Aya nu némbalna bakal ngalakukeun éta

Kapercayaan umum nyaéta yén anjeun henteu kedah ngalakukeun sababaraha hal sabab batur bakal ngalakukeun. Anu sanés bakal mersihan méja di réstoran fast food. Anu sanés bakal nyerat serat ka éditor koran ngeunaan hal ieu. Anu sanés badé meresihan sampah tina trotoar. Éta sababna kuring ogé tiasa ngaraos bébas sareng miceun mug kopi kuring tina jandéla salaku supir.

Kuring kedah nyandak irung nyalira didieu, sabab kuring henteu leres-leres polos nalika ngeunaan sikap ieu. Sanaos kuring henteu miceun runtah kuring kana jandéla, kuring sering ningali yén kuring "batur". Nalika murangkalih kuring janten nonoman, kuring nyandak kaputusan henteu ngumbara, tapi kedah di bumi sareng aranjeunna salami taun-taun éta. Nalika salaki kuring kaluar dina perjalanan bisnis, kuring ayeuna parantos ngalaksanakeun padamelan anu biasa dilakukeun ku nyalira.

Kuring sering yén batur. Nalika kasempetan timbul damel di menteri awéwé atanapi masihan ceramah, kuring neuteup taktak ningali saha anu masih bébas salain kuring sareng kuring sadar yén kuring ngan hiji-hijina anu nangtung. Abdi henteu sering hoyong, tapi kuring sering ucul-ucul sareng kadang kuring henteu yakin kana naon anu kuring ucapkeun "enya".

Sababaraha jalma dina Alkitab nyobaan nyerahkeun réputasi sareng tanggung jawab anu aya hubunganana sareng anu sanés, tapi éta henteu hasil. Nabi Musa ngagaduhan alesan anu saé henteu kedah deui ka Mesir. Gidion naros naha Gusti leres nyarios ka anjeunna. Prajurit anu kuat? Éta sanés abdi! Yunus nyobian kabur, tapi laukna langkung gancang tibatan anjeunna. Masing-masing janten naon anu aranjeunna ngarepkeun bakal ngalakukeun padamelan éta. Nalika Yesus sumping ka dunya ieu salaku orok, anjeunna sanés ngan saha waé, anjeunna ngan ukur hiji anu tiasa ngalakukeun naon anu kedah dilakukeun. Dunya ragrag ieu peryogi "Gusti sareng kami". Teu aya anu sanés anu tiasa ngubaran anu gering sareng ngalilindur angin. Teu aya anu sanés anu tiasa ngagerakkeun balaréa ku omonganana sapertos anjeunna atanapi tiasa nyieuhkeun ku karanjang lauk. Teu aya anu sanés anu tiasa minuhan unggal nubuat tina Perjanjian Old sapertos anjeunna.

Yesus terang naha anjeunna sumping ka bumi ieu sareng tetep ngado'a di kebon yén kadali Rama kedah ngaliwat anjeunna. Nanging, anjeunna nambihan nyuhunkeun "upami anjeun pikahoyong" sareng ngado'a yén éta henteu janten kersa, tapi pangersa bapa. Yesus terang yén teu aya anu bakal nyandak tempatna dina salibna pikeun anjeunna kusabab teu aya deui anu boga getih anu tiasa ngabebaskeun umat manusa tina dosa-dosa na.

Janten janten urang Kristen sering ogé hartosna janten jalma anu tanggung jawab sareng nyarios "Kuring bakal ngalakukeun éta!" Yesus nyauran urang janten jalma anu ngajawab panggilanna pikeun ngalaksanakeun paréntah karajaan pikeun mikanyaah dulur-dulur urang.

Janten urang henteu katingali kénca sareng ka katuhu di batur, tapi lakukeun naon anu kedah dilakukeun. Muga-muga urang sadayana sapertos Yésaya, anu ngawaler ka Allah: "Kieu Kuring, kirimkeun ka kuring!" (Yesaya 6,5).

nurutkeun Tammy Tkach


pdfAya nu némbalna bakal ngalakukeun éta