Ampun kami pikeun kalakuanana kami

009 hapunten kasalahan urang Garéja Dunya Ngeunaan dunya WKG pondok, Gereja Tuhan Di sakuliah dunya (ti saprak 3 April 2009 Grace Communion International), parantos ngagentoskeun jabatanana kana sababaraha kapercayaan sareng amalan anu lami dina taun-taun ayeuna. Parobihan ieu dumasar kana anggapan yén kasalametan asalna tina rahmat ngalangkungan iman. Sanaos urang parantos diajarkeun ieu dina jaman baheula, éta sok aya numbu ka pesen anu Allah ngahutang kami pikeun pahala pikeun karya-karya anu suci, ngan dina karakter.

Mangtaun-taun, kami parantos ngémutan angger-angger teu kompromi salaku dasar kaadilan urang. Dina kahayang urang ngaharepkeun pikeun anjeunna, urang ngusahakeun hubungan sareng Gusti Allah ngalangkungan hukum-hukum sareng aturan Perjanjian Lama. Dina rahmat-Na, Allah parantos nunjukkeun ka urang yén kawajiban All Testament henteu dilarapkeun ka urang Kristen dina Perjangjian Anyar.

Anjeunna parantos kéngingkeun kami kana kasaenan rahmat-Na sareng kana hubungan anu ngajantenkeun sareng Yesus Kristus. Anjeunna dibuka haté sareng rarasaan urang kana kabagjaan kasalametan-Na. Kitab Suci nyarioskeun ka kami kalayan hartos anyar sareng urang ngaraos hubungan pribadi kami sareng Gusti sareng Juru Salamet unggal dinten. 

Dina waktos anu sami, urang nyeri janten sadar tina beurat beurat jaman baheula. Pangertian doktrin anu salah urang teu jelas tina Injil Yesus Kristus anu jelas sareng nyababkeun sababaraha panyimpulan anu salah sareng prakték anu teu sains. Urang ngagaduhan kaduhung sareng urang kedah hapunten pisan.

Urang ngagaduhan sumanget arah sareng sami-leres - urang ngahukum Kristen sanés ku nyebat aranjeunna "anu disebut Kristen", "kagoda" sareng "alat-alat syetan". Urang masihan anggota kami kana pendekatan berorientasi kanggo kahirupan Kristen. Kami nyuhunkeun patuh kana paratosan beban hukum Torét Prajanjian Lama. Kami nyandak pendekatan hukum anu kuat pikeun kapamimpinan garéja.

Pola pikir Old Testament saméméhna nyorong sikap-sifat ekslusivitas sareng sombong, tinimbang doktrin Perjanjian Anyar ngeunaan fraternity sareng kahijian.

Kami geus overemphasized ramalan sareng spekulasi nabi, ku kituna nurunkeun Injil Kasalametan anu leres ngalangkungan Yesus Kristus. Ajaran sareng amalan ieu mangrupikeun sumber anu kaduhung pisan. Kami nyiksa sadar kana duka sareng penderita anu nyababkeun.

Kami salah, kami salah. Henteu aya niat pikeun nyasabkeun saha waé. Urang jadi museurkeun kana naon anu kami percanten ngalakukeun pikeun Allah anu kami henteu mikawanoh jalur spiritual anu kami pikahoyong. Naha dimaksudkeun atanapi henteu, jalur ieu sanés mangrupikeun Alkitab.

Nalika urang ningali deui, urang nanya ka diri kumaha urang tiasa janten salah. Hayo urang kaluar ka sadaya anu tos kasasabkeun ku ajaran Kitab Suci kami. Kami henteu ngaminimalkeun karahayon spiritual sareng kabingungan. Kami sacara serius milari pamahaman sareng pangapunten anjeun.

Pami ngartos yén jero tebih tiasa ngajantenkeun rekonsiliasi. Dina tingkat manusa, rekonsiliasi sering prosés anu panjang sareng hésé anu butuh waktos. Tapi urang ngado'a waé unggal dinten sareng urang sadar yén palayanan penyembuhan Kristus tiasa nutup bahkan tatu anu langkung jero.

Kami henteu nyandak usaha pikeun ngaleungitkeun kasalahan anu édisi sareng Alkitab anu kapungkur. Ieu sanés niat urang ngan ukur retakan. Kami nyanghareupan carita sacara langsung sareng nyanghareupan kasalahan sareng dosa anu urang mendakan. Aranjeunna bakal tetep janten bagian tina sajarah urang ku terus ngingetkeun urang kana bahaya legalisme.

Tapi urang henteu tiasa hirup dina jaman baheula. Kami kedah naék saluhureun jaman baheula urang. Urang kudu tetep lumangsung. Kami nyarios sareng rasul Paulus: "Kuring hilap naon anu tinggaleun sareng ngahontal naon anu aya di payun sareng moro tujuan pra-set, harga kameunangan tina panggilan Allah swarga dina Yesus Kristus" (Fil. 3: 13-14).

Janten ayeuna urang nangtung di suku salib - simbol pamungkas tina rekonsiliasi. Éta mangrupikeun taneuh umum anu tiasa disumponan pihak-pihak tebih. Salaku urang Kristen, urang sadayana ngidentipikasi sareng penderita anu parantos aya di dinya sareng urang ngarepkeun yén idéntifikasi ieu bakal ngahiji kami.

Urang parantos pendak sareng sadayana urang anu parantos aya anu cilaka. Éta ngan getih Domba sareng kakuatan Roh anu ngamungkinkeun urang ngaleungitkeun masalah-masalah anu lengkep sareng ngalaksanakeun tujuan umum.

Kuring ngucapkeun hapunten anu paling ikhlas sareng manah ka sadaya anggota, anggota katukang, kolaborasi, sareng jalma sanés - sadayana anu parantos janten korban tina salah sahiji dosa anu kasebat sareng salah sahiji conto tina Kitab Suci. Sareng ngajak anjeun ngiringan kami sareng nginjil Injil Yesus Kristus anu leres-leres di sakumna dunya sakumaha Gusti ayeuna ngaberkahan kami kalayan perekaran kakuatan sareng kakuatan dina pelayanan-Na.

ku Joseph Tkach