Carita Mefi-Boschets

628 carita ngeunaan mefi boschets Hiji carita dina Perjanjian Old hususna matak kuring. Palaku utama disebut Mefi-Boscheth. Urang Israil, urang Israil nuju perang sareng musuh anu hébat, urang Pelisti. Dina kaayaan anu khusus ieu aranjeunna éléh. Raja maranéhna Saul sareng putrana Yonatan pupus. Warta dugi ka ibukota Yerusalem. Panik sareng karusuhan timbul di istana sabab dipikaterang yén upami raja tiwas, anggota kulawargana ogé tiasa dieksekusi pikeun mastikeun yén henteu aya pemberontakan di masa depan. Éta kajantenan dina waktos huru-hara umum, perawat Mefi-Boscheth umur lima taun nyandak anjeunna sareng kabur ti karaton. Dina raména tempatna, anjeunna ngantepkeun murag. Anjeunna tetep lumpuh salami hirupna.

"Jonathan, putra Saul, kagungan putra anu lumpuh dina dua suku; sabab anjeunna yuswa lima taun nalika beja Saul sareng Yonatan sumping ti Yizreel, sareng mantri na parantos angkat anjeunna sareng kabur, sareng nalika anjeunna kabur gancang anjeunna murag sareng lumpuh ti saprak harita. Ngaranna Mefi-Boscheth » (2 Sam 4,4).
Émut, anjeunna karajaan sareng dinten sateuacana, sapertos budak umur lima taun, anjeunna jalan-jalan ngurilingan istana kalayan henteu hariwang. Tapi dina dinten ieu sadayana nasib na robih dumadakan. Bapana sareng akina ditelasan. Anjeunna nyalira lungsur sareng salami dinten-dinten na lumpuh sareng gumantung kana pitulung ti jalma sanés. Ku nyeri na, anjeunna bakal cicing di tempat anu pikasieuneun, terasing dina 20 taun ka hareup. Ieu drama Mefi-Boscheth.

Sejarah urang

Naon hubunganana carita Mefi-Boscheth sareng anjeun sareng kuring? Sapertos anjeunna, kami langkung cacat tibatan anu disangka. Suku anjeun tiasa henteu lumpuh, tapi pikiran anjeun panginten. Suku anjeun henteu tiasa pegat, tapi, sakumaha ceuk Alkitab, kaayaan spiritual anjeun. Nalika Paul nyarioskeun kaayaan nekat urang, anjeunna ngalangkungan lumpuh: "Anjeun ogé maot tina pelanggaran sareng dosa anjeun" (Efesus 2,1). Paul nyarios kami henteu sanggup naha anjeun tiasa mastikeun ieu, percanten atanapi henteu. Alkitab nyarios yén kajaba anjeun aya hubungan anu caket sareng Yesus Kristus, kaayaan anjeun nyaéta jalma anu maot sacara rohani.

«Pikeun Kristus pupus pikeun urang jahat sanajan urang lemah. Tapi Gusti nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang kanyataanna Kristus pupus pikeun urang nalika urang masih dosa » (Rum 5,6: 8 sareng).

Henteu aya anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngalereskeun masalah. Éta henteu ngabantosan nyobian langkung hésé atanapi janten langkung saé. Kami ditumpurkeun lengkep, langkung ti anu urang pikir. Rencana Raja Daud, budak angon anu ngangon domba, ayeuna dina tahta salaku Raja Israél di Yérusalém. Anjeunna sobat dalit Jonatan, bapa Mefi-Boscheth. David henteu ngan ukur nampi tahta karajaan, tapi ogé meunang haté masarakat. Anjeunna mekarkeun karajaan ti 15.500 km2 dugi ka 155.000 km2. Urang Israél hirup tengtrem, ékonomi na saé, sareng pendapatan pajeg tinggi. Hirup henteu tiasa langkung saé.

