layanan Injil pikeun Grace Komunikasi Internasional. Hal ieu dilakukeun ku kolaborasi sareng Pathways of Grace, salah sahiji komunitas urang caket Dallas, Texas. Pelatihan dimimitian ku pelajaran dina dinten Jumaah sareng diteruskeun dina dinten saptu isuk pendak sareng anggota gereja pikeun muka panto-ka-pintu di sabudeureun tempat pasamoan garéja sareng ngajak jalma-jalma ti garéja lokal kana dinten-dinten anu pikaresepeun dinten-dinten ayeuna.

Dua urang pastor urang nyentok hiji panto sareng nyarios ka lalaki imah anu ngalambangkeun jamaah GCI teras nyarioskeun murangkalih barudak anu pikaresepeun. Lalaki éta nyarios yén anjeunna henteu percanten ka Allah sabab Gusti henteu ngabéréskeun masalah dunya. Daripada neraskeun, pendeta ngobrolkeun lalaki éta. Aranjeunna diajar yén anjeunna mangrupikeun teoré konspirasi anu percaya yén agama mangrupikeun seueur masalah di dunya. Lalaki éta kaget sareng kaget nalika pendeta ngaku bakal masihan titik anu lumrah sareng nunjukkeun yén Yesus ogé henteu pisan sumanget ngeunaan agama. Lalaki ngajawab yén anjeunna ngarékam patarosan sareng milari jawaban.

Nalika pendeta urang mendorong anjeunna naroskeun patarosan anu langkung, anjeunna kagum. "Teu aya anu kantos ngawartoskeun kuring anu sateuacanna," anjeunna ngawaler. Saur pendeta, "Kuring pikir cara naroskeun patarosan anjeun nyandak sababaraha waleran nyata anu ngan ukur Tuhan anu tiasa masihan." Sanggeus kira-kira 35 menit, lalaki éta hapunten kusabab éta parah sareng nolak ka aranjeunna sareng saurna, "Anjeunna resep ka jalan anjeun, salaku pastor GCI, mikirkeun ka Gusti." Pagunemanana lekasan sareng salah sahiji pendeta urang anu ngajamin: "Gusti anu kuring terang sareng dipikacinta mikanyaah anjeun sareng hoyong gaduh hubungan sareng anjeun. Anjeunna henteu hariwang atanapi hariwang teuing ngeunaan téori konspirasi anjeun atanapi gething na agama. Anjeunna bakal ngocokkeun leungeun sareng anjeun dina waktos anu leres sareng anjeun bakal ngartos yén éta gusti. Jigana anjeun bakal meta sasuai. » Lalaki éta ningali anjeunna sareng nyarios, "Ieu keren. Hatur nuhun kanggo ngadangukeun sareng hatur nuhun pikeun nyandak waktos nyarios ka kuring. "

Kuring ngabagi pamanggih carita ieu tina acara éta sabab ngajelaskeun kabeneran penting: jalma anu cicing di gelap dipangaruhan sacara positif nalika cahaya Kristus sacara kabuka dibagikeun ka aranjeunna. Kontras lampu sareng gelap mangrupikeun métafora anu sering dianggo dina Kitab Suci pikeun ngagambarkeun anu saé (atanapi pangaweruh) jahat (atanapi jahiliah). Yesus dianggo pikeun nyarioskeun ngeunaan pertimbangan sareng penyucian: «Jalma dihukum sabab terang sumping ka dunya, tapi aranjeunna langkung cinta gelap tibatan cahaya. Kusabab sadaya anu aranjeunna lakukeun nyaéta jahat. Saha waé anu ngalakukeun jahat béh nyingkir tina cahaya sareng langkung milih tetep poék sahingga teu aya anu ningali kajahatan na. Tapi jalma anu nurut ka Allah ngalangkah terang. Éta salajengna tétéla yén anjeunna hirupna nurut kana karsa Allah » (Yohanes 3,19: 21 ngarepkeun sadayana).

Nyarios anu kaceluk: "Leuwih hadé pikeun nyalakan lilin ti ngalupatkeun gelap" ti mimiti diomongkeun ku masarakat awam di 1961 ku Peter Benenson. Peter Benenson mangrupikeun pengacara Inggris anu ngadegkeun Amnesty International. Janten lilin dikepung ku kawat barbed janten lambang masarakat (tingali gambar di sisi katuhu). Di Roma 13,12 (HOPE FOR ALL) rasul Paulus nyarioskeun anu mirip: «Moal lami deui wengi bakal réngsé sareng dinten Gusti bakal sumping. Éta sababna kami hoyong pisah sareng karya poék sapeuting sareng panangan diri nganggo senjata gantina. » Ieu pisan anu dilakukeun ku dua pastor urang pikeun lalaki anu cicing di gelap nalika aranjeunna indit ka panto panto di lingkungan tempat pasamoan garéja di Dallas.

