Krisis viruscorona

583 pandémik koronavirus Henteu masalah naon kaayaan anjeun, henteu paduli kumaha kaayaan anu suram, Gusti anu welas asih urang tetep satia sareng Jurusalamet urang anu maha katingali sareng maha asih. Sakumaha Paulus nyerat, moal aya anu tiasa ngaluarkeun urang ti Gusti atanapi ngasingkeun urang tina kaasihna: «Naon anu tiasa misahkeun urang ti Kristus sareng kaasih-Na? Sangsara sareng sieun meureun? Penganiayaan? Lapar? Kamiskinan? Bahaya atanapi pati telenges? Kami leres-leres diungkulan sakumaha anu dijelaskeun dina Kitab Suci: Kusabab kami milik anjeun, Gusti, kami dianiaya sareng dipaéhan dimana-mana - kami dibantai sapertos domba! Tapi tetep: di tengah sangsara kami ngungkulan ieu sadayana ku Kristus, anu mikanyaah pisan ka urang. Kusabab kuring yakin pisan: Sanés maot atanapi kahirupan, sanés malaikat atanapi setan, sanés ayeuna atanapi pikahareupeun atanapi kakawasaan naon waé, sanés luhur atanapi rendah atanapi naon waé di dunya tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, anu dipasihkeun ku anjeunna ka Yesus Kristus, milik urang Gusti, pasihkeun » (Roma 8,35-39 Harepan Ka sadayana).

Nalika nyanghareupan krisis koronavirus, hayu Gusti Yesus janten payuneun sumanget. Ieu mangrupikeun waktos supados urang terang Kristen, henteu ngasingkeunana. Waktosna janten sigana, henteu nyumputkeun kana juru imah. Urang panginten kedah ngasingkeun diri, tapi éta henteu hartosna urang kedah ngasingkeun batur ti Yesus anu hirup di urang. Cikan pikirna janten di urang salaku urang ngaréspon kana kaayaan anu mudun. Dina sababaraha minggu, badan koléktif Kristus ngingetkeun kumaha Yesus Kristus ngunjukkeun diri sacara suci ka Allah ngalangkungan Roh anu langgeng: «Sabaraha deui getih Yesus Kristus nganyatakeun urang sacara internal sareng ngumbah dosa-dosa urang! Nutup ku roh langgeng Allah, Anjeunna nawiskeun dirina ka urang salaku korban sampurna pikeun Allah. Kusabab éta dosa-dosa urang dihampura, anu pamustunganana ngan ukur maot, sareng kaleresan urang dihapus. Ayeuna urang bébas ngawula ka Gusti anu hirup » (Ibrani 9,14 Harepan Ka sadayana). Kita teraskeun ngalayanan Allah anu hirup dina satengahing kabutuhan urang.

Kumaha urang tiasa ngalakukeun éta? Kumaha urang tiasa ngaladénan batur nalika urang nyobian ngalaksanakeun jarak sosial sareng ngurus diri? Upami éta aman sareng beunang, bantosan anu sanésna. Upami jasa garéja dibatalkeun pikeun waktos na, ulah nganggap ieu mangrupikeun tungtung kahirupan garéja. Nyauran batur ku kecap anu pikaresepeun. Dangukeun, empati. Ketawa babarengan nalika kasempetan hudang. Jieun diagram tangga sareng masangkeunana. Ngabantosan batur rumasa sareng janten bagian ti masarakat lokal urang. Ku cara kieu, kami ogé silih bantu pikeun ngarasa bagian tina komunitas. "Puji syukur ka Gusti, Bapa Gusti Yesus Kristus, Bapa Rahmat sareng Gusti Allah tina sagala kanyamanan, anu ngalipur urang sadaya penderitaan, ku kituna urang tiasa mupangahan jalma-jalma anu aya dina sagala jinis kasulitan, kalayan kanyamanan dimana urang diri direnang aya ti Allah. Kusabab sakumaha sangsara ti Kristus datang pisan, ka urang ogé dikuasaan ku Kristus » (2 Korinta 1,3: 5).

Sareng sadaya aspék masalah ieu aya dina pikiran, hayu urang ngaluangkeun waktos kanggo sholat. Neneda kanggo injil yén éta bakal terus terang ka batur. Ndoakeun pamaréntahan urang sareng sadayana anu ngagaduhan otoritas pikeun nyandak kaputusan anu bijaksana: "Doakeun khusus pikeun jalma anu tanggung jawab dina pamaréntahan sareng di nagara supaya urang tiasa hirup damai sareng sepi, hormat ka Gusti sareng ikhlas ka sasama manusa » (1 Timotius 2,2).

Neneda pikeun garéja ngajaga struktur na finansial utuh salami krisis. Luhureun sadaya, ngadoakeun yén cinta Yesus ngalir ka anjeun ka batur sareng ngadoakeun batur anu tertuduh dina kabutuhan ayeuna. Neneda keur nu gering, anu sakitar sareng sepi.

ku James Henderson