Anggur kawinan

619 anggur kawinanJohn, murid Yesus, nyarioskeun carita anu pikaresepeun anu lumangsung dina mimiti pelayanan Yesus di bumi. Yesus ngabantosan pesta kawinan kusabab éra pisan ku ngajantenkeun cai janten anggur anu paling saé. Abdi resep pisan nyobian anggur ieu sareng kuring sajalan sareng Martin Luther, anu nyatakeun: "Bir mangrupikeun karya manusa, tapi anggur ti Gusti".

Sanaos Kitab Suci henteu nyarios nanaon tentang jenis anggur anu dipikahoyong ku Yesus nalika anjeunna ngajantenkeun cai janten anggur nalika kawinan, éta panginten "Vitis vinifera," anu rupa-rupa tina buah anggur asalna tina anu ngadamel anggur ayeuna bakal dihasilkeun. Jenis anggur ngahasilkeun buah anggur anu kulitna langkung kandel sareng batu anu langkung ageung sareng biasana langkung amis tibatan anggur méja anu urang terang.

Kuring manggihan eta pikaheraneun yén mujijat publik munggaran Yesus, ngarobah cai kana anggur, lumangsung utamana di lingkungan swasta, tanpa lolobana tamu ti pihak kawinan malah noticing. Yohanes ngaranna mujijat, tanda ku nu Yesus nembongkeun kamulyaan-Na (Yohanes 2,11). Tapi kumaha anjeunna ngalakukeun ieu? Dina nyageurkeun jalma-jalma, Yésus ngungkabkeun wewenang-Na pikeun ngahampura dosa. Ku kutuk tangkal kondang, manéhna némbongkeun yén hukuman bakal datang ka Bait Allah. Ku nyageurkeun dina Sabat, Yesus ngungkabkeun wewenang-Na kana Sabat. Dina ngahudangkeun jalma-jalma ti nu maraot, anjeunna ngungkabkeun yén anjeunna mangrupikeun kebangkitan sareng kahirupan. Ku tuang rébuan, anjeunna ngungkabkeun yén anjeunna mangrupikeun roti kahirupan. Dina mujijat méré generously ka dahar peuting kawinan di Kana, Yesus nerangkeun yén manéhna téh hiji nu nyepeng minuhan berkah agung Karajaan Allah. «Yesus tuh loba tanda lianna saméméh murid-Na, nu teu ditulis dina buku ieu. Tapi ieu ditulis ku kituna anjeun bisa yakin yen Isa teh Kristus, Putra Allah, sarta yén, ku sabab percaya, anjeun bisa boga hirup dina ngaranna »(John 20,30: 31).

Mujizat ieu penting pisan kusabab éta masihan murid-murid Yesus buktosna di awal pisan yén anjeunna leres-leres mangrupikeun Putra Allah anu jadian anu diutus pikeun nyalametkeun dunya.
Nalika kuring merhatoskeun kaajaiban ieu, kuring ningali dina pikiran kuring kumaha Yesus ngarobih urang kana hal anu jauh langkung mulia tibatan anu bakal aya tanpa karya-karya ajaib-Na dina kahirupan urang.

Kawinan di Cana

Marilah urang ayeuna ningali kana sejarah anu langkung caket. Dimimitian ku kawinan di Cana, hiji kampung alit di Galilea. Lokasi na sigana henteu masalah teuing - malah kanyataan yén éta kawinan. Pernikahan mangrupikeun perayaan anu pang pentingna sareng pangpentingna pikeun urang Yahudi - minggu perayaan nunjukkeun status sosial kulawarga anyar dina komunitas. Pernikahan mangrupikeun perayaan anu saéna yén perjamuan kawinan sering dianggo métaforis pikeun ngajelaskeun berkah dina jaman mesianis. Yesus nyalira ngagunakeun gambar ieu pikeun ngajelaskeun karajaan Allah dina sababaraha pasemonna.

Anggurna geus béak jeung Maryam ngabéjaan ka Yésus, tuluy Yésus ngawaler, ”Naon hubunganana jeung kuring, awéwé? Jaman Kami henteu acan sumping » (Yohanes 2,4 Misalna). Dina titik ieu, Yohanes nunjukkeun yén tindakan Yesus, dina tingkat anu tangtu, sateuacanna. Maryam ngarep-ngarep Yesus ngalakukeun hiji hal sabab anjeunna maréntahkeun para abdi-abdi pikeun ngalakukeun naon waé anu diparentahkeun ka aranjeunna. Kami henteu terang naha anjeunna mikirkeun mujijat atanapi perjalanan gancang ka pasar anggur anu pangcaketna.

Wudhu ritual

Yohanes ngalaporkeun, ”Di deukeutna aya genep kendi batu, saperti anu digunakeun ku urang Yahudi pikeun wudhu. Kendina masing-masing antara dalapan puluh sareng saratus dua puluh liter ”(Yohanes 2,6 NGÜ). Für ihre Reinigungsbräuche bevorzugten sie Wasser aus steinernen Behältern, anstelle der sonst verwendeten Keramikgefässe. Diesem Teil der Geschichte scheint grosse Bedeutung zuzukommen. Jesus war im Begriff, für jüdische Waschungsriten bestimmtes Wasser in Wein zu verwandeln. Stellen Sie sich vor, was geschehen wäre, wenn Gäste ihre Hände nochmals hätten waschen wollen. Sie hätten die Wassergefässe aufgesucht und hätten ein jedes von ihnen mit Wein gefüllt vorgefunden! Für ihren Ritus selbst wäre kein Wasser mehr vorhanden gewesen. Somit löste die spirituelle Reinwaschung von Sünden durch das Blut Jesu die rituellen Waschungen ab. Jesus vollzog diese Riten und ersetzte sie durch etwas viel Besseres – sich selbst. Die Diener schöpften nun etwas Wein ab und trugen ihn zum Speisemeister, der daraufhin zum Bräutigam sagte: «Jedermann gibt zuerst den guten Wein und, wenn sie trunken sind, den geringeren; du aber hast den guten Wein bis jetzt zurückgehalten» (Johannes 2,10).

