Saha Yesus Kristus?

018 wkg bs putra jésus Kristus

Gusti Allah Putra mangrupikeun Pribadi anu kadua tina kaistuaan, dilahirkeun ku Bapa ti saprak kalanggengan. Anjeunna kecap sareng gambar Rama - ngalangkungan anjeunna sareng kanggo anjeunna Gusti nyiptakeun sagala rupa. Anjeunna dikirim ku Rama salaku Yesus Kristus, Gusti, wangsit dina daging pikeun ngamungkinkeun urang pikeun ngahontal kasalametan. Anjeunna dikandung ku Roh Suci sareng lahir ti Virgin Mary - anjeunna sapinuhna Gusti sareng manusa lengkep, ngahijikeun dua alam dina hiji jalma. Anjeunna, Putra Allah sareng Gusti anu maha kawasa, pantes dihormat sareng disembah. Salaku panebus nubuat umat manusa, anjeunna pupus pikeun dosa-dosa urang, sacara jasmani diangkat tina maot sareng naék ka surga, dimana anjeunna janten perantara antara manusa sareng Gusti. Anjeunna bakal sumping deui kalayan kamulyaan pikeun maréntah sadaya bangsa salaku Raja raja-raja di karajaan Allah (Yohanes 1,1.10.14: 1,15; Kolosa 16: 1,3-3,16; Ibrani 2,13: 1,20; Yohanes 10,36: 1; Titus 15,3:4; Mateus 1,8:19,16; Rasul; Korinta; Ibrani; Wahyu).

Kristen ngeunaan Kristus

"Intina, agama Kristen sanés sistem anu saé, rumit sapertos Budha, kode moral anu hébat sapertos Islam, atanapi susunan ritual anu hadé sakumaha anu ditepikeun ku sababaraha garéja. Titik awal anu penting pikeun diskusi ngeunaan hal ieu nyaéta kanyataan yén 'Nasrani', sakumaha kecapna, sacara lengkep ngeunaan hiji jalma, Yesus Kristus (Dickson 1999: 11).

Agama Kristen, sanaos mimitina dianggap sekte Yahudi, bénten sareng agama Yahudi. Urang Yahudi iman ka Gusti, tapi seuseueurna henteu nampi Yesus salaku Al Masih. Kelompok sanés anu dimaksud dina Perjanjian Anyar, pagan "solehah", anu Cornelius janten anggota (Rasul 10,2), ogé iman ka Gusti, tapi deui, henteu sadayana nampi Yesus salaku Al Masih.

«Jalma Yesus Kristus mangrupikeun inti tina teologi Kristen. Sedengkeun 'teologi' tiasa dihartikeun salaku 'nyarioskeun perkawis Gusti', 'teologi Kristen' masihan peran Kristus peran sentral » (McGrath 1997: 322).

"Nasrani sanes saperangkat ideu mandiri atanapi bebas; éta mangrupikeun jawaban anu teras-terasan pikeun patarosan anu diangkat ku kahirupan, maot, sareng dihirupkeunana Yesus Kristus. Agama Kristen mangrupikeun agama sajarah anu timbul salaku réspon kana séri acara khusus anu museur ka Yesus Kristus ».

Teu aya Kristen tanpa Yesus Kristus. Saha ieu Isa? Naon anu istiméwa ngeunaan anjeunna yén Sétan hoyong ngancurkeun anjeunna sareng neken carita kalahiranana (Wahyu 12,4: 5-2,1; Mateus 18)? Naon perkawis anjeunna anu ngajantenkeun murid-muridna wani pisan yén aranjeunna dituduh ngarobah dunya tibalik? 

Gusti sumping ka urang ngalangkungan Al Masih

Panilitian anu terakhir dipungkas ku nekenkeun yén urang ngan ukur tiasa terang Gusti ngalangkungan Yesus Kristus (Mateus 11,27), saha cerminan saleresna tina bathin Gusti (Ibrani 1,3). Ngan ku jalan Isa urang tiasa terang sapertos kumaha Gusti, sabab Yesus nyalira mangrupikeun gambar tina Rama anu diungkabkeun (Kolose 1,15).

Injil nyatakeun yén Gusti lebet kana dimensi manusa ngalangkungan jalmi Yesus Kristus. Rosul Yohanes nyerat: "Mimitina mah kecap, sareng kecap éta sareng Gusti, sareng Gusti mangrupikeun kecap" (Yohanes 1,1). Kecap ieu diidentifikasi minangka Yesus anu "janten daging sareng cicing diantara urang" (Yohanes 1,14).

Yesus, Firman, mangrupikeun jalma anu kadua tina Ketuhanan anu ku anjeunna "sapinuhna Kaping TUHAN cicing dina awak" (Kolose 2,9). Yesus duanana manusa lengkep sareng lengkepna Gusti, Putra Manusa sareng Putra Allah. "Kusabab éta pasti anu dipikahoyong ku Gusti yén sagala kaayaanana kedah cicing di anjeunna" (Kolosa 1,19), "sareng tina kaberesanana urang sadayana nampi kurnia pikeun rahmat" (Yohanes 1,16).