Kuring ngabayangkeun Daud bangun tadi isuk ti batur di karaton. Anjeunna jalan santai kaluar ka palataran sareng ngantepkeun pikiranana ngumbara dina hawa énjing énjing sateuacan tekanan sadinten janten émutanana. Pikiranana ngalih deui ka waktos anjeunna nyéépkeun sababaraha jam sareng sobat satia na Jonathan, anu anjeunna parantos lami henteu kantos ningali sabab tiwas dina perang. Teras David émut paguneman sareng anjeunna tina langit biru. Dina waktos éta Daud kabebeng ku kasaéan sareng kurnia Gusti. Kusabab euweuh ieu bakal mungkin tanpa Jonathan. Anjeunna émut kana paguneman aranjeunna nalika aranjeunna ngahontal kasepakatan silih. Di jerona aranjeunna saling janji yén masing-masing kedah silih jaga kulawarga masing-masing, henteu dimana dimana perjalanan kahirupan salajengna tiasa ngarahkeunnana. Dina waktos éta Daud malik, angkat deui ka istana sareng nyarios: "Naha aya anu nyésa ti bumi Saul anu ku kuring tiasa dipasihkeun ka anjeunna demi Yonatan?" (2 Sam 9,1). Tapi éta budak ti imah Saul anu namina Ziba, sareng anjeunna disauran ka Daud. Saur Ziba ka raja: "Masih aya putra Yonatan, lumpuh dina sampéanna." (2 Sam 9,3).

David henteu naros, naha aya deui anu pantes? David ngan saukur naros: Naha aya saha? Patarosan ieu mangrupikeun ungkapan kahadean. Tina jawaban Ziba anjeun tiasa terang: Kuring henteu yakin yén anjeunna ngagaduhan kualitas karajaan. «Raja nyarios ka anjeunna: Dimana anjeunna? Ziba nyarios ka raja, Lah, anjeunna aya di Lo-Dabar di bumi Machir, putrana Ammiël " (2 Sam 9,4). Ngaranna sacara harfiah hartosna, henteu aya pastureland.

Anu sampurna, suci, soleh, maha kawasa, Gusti anu maha wijaksana, Anu Nyiptakeun sakabeh jagat raya, ngudag kuring sareng ngudag anjeun. Urang nyarioskeun milarian jalma, jalma dina perjalanan spiritual pikeun mendakan kanyataan spiritual. Nyatana, Gusti anu milarian. Kami ningali ieu dina sadayana Kitab Suci. Dina awal Alkitab dimimitian carita Adam sareng Hawa, dimana aranjeunna nyumput ti Gusti. Dina tiisna peuting Gusti sumping sareng milari Adam sareng Hawa teras naros: Dimana anjeun? Saatos Musa ngalakukeun kasalahan anu pikasieuneun tina ngabunuh urang Mesir, anjeunna kedah sieun salami nyawana salami 40 taun teras kabur ka gurun pasir. Di dinya Gusti milarian anjeunna dina bentuk rungkun anu ngaduruk sareng ngatur rapat sareng anjeunna. Dina Perjanjian Anyar kami ningali Yesus pendak sareng dua belas urang lalaki sareng nambalan taktak aranjeunna sareng nyarios: Naha anjeun hoyong ngiringan tujuan kuring?

«Pikeun di Anjeunna anjeunna milih urang sateuacan didirikeun dunya ditetepkeun yén urang kedah suci sareng tanpa cacad sateuacan anjeunna dina cinta; anjeunna parantos ngaaturkeun urang janten murangkalihna ngalangkungan Yesus Kristus numutkeun kahoyong kersa-Na, pikeun muji kurnia-Na anu mulia ku anjeunna dikasihan urang dina Anu dipikacinta » (Epesus 1,4: 6)

Hubungan urang sareng Yesus Kristus, kasalametan, dipasihan ku urang Gusti. Éta dikawasa ku Gusti sareng digagas ku Gusti. Éta diciptakeun ku Gusti Allah. Balik kana carita urang. David ayeuna parantos ngintunkeun sakumpulan lalaki ka Lo-Dabar di ujung pagunungan Giléad pikeun milari Mefi-Boscheth. Anjeunna cicing dina kapencil sareng anonimitas sareng henteu hoyong dipendakan. Tapi anjeunna kapendak. Aranjeunna nempatkeun Mefi-Boscheth dina mobil sareng nganterkeun anjeunna deui ka ibukota, ka istana. Alkitab nyarioskeun sakedik atanapi henteu ngeunaan numpak karéta ieu. Tapi kuring yakin urang sadayana tiasa ngabayangkeun kumaha rasana dumuk dina lantai mobil. Naon émosina anu kedah dirasa ku Mefi-Boscheth dina perjalanan ieu, kasieunan, panik, teu pasti. Mobilna nyetir payuneun karaton. Prajurit mawa anjeunna lebet sareng nempatkeun anjeunna di tengah rohangan. Anjeunna jenis bajoang sareng suku na David lumebet.

