Paméréan datangna Pangéran

459 datangna pangéran Kumaha saur anjeun janten acara panggedéna anu tiasa kajantenan di panggung dunya? Perang Dunya Lain? Kapanggihan ubar pikeun panyakit anu dahsyat? Damai dunya, sakaligus sareng sadaya? Panginten kontak kana intelijen extraterrestrial? Kanggo jutaan Nasrani, jawaban pikeun patarosan ieu basajan: kajadian pinunjul anu bakal kajantenan nyaéta kadatangan Yesus Kristus anu kadua.

Pesen sentral tina Alkitab

Sakabeh carita Alkitabiah ngeunaan Perjanjian Lama museurkeun kana datangna Yesus Kristus salaku Jurusalamet sareng Raja. Sakumaha anu dijelaskeun dina Kajadian 1, kolotna anu sepuh ngarobih hubungan sareng Gusti Allah ngalangkungan dosa. Tapi, Allah prédiksi datangna Panebus anu bakal ngabiayaan istirahat spiritual ieu. Pikeun oray anu ngagoda Adam sareng Hawa ka dosa, saur Gusti: «Sareng kuring bakal nempatkeun permusuhan di antara anjeun sareng awéwé sareng antara turunan anjeun sareng turunanana; anjeunna bakal naksir sirah anjeun sareng anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung » (Kajadian 1: 3,15). Ieu mangrupikeun wangsit pangheubeulna dina Alkitab ngeunaan penyelamat anu ngéléhkeun kakawasaan dosa, anu ngalakukeun dosa sareng maot pikeun jalma. "Anjeunna kedah naksir sirah anjeun". Kumaha carana ieu dilakukeun? Ngaliwatan pupusna kurban anu panebus Yesus: "Anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung". Anjeunna nubuat ramalan ieu nalika anjeunna mimiti sumping. Yohanes Pembaptis mikawanoh anjeunna salaku "Anak Domba Allah anu nanggung dosa ka dunya" (Yohanes 1,29). Kitab Suci ngungkabkeun pentingna pentingna Wujud Insan nalika Kristus mimiti sumping, sareng yén Yesus ayeuna parantos ngalebetkeun kahirupan para mukmin. Anjeunna ogé nyatakeun kalayan pasti yén Yesus bakal uih deui, katingali sareng kakuatan anu hébat. Mémang, Yesus asalna dina tilu cara anu béda:

Yesus parantos sumping

Urang manusa butuh kasalametan Allah - kasalametan-Na - kusabab urang sadaya parantos dosa sareng mendatangkeun dunya kana dunya luhureun urang. Yesus ngajukeun kasalametan ieu dimungkinkeun ku maot di tempat urang. Paulus nyerat: "Kusabab nikmat Allah yén sadaya limpah kedah cicing di Anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna anjeunna nyéépkeun sadayana sareng anjeunna, janten di bumi atanapi di surga, ku ngadamel karapihan ngaliwatan getih na dina salib" (Kolose 1,19: 20). Yesus nyageurkeun reureuhan anu kajantenan di Taman Édéna. Kulawarga manusa disampurnakeun ka Allah ngaliwatan pangorbananna.

Nubuat Prajanjian Lama disebut Karajaan Allah. Perjangjian Anyar dimimitian sareng Yesus ngahutbah "Injil Allah": "parantos sumping na Karajaan Allah parantos sumping," saur anjeunna (Tandaan 1,14-15). Yesus, raja karajaan ieu, leumpang di antara masarakat sareng "ngadamel korban salamina sareng salamina pikeun dosa dosa" (Ibrani 10,12 Tarjamahan Anyar Geneva). Urang kedah henteu ngémutan pentingna nitis, kahirupan sareng karya Yesus ngeunaan 2000 sababaraha taun ka pengker.

Yesus datang ayeuna

Aya warta anu saé pikeun jalma anu iman ka Kristus: «Anjeun ogé tiwas ngalanggar dosa anjeun sareng dosa dimana anjeun biasa hirup di alam dunya ieu ... Tapi Allah, anu beunghar rahmat, parantos hébat na Asih sareng anu dipikacinta ku urang, ogé kami, anu maot dina dosa, dilakukeun sareng Kristus - ku rahmat anjeun parantos kasalametan » (Efesus 2,1-2; 4-5).

«Allah ngasahkeun kami sareng nempatkeun ka surga ka Al Masih Yesus supaya dina waktos anu badé anjeunna bakal nunjukkeun kabeungharan rahmat-Na ngaliwatan kahadéan ka urang di Kristus Yesus» (Ayat 6-7). Ayat ieu ngajelaskeun kaayaan urang ayeuna salaku pengikut Yesus Kristus!

Nalika dipenta ku urang Parisi nalika Karajaan Allah sumping, Yesus ngawaler: «Karajaan Allah henteu dugi ku cara anu tiasa ditingali; moal salah ogé bakal nyarios: lah, ka dieu aya! atanapi: teu aya! Kusabab ningal, Karajaan Allah aya di tengah-tengah anjeun » (Lukas 17,20-21). Yesus Kristus nggawa Karajaan Allah dina jalma-jalma. Yesus hirup di urang ayeuna (Galata 2,20). Ngaliwatan Yesus di urang, anjeunna ngalegaan pangaruh Karajaan Allah. Rawuhna sareng hirup di urang nunjukkeun wahyu ahir Karajaan Allah di bumi nalika Yesus sumping pikeun kadua kalina.

