Kagoda pikeun kapentingan urang

032 kagoda demi urang

Kitab Suci nyarioskeun ka urang yén imam agung urang Yesus "kagoda dina sagala hal sapertos urang, tapi tanpa dosa" (Ibrani 4,15). Bebeneran anu penting ieu kagambar dina doktrin Kristen sajarah, numutkeun Yesus, kalayan janten titisanana, ngajantenkeun fungsi vicar, sapertos kitu.

Kecap Latin vicarius hartosna "bertindak salaku wawakil atanapi gubernur pikeun batur". Kalayan penjelmaanna, Putra Allah anu langgeng janten manusa bari ngajaga kasalametanana. Dina kontéks ieu, Calvin nyarioskeun ngeunaan "bursa anu ajaib". TF Torrance nganggo istilah substitusi: "Kalayan Penjelmaan-Na Putra Allah ngahinakeun dirina, nyandak tempatna di tempat urang sareng nempatkeun dirina antara kami sareng Gusti Rama, sahingga nyandak ka dirina sadayana éra sareng kecaman kami - sareng sanés salaku jalma katilu Jalma, tapi salaku jalma anu Diri sorangan » (Panebusan [Jérman: panebusan], kc. 151). Dina salah sahiji bukuna, sobat urang Chris Kettler ngarujuk kana "interaksi anu kuat antara Kristus sareng kamanusaan urang dina tingkat ayana urang, tingkat ontologis", anu kuring ngajelaskeun di handap.

Kalayan kamanusaan anu janten vicarious na, Yesus nangtung pikeun sadaya umat manusa. Anjeunna nyaéta Adam anu kadua anu jauh langkung unggul tibatan anu kahiji. Ngawakilan urang, Yesus dibaptis dina tempat urang - anu henteu dosa dina tempat umat manusa anu dosa. Baptisan urang janten partisipasi dina anjeunna. Yesus disalib atas nami urang sareng pupus pikeun urang supados urang hirup (Roma 6,4). Maka sumpingna dibangkitkeun tina kubur, anu ku anjeunna dijantenkeun urang hirup dina waktos anu sami sareng dirina (Efesus 2,4: 5). Ieu dituturkeun ku naékna ka surga, kalayan anu anjeunna masihan kami tempat di sisi na di karajaan aya (Epesus 2,6; Zurich Bible). Sagala anu dilakukeun ku Isa, Anjeunna lakukeun pikeun urang, tibatan urang. Sareng éta kalebet godaanana pikeun nami urang.

Kuring resep pisan terang yén Gusti urang nyanghareupan godaan anu sami anu kuring nyanghareupan - sareng nolak aranjeunna atas nami kuring, atas nami kuring. Nyanghareupan sareng nolak godaan urang mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon Yesus angkat ka padang pasir saatos dibaptis. Malah nalika musuh dijantenkeun anjeunna di ditu, anjeunna nangtung pageuh. Anjeunna anu unggul - atas nami kuring, di tempat kuring. Ngartos ieu ngajadikeun dunya anu bénten!
Dinten anu sanés kuring nyerat perkawis krisis idéntitas seueur anu ngalangkungan. Ku ngalakukeun éta, kuring némpél kana tilu cara anu henteu ngabantosan jalma ilaharna ngaidentipikasi: kedah nolak. Dina fungsi proksi manusa-Na, anjeunna pendak sareng nolak dirina di tempat urang. "Demi urang sareng sanés urang, Yesus hirup dina kahirupan anu ngagentos kalayan percaya pisan ka Gusti sareng kurnia sareng kahadéan na" (Penjelmaan, hal. 125). Anjeunna ngalakukeun ieu pikeun urang kalayan pasti anu jelas ngeunaan saha anjeunna: Putra Allah sareng manusa.

Supados tiasa nolak godaan dina kahirupan urang, penting pikeun terang saha ari saleresna urang. Salaku jalma dosa disimpen ku rahmat, urang gaduh idéntitas anyar: kami dulur-dulur anu dipikacinta ku Yesus, barudak anu dipikacinta ku Gusti. Ieu sanés idéntitas anu urang pantes sareng pastina sanés salah anu tiasa dipasihkeun ku batur. Henteu, éta dipasihkeun ku kami ku Gusti ngalangkungan penjelmaan Putra-Na. Ngan ukur percanten ka anjeunna janten saha anjeunna saleresna pikeun urang pikeun nampi idéntitas anyar ieu ti anjeunna kalayan sukur pisan.

Kami narik kakuatan tina élmu yén Yesus terang kumaha ngungkulan tipu daya Iblis anu séhat tapi godaan anu kuat ngeunaan alam sareng sumber idéntitas saleresna urang. Dibawa ku kahirupan di Kristus, urang ngakuan pasti kana idéntitas ieu yén naon anu biasa ngagoda urang sareng nyababkeun urang ngalakukeun dosa beuki lemah. Ku ngajantenkeun idéntitas saleresna urang sorangan sareng ngantepkeun janten hasil dina kahirupan urang, urang ngagaduhan kakuatan, terang yén éta alamiah dina urang dina hubungan urang sareng Triune God, anu satia sareng pinuh ku cinta pikeun urang sareng barudakna.

Upami urang henteu yakin kana idéntitas saleresna urang, Nanging, godaan sigana bakal netepkeun urang deui. Urang teras cangcaya kana agama Kristen urang atanapi kaasih Allah anu teu aya saratna pikeun urang. Urang tiasa condong percanten yén kanyataan yén urang kagoda sami sareng Allah anu laun ngajauhan urang. Pangetahuan ngeunaan jati diri urang leres salaku barudak anu dipikacinta ku Allah mangrupikeun kado anu loma. Urang tiasa ngaraos aman berkat kanyaho yén Yesus ku jadianana pikeun urang - tibatan urang - tahan sagala godaan. Kalayan elmu ieu urang ujug-ujug tiasa ngajemput diri deui nalika urang ngalakukeun dosa (anu teu tiasa dielakkan) ngadamel koréksi anu diperyogikeun sareng percanten yén Gusti bakal mindahkeun urang maju. Leres, nalika urang ngaku dosa sareng butuh pangampunan Gusti, ieu mangrupikeun tanda kumaha Gusti tetep nangtung di sisi urang tanpa syarat sareng satia. Upami ieu sanés masalahna, sareng upami anjeunna leres-leres ngantepkeun kami, kami moal uih deui ka anjeunna deui tina kabébasan sorangan pikeun nampi kurnia anu lega sahingga ngalaman pembaruan berkat ditampa anjeunna, anu urang pendak ku panangan terbuka. Hayu urang ngalihkeun pandangan urang ka Yesus, anu, sapertos urang, kagoda dina sagala cara tapi henteu tunduk kana dosa. Hayu urang percanten kana kurnia, kaasih sareng kakuatan-Na. Sareng hayu urang muji ka Gusti sabab Isa Al Masih unggul pikeun urang dina ngajantenkeunana.

Dilahirkeun ku rahmat sareng bebeneran na,

Joseph Tkach
Presiden GRACE KOMUNITAS INTERNATIONAL


pdfKagoda pikeun kapentingan urang