"Kristus Yesus, anu dina bentuk ketuhanan, henteu nganggap éta perampokan janten sami sareng Gusti, tapi merendahkan diri sareng nganggap wujud hamba, sapertos lalaki sareng diaku salaku paningal manusa" (Pilipus 2,5-7). Bagéan ieu ngajelaskeun yén Yesus nyingkirkeun dirina tina hak cipta tina kailahian sareng janten salah sahiji urang sahingga "jalma anu percanten kana namina tiasa gaduh hak janten murangkalih Gusti" (Yohanes 1,12). Kami sorangan yakin yén kami sacara pribadi, sajarah sareng eschatologis nyanghareupan ketuhanan Gusti dina kamanusaan jalma anu khusus ieu Yesus tina Nasaret (Jinkins 2001: 98).

Nalika urang pendak sareng Yesus, urang tepang sareng Gusti. Yesus nyarios: "Upami anjeun terang kuring, anjeun ogé bakal terang Rama" (Yohanes 8,19).

Yesus Kristus anu nyiptakeun sareng ngadukung sagala hal

Ngeunaan "Kecap", Yohanes ngajelaskeun yén "éta ti mimiti aya sareng Gusti. Sagala hal didamel ku anu sami, sareng tanpa anu sami teu aya anu ngadamel anu didamel » (Yohanes 1,2: 3).

Paul neraskeun ideu ieu: "... sagalana diciptakeun ngalangkungan anjeunna sareng ka anjeunna" (Kolose 1,16). Surat ka urang Ibrani ogé nyarioskeun ngeunaan "Yesus anu rada handap ti para malaikat" (ie anjeunna janten manusa), "pikeun saha sagala hal aya sareng anu ngalangkunganana sagala hal aya" (Ibrani 2,9: 10). Yesus Kristus "aya di luhur sadayana sareng sadayana diwangun ku anjeunna" (Kolose 1,17). Anjeunna "mawa sagala rupa ku firman kuat na" (Ibrani 1,3).

Pamingpin Yahudi henteu ngartos sipat ketuhanan-Na. Yesus nyarios ka aranjeunna: "Kuring indit ti Gusti" sareng "sateuacan Ibrahim abdi" (Yohanes 8,42.58). The "I AM" ngarujuk kana nami Gusti anu dianggo pikeun nyalira nalika anjeunna nyarios ka Musa " (Yohanes 8,59).

Yesus nyaéta Putra Allah

Yohanes nyerat perkawis Yesus: "Kami ningali kamulyaan-Na, kamuliaan salaku hiji-hijina Putra Rama, pinuh rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14). Yesus ngan hiji-hijina Putra Rama.

Nalika Yesus dibaptis, Gusti ngagero anjeunna: "Anjeun putra anu dipikacinta, abdi resep pisan ka anjeun" (Markus 1,11:3,22; Lukas).

Nalika Pétrus sareng Yohanes nampi visi ngeunaan karajaan Allah, Pétrus ningali Yesus salaku jalma anu sami tingkat sareng Musa sareng Élias. Anjeunna henteu sadar yén Yesus "langkung ageung kahormatan tibatan Musa" (Ibrani 3,3), sareng yén jalma anu langkung hébat ti nabi-nabi nangtung di tengah-tengahna. Deui hiji sora datang ti sawarga sareng ngagorowok: "Ieu putra Kami anu dipikacinta, anu kuring resep pisan; anjeun kedah nguping éta! " (Mateus 17,5). Kusabab Yesus teh Putra Allah, urang ogé kedah nguping naon anu kedah dicarioskeun.

Ieu mangrupikeun jalan penting dina proklamasi para rasul nalika aranjeunna nyebarkeun berita baik ngeunaan kasalametan ka Al Masih. Perhatoskeun Rasul 9,20, dimana éta nyarioskeun ngeunaan Saul, sateuacan anjeunna katelah Paul: "Sareng langsung anjeunna ngawartakeun ka Yesus di sinagog yén anjeunna Putra Allah." Yesus "diadegkeun numutkeun Roh anu nyucikeun, salaku Putra Allah anu kawasa ngalangkungan maot (Roma 1,4).

Pangorbanan Putra Allah ngamungkinkeun anu percaya salamet. "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng" (Yohanes 3,16). "Rama ngutus Putra janten Jurusalamet dunya" (1 Yohanes 4,14).

Yesus nyaéta Gusti sareng Raja

Dina lahirna Kristus malaikat ngumumkeun pesen kieu ka angon: "Kanggo dinten ayeuna Jurusalamet dilahirkeun ka anjeun, anu nyaéta Gusti Al Masih, di kota Daud" (Lukas 2,11).