Aranjeunna ngalaksanakeun pisan anu disarioskeun ku Yesus ka murid-murid na Mateus 5: 14-16 Harepan Ka Sadaya:
«Anjeun mangrupikeun cahaya anu ngajelaskeun dunya. Kota anu luhur di gunung henteu tiasa disumputkeun. Anjeun teu kedah lampu hurung lajeng nutupan éta. Sabalikna: anjeun nyetél supados masihan terang pikeun sadayana di bumi. Dina cara anu sami, lampu anjeun kedah bersinar di hareup sadayana. Aranjeunna kedah mikawanoh bapa anjeun di surga ku amal anjeun sareng ngahargaan anjeunna ogé. » Kuring pikir urang sakapeung ngémutan kamampuan pikeun pangaruh dunya pikeun anu langkung saé. Urang condong mopohokeun kumaha pangaruh cahaya Kristus dina hiji jalma ngan ukur tiasa nyandak bédana. Hanjakalna, sakumaha anu dipidangkeun dina kartun di luhur, aya anu langkung milih kutuk gelap langkung ti batan lampu caang. Sababaraha ngantebkeun dosa tinimbang ngabagi cinta sareng rahmat Allah.

Sanaos gelap sakapeung tiasa ngaleulkeun urang, éta moal kantos ngaleupaskeun Gusti. Urang moal pernah ngorbankeun kasieun jahat di dunya sabab nyababkeun urang henteu ningal saha Yesus, naon anu dilakukeun pikeun urang, sareng anu dicarioskeun. Émut yén anjeunna ngajamin yén gelap teu tiasa ngatasi cahya. Sanaos urang janten lilin anu alit pisan di tengah poékna gelap, bahkan lilin leutik masih masihan lampu sareng manaskeun hawa. Malah dina cara anu katingalina leutik, urang ngagambarkeun lampu dunya, Yesus. Bahkan kasempetan leutik sanés tanpa aya mangpaat positip.

Isa mangrupikeun cahaya tina sakabéh kosmos, lain ngan ukur gareja. Anjeunna ngaleungitkeun dosa tina dunya, teu ngan tina mukmin. Dina kakawasaan Roh Suci, ngalangkungan Yesus Rama ngaluarkeun kami tina gelap kana lampu tina hubungan kahirupan jeung Triune Allah anu ngajanjikeun anu teu pernah ninggalkeun. Éta mangrupikeun warta saé (Injil) berhubungan sareng unggal jalma di planét ieu. Yesus harmoni sareng sadayana jalma, naha aranjeunna terang atanapi henteu. Dua pastor anu keur ngobrol jeung atheis ngajantenkeun anjeunna sadar yén anjeunna anak anu dipikacinta Allah, anu sedih kénéh cicing di gelap. Tapi tinimbang sumpah poék (atanapi abdi!), para pandita resep ngiringan petunjuk ti Sang Roh Suci pikeun nyangking warta anu hadé ka dunya di gelap, dina minuhan misi Rama, sareng Yesus. Salaku murangkalih terang (1 Tesalonika 5, 5), aranjeunna siap janten operator cahaya.

Acara "Di payuneun tembok" dituluykeun dinten Minggu. Sababaraha jalma di masarakat lokal ngaréspon positip ka undangan sareng ngadatangan garéja urang. Sanaos sababaraha sumping, jalmi anu nyarios dua pastor éta henteu sumping. Teu mungkin saperti anu anjeunna bakal muncul dina garéja dina masa depan anu tiasa pisan. Tapi datang ka gereja sanés tujuan paguneman na. Lalaki kasebut dibéré hiji hal pikeun dipikiran, jadi nyarios hiji siki ditanam dina pikiran sareng haténa. Panginten hubungan ngajantenkeun antara anjeunna sareng Gusti anu mugia bakal diteruskeun. Kusabab jalma ieu anak tina Allah, urang yakin yén Allah bakal terus nyayogkeun cahaya Kristus ka Mantenna. Jalur ngeunaan Rahmat sigana bakal dibéré naon anu dilakukeun ku Gusti dina kahirupan manusa ieu.

Hayu urang masing-masing nuturkeun Roh Kristus pikeun ngabagi cahaya Allah ka batur. Nalika urang tumuh dina hubungan anu langkung jero sareng Rama, Putra sareng Roh, maka urang bakal caang sareng langkung caang ku cahaya anu masihan kahirupan ti Allah. Ieu lumaku pikeun urang salaku jalma ogé komunitas. Kuring ngadoa supaya gereja-gereja urang dina lingkungan pangaruh "di luar tembok aranjeunna" bakal langkung cerah sareng ngantepkeun sumanget kahirupan Kristenna ngalir. Sakumaha urang ngalebetkeun batur dina perusahaan urang ku maturan kaasih Gusti ku unggal jalan, gelap ogé mimiti luntur sareng gereja-gereja urang bakal beuki ngeunteung kana cahya Kristus.

Muga lampu Kristus terang sareng anjeun
Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfCahaya Kristus bersinar di gelap