Naha Yesus cicing di urang ayeuna? Kami perhatikeun: «Kusabab rahmat anjeun parantos disimpen ku iman, sareng sanes ti anjeun: éta mangrupikeun kurniaan Allah, henteu tina karya, supados teu aya anu tiasa sombong. Kusabab urang hasil karyana, diciptakeun dina Al Masih Yesus pikeun karya-karya anu saé anu Allah parantos nyiapkeun heula yén urang kudu leumpang di dinya » (Efesus 2,8: 10). Allah nyalametkeun urang ku rahmat, sanes kusabab usaha urang sorangan. Sanaos urang henteu tiasa milari kasalametan ngaliwatan karya, Yesus hirup dina diri urang ku kituna ayeuna urang tiasa ngalaksanakeun amal anu saé sareng ku cara ngamulyakeun Gusti.

Yesus bakal datang deui

Saatos jadian Yesus nalika anak ngora ningali anjeunna naek, dua malaikat naros ka aranjeunna: "Naon anu anjeun nangtung di dinya ningali sawarga? Ieu Yesus anu dicandak ka surga ku anjeun bakal sumping deui nalika anjeun ningali anjeunna angkat ka surga » (Kisah 1,11). Sumuhun, Yesus datang deui.

Nalika anjeunna mimiti sumping, Yesus ngantunkeun sababaraha ramalan messianic anu henteu acan kahontal. Éta mangrupikeun alesan naha seueur urang Yahudi nolak anjeunna. Aranjeunna ngarepkeun Mesias salaku pahlawan nasional anu bakal ngabebaskeun aranjeunna tina pamaréntahan Romawi. Tapi Al Masih kedah sumping heula maot pikeun sadayana umat manusa. Ngan kadieunakeun anjeunna bakal balik deui janten raja anu menang sareng henteu ngan ukur ngangkat Israél, tapi netepkeun karajaan anu langgeng dina sagala karajaan di dunya. «Karajaan dunya Gusti urang sareng Al Masih parantos janten, sareng anjeunna bakal ngasta salamina teras» (Wahyu 11,15).

Saur Yesus: "Sareng nalika kuring indit nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring bakal datang deui sareng nyandak anjeun dugi ka anjeun dimana kuring" (Yohanes 14,3). Salajengna, rasul Paulus nyerat ka jama’ah: "Nalika paréntah disada, nalika sora malaikat sareng tarompét Allah séhat, PANGERAN nyalira bakal turun tina kahyangan" (1 Tes 4,16). Dina datangna kadua Yesus, almarhum almarhum, nyaéta, anu iman anu dipercayakeun nyalametkeun ka Yesus digedékeun pikeun kalanggengan sareng para mukmin anu hirup kénéh nalika Yesus mulang dirobih ka kalanggengan. Saréréa bakal pendak sareng anjeunna dina méga (Vv. 16-17; 1 Korinta 15,51: 54).

Tapi iraha?

Sapanjang abad, spekulasi ngeunaan datangna kadua Kristus parantos nyababkeun sababaraha pasualan - sareng kuciwa-kuciwa anu teu jelas, sabab skénario anu béda-béda tina paméran parantos kabuktosan salah. Overemphasis dina "Waktos Yesus Bakal Balik" tiasa ngaganggu urang tina fokus puseur Injil. Ieu karya Yesus anu kasalametan pikeun sadaya jalma, dilangkungan ngalangkungan hirupna, maot, kabangkitan sareng tuang kaluar tina rahmat, cinta sareng pangapunten salaku imam luhur swarga urang. Urang tiasa janten lebet pisan kana spekulasi nabi anu urang gagal ngalaksanakeun peran sah umat Kristen salaku saksi di dunya. Urang kedahna ngan ukur ngagambarkeun gaya hirup anu maha asih, welas asih sareng Yesus sareng ngumumkeun warta kasalametan anu saé.

fokus urang

Anu mustahil pikeun mendakan nalika Kristus bakal datang deui, sahingga teu penting dibandingkeun naon anu dicarioskeun dina Kitab Suci. Naon anu kudu urang pokus? Hal pangalusna nyaéta siap nalika Yesus datang deui iraha wae ieu kajadian! "Éta naha anjeun teras-siap siap," saur Yesus, "kanggo Putra Manusa datang dina waktos anu henteu nyangka éta." (Mateus 24,44 Tarjamahan Anyar Jenéwa). "Tapi sing saha waé tetep ka tungtung bakal disimpen." (Mateus 24,13 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Pokus ti Alkitab tetep aya dina Yesus Kristus. Ku sabab kitu, kahirupan urang salaku pengikut Kristus kedah kéngingkeun anjeunna. Yesus sumping ka bumi sapertos manusa sareng Allah. Anjeunna ayeuna sumping ka urang mukmin ngalangkungan Roh Suci. Yesus Kristus bakal wangsul deui sareng kamulyaan "pikeun ngarobih awak urang anu sia-sia sahingga anjeunna tiasa janten awakna anu mulya" (Filipi 3,21). Maka «nyiptakeun ogé bakal bébas tina perhambatan anu teu kabébasan pikeun kabébasan anu éndah pikeun barudak Allah» (Roma 8,21). Leres, kuring badé sumping, saur Juru Salamet urang. Salaku murid-murid Kristus, urang sadayana ngajawab kalayan hiji sora: "Amin, enya, datang, Gusti Yesus!" (Wahyu 22,20).

ku Norman L. Shoaf


pdfPaméréan datangna Pangéran