DNA tina ciptaan anyar

612 dna ciptaan anyar Paul nyarios ka urang, nalika Yesus kaluar tina kuburan dina dinten anu katilu nalika subuh kulawu énjing énggal, anjeunna janten buah anu mimiti diciptakeun anyar: "Tapi ayeuna Kristus diangkat tina maot salaku buah kahiji jalma anu saré" (1 Korinta 15,20).

Ieu aya hubungan anu caket sareng pernyataan anu ku Gusti diucapkeun dina dinten ka tilu dina génesis: «Sareng Allah ngadawuh: Hayu bumi tumuh, jujukutan sareng bumbu anu nyandak siki, sareng tangkal anu buah di bumi, anu masing-masing ngahasilkeun buah numutkeun jinisna masing-masing numana cikal aranjeunna. Sareng kajadian sapertos kieu » (Nomer 1:1,11).

Kami henteu mikir ngeunaan éta nalika acorn bertunas dina ek sareng pepelakan tomat urang ngahasilkeun tomat. Éta aya dina DNA (inpormasi genetik) tutuwuhan. Tapi sajaba ti nyiptakeun fisik sareng kontemplasi spiritual, warta anu goréng nyaéta urang sadayana parantos ngawariskeun DNA Adam sareng ngawariskeun buah Adam, panolakan ka Gusti sareng pati, ti anjeunna. Urang sadayana gaduh kacenderungan nolak Gusti sareng jalan urang sorangan.

Warta anu hadé nyaéta: "Sapertos dina Adam sadayana maot, maka di Kristus sadayana bakal dihirupkeun" (1 Korinta 15,22). Ieu ayeuna DNA anyar kami sareng ieu ayeuna janten buah kami, anu numutkeun ka na jinisna: "dieusi buah kabeneran ngalangkungan Yesus Kristus pikeun kamuliaan sareng puji Gusti (Filipi 1,11).
Ayeuna, salaku bagian tina awak Kristus, sareng Roh dina diri urang, urang baranahan buah-buahan numutkeun jinisna - jenis Kristus. Yesus bahkan ngagunakeun gambar dirina salaku tangkal anggur sareng urang salaku dahan anu ngahasilkeun buah, buah anu sami sakumaha anu urang tingali yén anjeunna gaduh sareng ayeuna anjeunna ngahasilkeun di urang.

«Tetep di kuring sareng kuring ka anjeun. Sakumaha dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah nyalira upami henteu tetep dina tangkal anggur, maka anjeun ogé henteu tiasa upami anjeun henteu cicing dina kuring. Kami tangkal anggur, anjeun dahan. Saha anu tetep aya di kuring sareng kuring di anjeunna nyandak seueur buah; sabab tanpa kuring anjeun moal bisa ngalakukeun nanaon » (Yohanes 15,4: 5). Ieu DNA ciptaan anyar kami.

Anjeun tiasa yakin yén sanaos kakirangan, dinten-dinten goréng, minggu-minggu goréng, sareng sesela kadang-kadang, salaku bagian tina ciptaan anu kadua, ciptaan anyar, anjeun bakal ngahasilkeun buah-buahan "nanaon na". Bungbuahan Yesus Kristus, ka saha anjeun milik, anjeun aya di anjeunna, sareng anu hirup di anjeun.

ku Hilary Buck