Naha saur anjeun Yohanes ngarékam kecap ieu? Salaku naséhat pikeun banquets hareup atanapi nunjukkeun yén Yesus tiasa ngadamel anggur anu saé? Henteu, maksad kuring kusabab hartos simbolikna. Anggur mangrupikeun simbol pikeun getihna anu héd, anu nyababkeun pangampunan pikeun sadaya umat manusa. Wudhu ritual ngan ukur kalangkang anu langkung saé anu bakal datang. Yesus nyandak anu anyar sareng langkung saé.

Pembersihan kuil

Pikeun deepen topik ieu, John ngabejaan urang handap kumaha Yesus drove nu padagang ti palataran Bait Allah. Anjeunna nempatkeun carita deui dina konteks Yudaisme: "Paska urang Yahudi caket, sareng Yesus angkat ka Yerusalem" (Yohanes. 2,13). Yésus manggihan jalma-jalma di Bait Allah anu ngajual sato jeung nukeur duit di dinya. Éta sato anu dikurbankeun ku jalma-jalma anu percaya pikeun panghampura dosa sareng artos anu dianggo pikeun mayar pajeg Bait Suci. Yesus dihijikeun up a scourge basajan tur chaud dulur kaluar.

Éta héran yén hiji jalma éta bisa ngudag kaluar kabeh dealers. Panginten para padagang terang yén aranjeunna henteu milik di dieu sareng seueur jalma biasa ogé henteu hoyong aranjeunna di dieu. Yésus ngan saukur ngalaksanakeun naon nu geus karasa ku jalma-jalma jeung para padagang nyaho yén maranéhna leuwih loba. Josephus Flavius ​​​​ngajéntrékeun usaha séjén ku pamingpin Yahudi pikeun ngarobah adat kuil; dina kasus ieu outcry sapertos naros diantara jalma yén usaha ieu halted. Yesus teu aya nanaon ngalawan jalma ngajual sato pikeun tujuan kurban atawa tukeur duit pikeun kurban bait. Cenah nanaon ngeunaan waragad bursa muatan pikeun eta. Naon anjeunna denounced ngan tempat dipilih pikeun eta: "Anjeunna nyieun scourge kaluar tina tali jeung drove aranjeunna sadayana kaluar ka Bait Allah jeung domba jeung sapi jeung tuang kaluar duit ka changers jeung knocked leuwih tabel sarta ngomong ka jalma anu. japati dijual: Bawa éta jauh jeung ulah ngarobah imah bapa kuring jadi toko serbaguna!" (Johannes 2,15-16). Maranéhna geus nyieun usaha nguntungkeun tina iman.

Pamingpin Yahudi anu iman henteu nangkep Yesus, aranjeunna terang yén jalma-jalma satuju kana naon anu anjeunna laksanakeun, tapi aranjeunna naroskeun ka Anjeunna naon anu masihan anjeunna hak pikeun ngalakukeun sapertos kieu: "Naon tanda anu anjeun nunjukkeun yén anjeun diidinan. ngalakukeun ieu?? Yesus ngawaler jeung ngadawuh ka maranehna, Runtuhkeun Bait Allah ieu, sarta dina tilu poe Kami baris ngahudangkeun eta deui "(Yohanes 2,18-hiji).

Yesus henteu ngajelaskeun ka aranjeunna naha Bait Allah sanés tempat pikeun kagiatan sapertos kieu. Yesus nyarioskeun awakna nyalira, anu teu dikenal ku para pamimpin Yahudi. Henteu diragukeun aranjeunna panginten waleranna pikaseurieun, tapi aranjeunna henteu néwak anjeunna ayeuna. Kabangkitan Yesus nunjukkeun yén anjeunna berwenang pikeun ngabersihkeun Bait Allah, sareng kecap-Na parantos nunjukkeun kana karusakan anu caket.

«Lajeng ceuk urang Yahudi, Bait Allah ieu diwangun dina opat puluh genep taun, jeung anjeun bakal ngangkat eta dina tilu poé? Tapi anjeunna nyarioskeun kuil awakna. Nalika Anjeunna gugah tina pupusna, murid-murid-Na inget yen anjeunna parantos nyarios kitu sareng percanten kana Kitab Suci sareng pangandika anu parantos diomongkeun ku Yesus. ”(Yohanes 2,20-hiji).

Yesus ngeureunkeun boh pangorbanan Bait Allah sareng ritual pembersihan, sareng para pamimpin Yahudi tanpa sengaja ngabantosan anjeunna ku nyobaan ngancurkeun anjeunna sacara fisik. Dina tilu dinten, nanging, sadayana ti cai dugi ka anggur sareng anggur dugi ka getihna kedah disucikeun sacara simbolis - ritual anu maot janten ramuan iman anu pamungkas. Abdi angkat gelas kuring pikeun kamulyaan Yesus, kana karajaan Allah.

ku Joseph Tkach