Nu sapatemon sareng rahmat

"Nalika Méfibosét, putra Yonatan, putrana Saul, sumping ka Daud, anjeunna sujud sareng ngadeuheus ka anjeunna. Saur Daud, "Mefiboset! Saur anjeunna, Ieu kuring, abdi anjeun. "Daud nyarios ka anjeunna, Entong sieun, sabab abdi bakal mikeun kaasih ku karana ka Yonatan ramana anjeun, sareng kuring bakal masangkeun anjeun sadaya harta karna Saul, ramana anjeun; tapi anjeun bakal tuang dina méja kuring unggal dinten. Tapi anjeunna murag sareng nyarios: Saha kuring, hamba anjeun, anu anjeun kedah ngalihkeun anjing anu maot sapertos kuring? " (2 Samuel 9,6: 8).

Anjeunna ngartos yén anjeunna lumpuh. Anjeunna teu aya nanaon pikeun maturan Daud. Tapi éta anu matak rahmat. Watekna, sifatna Gusti, nyaéta kacenderungan sareng watek masihan hal-hal anu saé pikeun jalma-jalma anu henteu pantes. Tapi hayu urang jujur. Ieu sanés dunya anu kaseueuran urang hirup. Urang hirup di dunya anu nyatakeun: Kuring nungtut hak-hak kuring sareng mikeun jalma anu pantes. Kaseueuran raja bakal ngaéksekusi calon pewaris tahta. Nalika nyéépkeun kahirupanana, Daud nunjukkeun rahmat. Anjeunna nunjukkeun anjeunna rahmat ku nunjukkeun anjeunna rahmat.

Kami langkung dipikacinta tibatan anu disangka

Ayeuna urang ditampi ku Gusti ku jalan iman, urang parantos rukun sareng Gusti. Urang ngahutang ieu ka Yesus Kristus Gusti urang. Anjeunna muka jalan kapercayaan pikeun urang sareng nganggo aksés kana kurnia Gusti, anu dimana kami ayeuna parantos kéngingkeun pijakan anu mantep (Roma 5,1: 2).

Saperti Mefi-Boscheth kami moal nganggur nawiskeun Gusti kajaba syukur: «Pikeun muji kurnia-Na anu mulia ku anjeunna dipasihkeun ka Kami anu dipikacinta. Di Anjeunna urang ngagaduhan panebusan ngalangkungan getihna, pangampuran dosa, numutkeun kaayaanana rahmat-Na » (Ef1,6-7).

Sadayana kalepatan dihapunten. Janten Gusti nunjukkeun ka urang kabeungharan rahmat-Na. Sakumaha hébat sareng beungharna kurnia Gusti. Anjeun henteu acan nguping kecapna atanapi anjeun nolak percanten leres éta. Éta kaleresan sabab anjeun dipikacinta sareng Gusti parantos nuturkeun anjeun. Salaku pangagem, urang ngagaduhan patempatan rahmat. Kahirupan urang robih ngalangkungan kaasih Yesus sareng urang murag asih ka Anjeunna. Kami henteu pantes. Kami henteu patut. Tapi Al Masih nawiskeun kami kado hirup anu paling éndah ieu. Éta sababna kahirupan urang ayeuna béda. Carita Mefi-Boscheth tiasa réngsé di dieu, sareng éta bakal janten carita anu saé.

Tempat di papan tulis

Budak anu sami kedah cicing di pengasingan salaku pangungsi salami dua puluh taun. Nasibna parantos robih sacara radikal. Daud nyarios ka Mefi-Boscheth: "Dahar dina méja kuring sapertos salah sahiji putra raja" (2 Samuel 9,11).

Mefi-Boscheth ayeuna janten bagian tina kulawarga. Kuring resep cara carita na bérés sabab sigana panulis nempatkeun sakedik tulisan dina tungtung carita. Kami nyarioskeun kumaha Mefi-Boscheth ngalaman rahmat ieu sareng ayeuna kedah hirup sareng raja sareng anjeunna diidinan tuang di méja raja.

