Potrét diri

648 potrét diri Pagawéan éksténsif pelukis Rembrandt van Rijn (1606-1669) parantos kéngingkeun hiji lukisan. Potret leutik "Manusia Tua Jenggot", anu panyipta na sateuacanna teu dikenal, ayeuna tiasa jelas disebatkeun ku seniman Belanda anu kawéntar, saur ahli Rembrandt anu dikenal Ernst van de Wetering di Amsterdam.

Ngagunakeun téhnik scanning canggih, para ilmuwan nalungtik lukisan Rembrandt. Anjeunna kaget pisan, scan éta nunjukkeun yén aya lukisan anu sanésna handapeun karya seni - anu tiasa mangrupikeun potrét diri anu mimiti, tacan beres pikeun artis. Sigana Rembrandt dimimitian ku potrét diri sareng engkéna nganggo kanvas pikeun ngecét lansia ku janggot.

Sejarah tiasa ngabantosan urang ningali kasalahan anu urang tiasa lakukeun dina usaha ngartos Gusti. Kaseueuran urang ageung percanten yén Gusti Allah sapertos gambar anu katingali - jalma sepuh kalayan janggot. Éta cara seniman agama ngagambarkeun Tuhan. Kami henteu ngan ukur ngabayangkeun Gusti parantos sepuh, tapi ogé salaku mahluk anu jauh, rada ngancam, kaku sareng ambek gancang nalika urang henteu hirup kana standar anu teu mungkin na. Tapi cara mikir ngeunaan Gusti ieu sapertos lukisan ti sepuh anu handapeunana potrét diri disumputkeun.

Alkitab nyarios ka urang yén upami urang hoyong terang sapertos kumaha Gusti, urang kedah ngan ukur ningali ka Yesus Kristus: "Yesus mangrupikeun gambar tina Allah anu henteu katingali, anu cikal sateuacan sadayana diciptakeun" (Kolose 1,15).
Pikeun kéngingkeun ideu anu leres tentang naon anu leres-leres Gusti, urang kedah ningali handapeun lapisan konsép anu populér ngeunaan Gusti sareng ngawitan ningali Gusti diturunkeun dina Yesus Kristus. Nalika urang ngalakukeun ieu, gambaran anu leres sareng teu adil sareng pangertian ngeunaan Gusti bakal muncul. Ngan urang tiasa terang naon anu leres-leres dipikirkeun ku Gusti ngeunaan urang. Yesus nyarios: "Kuring parantos lami sareng anjeun sareng anjeun henteu terang kuring, Pilipus? Saha anu ningali kuring ningali bapa. Teras kumaha anjeun nyarios: Tunjukeun ka kami Rama? " (Yohanes 14,9).

Ngan Yesus anu nunjukkeun urang kumaha leres-leres Gusti. Jauh ti jalma anu jauh sareng ngajauhan, anjeunna nunjukkeun yén Gusti - Rama, Putra sareng Roh Suci - cinta urang tanpa sarat. Gusti henteu aya di sawarga di suatu tempat, ningali ambek ka kami sareng siap mogok sareng ngahukum. “Entong kasieunan, anak domba alit! Kusabab éta pikaresepeun ramana anjeun masihan anjeun karajaan » (Lukas 12,32).

Alkitab nyarios ka urang yén Gusti ngutus Yesus ka dunya sabab anjeunna mikanyaah dunya - sanés nangtoskeun umat manusa, tapi pikeun nyalametkeunana. «Gusti henteu reureuh jangji sabab sababaraha nganggap éta reureuh; tapi anjeunna kasabaran sareng anjeun sareng henteu hoyong saha waé anu leungit, tapi kanggo sadayana pikeun tobat (Kaduhung) panggihan » (2 Peter 3,9).

Pas lapisan salah paham diungkulan, gambar Déwa diturunkeun anu mikanyaah ka urang langkung ti anu urang tiasa bayangkeun. "Naon anu dipasihkeun ku bapak kuring langkung ageung tibatan naon waé, sareng teu aya anu tiasa ngaluarkeunana tina panangan bapak kuring" (Yohanes 10,29).

Ngaliwatan Yesus urang ditingalikeun manah leres Gusti pikeun urang. Kami ningali anjeunna pikeun saha anjeunna saleresna, henteu di tempat anu jauh sareng henteu ambek atanapi henteu paduli ka kami. Anjeunna aya di dieu sareng urang, siap nalika urang giliran nampi rangkulan asihna, sapertos Rembrandt ngagambarkeun dina lukisan sanésna, The Return of the Prodigal Son.

Masalah urang nyaéta urang dina jalan sorangan. Kami nganggo warna nyalira sareng ngagambar garis urang nyalira. Kadang-kadang urang tiasa sacara lengkep ngaleungitkeun Gusti tina gambar. Paulus nyarios: "Urang sadayana ngagambarkeun kamulyaan Gusti kalayan rupina teu katingali, sareng urang dirobih janten gambar-Na tina hiji kamuliaan kana kakuatan anu sanésna ku Pangéran anu nyaéta Roh" (2 Korinta 3,18). Dina sadaya ieu, Roh Suci ngajantenkeun urang gambar Yesus anu potret diri Rama. Nalika urang tumuh sacara rohani, gambar ieu kedah langkung jelas. Entong ngantep gambar anu sanés ngahalangan paningal anjeun ngeunaan saha Gusti atanapi kumaha pandangan Gusti ka anjeun. Tingali ka Yesus, anu nyalira mangrupikeun potret diri Gusti, gambar na.

ku James Henderson