Komisi anu dipasihkeun ka Yohanes Baptis nyaéta "nyiapkeun jalan Gusti" (Markus 1,1: 4-3,1; Yohanes 6).

Dina cariosan pangantarna dina sababaraha serat, Paul, James, Peter sareng John nyebatkeun "Gusti Yesus Kristus" (1 Korinta 1,2: 3-2; 2,2 Korinta 1,2: 1,1; Epesus 1: 1,3; Yakobus 2: 3; Petrus; Yohanes; jeung sajabana)

Istilah Lord nunjukkeun kadaulatan kana sagala aspek iman anu iman sareng kahirupan spiritualna. Wahyu 19,16 ngingetkeun urang yén Firman Allah, Yesus Kristus,

"Raja sadaya raja sareng Gusti sadayana raja"

nyaéta.

Dina bukuna Invitation to Theology Sakumaha teolog modern Michael Jinkins nempatkeunana (uleman ka teologi): «Klaimna ka kami mutlak sareng komprehensif. Kami kagolong sapinuhna, awak sareng jiwa, dina kahirupan sareng dina maotna Gusti Yesus Kristus » (2001: 122).

Yesus mangrupikeun Al Masih anu diramalkeun, Jurusalamet

Dina Daniel 9,25, Gusti nyatakeun yén Al Masih, pangeran, bakal sumping pikeun nyalametkeun umat-Na. Mesias hartosna "anu diurapi" dina basa Ibrani. Andrew, pengikut awal Yesus, sadar yén anjeunna sareng murid-murid anu sanés parantos "mendakan Al Masih" dina Yesus, anu ditarjamahkeun tina basa Yunani salaku "Al Masih" (anu diurapi) dihasilkeun deui (Yohanes 1,41).

Seueur ramalan Perjanjian Old nyarioskeun ngeunaan datangna Jurusalamet [Jurusalamet, Panebus]. Dina akunna ngeunaan kalahiran Al Masih, Mateus sering ngalaporkeun sacara rinci kumaha nubuat ngeunaan Al Masih ieu kajantenan dina kahirupan sareng pelayanan Putra Allah, anu sacara ajaib ditampi ku Roh Suci dina parawan anu namina Maryam sareng namina Isa nalika dijantenkeunana janten naon hartosna Jurusalamet. "Tapi sadayana dipidamel supados naon anu diandikakeun ku Gusti ngalangkungan nabi tiasa kalaksanakeun (Mateus 1,22).

Lukas nyerat: "Sadayana kedah kajantenan anu diserat perkawis kuring dina hukum Musa, dina nabi-nabi sareng mazmur" (Lukas 24,44). Anjeunna kedah ngalaksanakeun ramalan mesia. Para penginjil anu séjén nyaksian yén Isa nyaéta Al Masih (Markus 8,29; Lukas 2,11; 4,41; 9,20; Yohanes 6,69; 20,31).

Urang Kristen awal ngajar yén "Kristus kedah sangsara sareng janten anu pangpayunna gugah tina maot sareng ngahutbah terang ka umatna sareng ka kapir" (Kisah 26,23). Kalayan kecap séjén, yén Yesus "leres-leres Jurusalamet dunya" (Yohanes 4,42).

Yesus mulih dina rahmat sareng ka pangadilan

Pikeun urang Kristen, carita lengkep ngarah sareng ngalir jauh tina kajadian kahirupan Kristus. Carita hirupna penting pikeun iman urang.

Tapi carita ieu henteu réngsé. Éta terasna ti jaman Perjanjian Anyar dugi ka kalanggengan. Alkitab ngajelaskeun yén Yesus hirup di jero urang, sareng kumaha Anjeunna ngalakukeun éta bakal dibahas dina palajaran ieu.

Yesus ogé bakal balik (Yohanes 14,1: 3-1,11; Rasul 2:4,13; 18 Tesalonika 2: 3,10-13; Petrus, jsb.). Anjeunna mulih teu nungkulan dosa (Anjeunna parantos ngalaksanakeun ieu ngaliwatan pangorbananana), tapi pikeun kasalametan (Ibrani 9,28). Dina "tahta rahmat" na (Ibrani 4,16) "naha anjeunna bakal nangtoskeun dunya kalayan bener" (Rasul 17,31). "Tapi hak-hak sipil kami aya di surga; ti mana urang ngarepkeun Jurusalamet, Gusti Yesus Kristus " (Filipi 3,20).

kacindekan

Kitab Suci ngungkabkeun yén Yesus salaku Firman anu ngajantenkeun daging, Putra Allah, Gusti, Raja, Al Masih, Jurusalamet dunya, anu bakal datang kadua kalina pikeun nembongkeun rahmat sareng ogé pikeun kiat. Éta mangrupikeun inti pikeun iman urang Kristen sabab upami tanpa Kristus moal aya agama Kristen. Urang kedah nguping naon anu anjeunna nyarioskeun ka urang.

ku James Henderson