Bayangkeun adegan ieu sababaraha taun ka hareup. Lonceng disada di istana raja sareng Daud sumping kana méja utama sareng lenggah. Henteu lami saatosna, licik, licik Amnon linggih dina sisi kénca Daud. Teras Tamar, awéwé ngora anu geulis sareng marahmay, nembongan teras calik di gigireun Amnon. Di sisi anu sanés, precocious, brilian, ical panginten Solomon lalaunan muncul tina pangajianna. Absalom kalayan buukna ngalir, panjang taktak nyandak korsi. Sore eta Yoab, prajurit anu gagah sareng komandan pasukan, diulem tuang. Nanging, hiji korsi masih kosong sareng sadayana ngantosan. Anjeun ngadangu suku anu ngacak-ngacak sareng sora rhythmic tina crutches. Nya Mefi-Boscheth anu lalaunan nuju kana méja. Anjeunna nyelip kana korsi na, taplak meja nutupan sampéanna. Naha saur anjeun Mefi-Boscheth ngartos naon éta rahmat?

Anjeun terang, éta ngajelaskeun adegan kahareup nalika sadaya kulawarga Allah bakal kumpul di surga sakitar meja perjamuan anu hébat. Dina dinten ieu taplak meja rahmat Allah nutupan sadaya kabutuhan urang. Anjeun ningali, cara urang asup ka kulawarga nyaéta ku rahmat. Unggal dinten mangrupikeun kado kurnia-Na.

"Sakumaha anjeun ayeuna parantos nampi Gusti Al Masih Yesus, maka ogé hirup di anjeunna, akarna sareng didirikeun dina anjeunna sareng teguh dina iman, sakumaha anu parantos diajarkeun, sareng pinuh ku rasa syukur" (Kolose 2,6: 7). Aranjeunna nampi Yesus ku rahmat. Ayeuna anjeun aya di kulawarga, anjeun aya di jerona ku rahmat. Sababaraha urang mikir yén sakali urang janten urang Kristen ku rahmat, urang kedah kerja keras sareng ngajantenkeun Gusti leres pikeun mastikeun yén anjeunna teras-terasan resep sareng mikanyaah ka urang. Leres, henteu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran.

Misi anyar dina kahirupan

Henteu ngan ukur Gusti masihan anjeun Yesus janten anjeun tiasa lebet ka kulawargana, tapi Anjeunna masihan anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun ayeuna pikeun hirup anu rahmat nalika anjeun aya di kulawarga. «Naon anu urang hoyong nyarioskeun ayeuna? Upami Gusti kanggo urang, saha anu tiasa ngalawan urang? Saha anu henteu ngahemat putrana nyalira ogé, tapi masihan anjeunna kanggo urang sadayana - kumaha anjeunna henteu kedah masihan sadayana ka anjeunna? " (Roma 8,31: 32).

Kumaha réaksi anjeun nalika anjeun sadar kana kanyataan ieu? Naon réspon anjeun ka kurnia Allah? Naon anu anjeun tiasa laksanakeun? Rosul Paulus nyarioskeun pangalaman anjeunna nyalira: "Tapi ku kurnia Allah Kami jadi naon. Sareng rahmat-Na dina kuring henteu sia-sia, tapi kuring parantos damel langkung ti sadayana; tapi sanés kuring, tapi kurnia Gusti anu nyarengan kuring » (1 Korinta 15,10).

Naha urang anu terang Gusti hirup dina kahirupan anu ngagambarkeun kurnia? Naon sababaraha sipat anu nunjukkeun hirup rahmat kuring? Paul masihan jawaban pikeun patarosan ieu: "Tapi kuring henteu nganggap hirup kuring pantes disebatkeun upami kuring ngan ukur ngalengkepan kursus kuring sareng ngalaksanakeun kantor anu kuring nampi ti Gusti Yesus pikeun nyaksian injil kurnia Allah" (Kisah 20,24). Éta mangrupikeun misi kahirupan.

Sapertos Mefi Boscheth, anjeun sareng kuring parantos rusak sacara rohani sareng maot sacara rohani. Tapi sapertos anjeunna, urang parantos dituturkeun sabab Raja Alam Semesta cinta ka urang sareng hoyong urang aya dina kulawargana. Anjeunna hoyong urang bagikeun warta anu hadé tina kurnia-Na dina kahirupan urang.

ku Lance Witt