Nalika waktu éta katuhu

509 nalika waktuna parantos réngsé Jalma resep nyebutkeun yén Allah sok milih waktos anu leres sareng kuring yakin yén ieu leres. Salah sahiji kenangan kuring ngeunaan kursus Alkitab pamula nyaéta "pangalaman aha" anu kuring ngalaman nalika kuring diajar yén Yesus sumping ka bumi dina waktos anu pas. Hiji guru ngajelaskeun kumaha sadayana di jagat raya ieu kedah sumping dina pertandingan anu saé saengga sagala nubuat ngeunaan Yesus bakal diciptakeun.

Paulus nyarioskeun ka garéja Galatia ngeunaan budak leutik Allah sareng janten dina pangawulan kakawasaan dunya. "Tapi nalika waktuna parantos réngsé, Gusti ngutus putrana, dilahirkeun ku hiji awéwé sareng nempatkeun handapeun hukum supaya anjeunna tiasa nebus jalma anu sahandapeun hukum ku kituna urang tiasa ngagaduhan budak. (hak hak budak leutik) nampi » (Galata 4,4-5). Yesus ngalahir nalika waktuna pinuh diciptakeun. Dina Kitab Suci Elberfeld nyebutkeun: "nalika limpahan waktosna sumping".

Konstelasi planét sareng béntang pas. Sistem budaya sareng sistem pendidikan kedah disiapkeun. Téknologi atanapi kamampuan anu sanésna leres. Pamaréntah dunya, khususna bangsa Romawi, tugasna dina waktosna leres.

Hiji komentar dina Alkitab ngécéskeun: «Waktu éta nalika« Pax Romana » (perdamaian Romawi) ngalangkungan bagian ageung dunya beradab sareng perjalanan sareng perdagangan tiasa sapertos sapertos sateuacan. Jalan gede dihubungkeun kakaisaran kaisar sareng daérah daérahna dihubungkeun ku cara anu langkung penting ku basa Yunani. Tambihan kanyataan yén dunya ieu aya dina jurang moral anu jero pisan bahkan pagan ngajerit sareng rasa lapar spiritual dimana-mana. Kieu waktos anu pas pikeun datangna Kristus sareng panyebaran awal Injil Kristen » (The Commentary Injil Alkitab).

Sadaya unsur ieu maénkeun peran nalika Gusti milih pisan waktos ieu pikeun ngamimitian tetep salaku manusa sareng Allah di Yesus sareng jalan ka salib. Naon kabeneran kajadian. Hiji tiasa mikirkeun anggota-anggota orkestra ngalaksanakeun bagian-bagian simfoni hiji. Atang magang konsér, sadaya bagéan sina nyampeurkeun sacara saé sareng indah dimaénkeun dina harmoni sarwa. Konduktor naékkeun leungeunna pikeun ngajantenkeun crescendo akhir. Timpani mundur sareng tegangan anu diwangun dugi ka klimaks anu suksés.

Yesus mangrupikeun titik puncak ieu, puncak, puncak, puncak hikmah, kakuatan sareng cinta Gusti! «Kusabab kaayaanana pinuh ku allah hirup dina anjeunna ragana» (Kolose 2,9).

Tapi nalika waktuna réngsé, Al Masih sumping, anu mangrupikeun kaélokan. «Supados haténa tiasa direnang, ngahijikeun asih sareng sadayana kabeungharan dina kapastian pamahaman pikeun kanyaho misteri Allah, nyaéta Kristus, anu sadayana harta karun sareng ilmu disumputkeun» (Kolosa 2,2-3 Eberfeld Alkitab). Aleluya sareng Merry Christmas!

nurutkeun Tammy Tkach


pdfNalika waktu éta katuhu