Kaputusan dina kahirupan sapopoe

649 kaputusan dina kahirupan sadidinten Sabaraha kaputusan anjeun nyandak dina hiji dinten? Ratusan atanapi Rébuan? Ti saprak hudang, naon anu kudu dipaké, nepi ka naon anu kudu didahar pikeun sarapan, nepi ka naon anu kudu balanja, nepi ka anu kudu dikaluarkeun. Sakumaha seueur waktos anjeun waktoskeun sareng Gusti sareng jalma-jalma di sakuriling anjeun. Sababaraha kaputusan saderhana sareng henteu kedah dipikirkeun, sedengkeun anu sanésna kedah diperhatoskeun kalayan ati-ati. Kaputusan sanésna dilakukeun ku henteu nyandak pilihan - urang tunda dugi ka aranjeunna henteu kedah deui atanapi urang kedah mareumanana sapertos seuneu.

Sarua ogé pikeun pipikiran urang. Urang tiasa milih kamana pipikiran urang, naon anu kedah dipikirkeun, sareng naon anu kedah dipikirkeun. Nyandak kaputusan ngeunaan naon anu kedah dipikirkeun tiasa langkung hésé tibatan mutuskeun naon anu kedah didahar atanapi dianggo. Kadang pikiran kuring ka mana kuring teu daék, tétéla sadayana nyalira. Teras kuring sesah ngandung émutan ieu sareng ngarahkeunnana ka arah anu sanés. Kuring anggap urang sadayana kakurangan tina kurangna disiplin méntal dina inpormasi 24 jam urang kalayan kaleuleuman instan anu dipikahoyong. Kami lalaunan ngabijilkeun waktos perhatian anu langkung pondok dugi ka teu tiasa maca naon-naon upami langkung ti hiji paragraf atanapi bahkan opat puluh karakter.

Paul ngajelaskeun pangalaman dirina nyalira: "Kuring hirup, tapi ayeuna mah, tapi Kristus hirup dina diri kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina pikeun kuring » (Galata 2,20). Kahirupan anu disalib nyaéta ngeunaan kaputusan sapopoé, unggal jam sareng sakedap pikeun maéhan jalma anu lami ku prak-prakanana sareng nyiptakeun kahirupan anyar dina Kristus, anu diperbaharui ku élmu dina gambar anu Nyiptakeun na. "Tapi ayeuna anjeun ogé nempatkeun ieu sadayana: ambek, ambek, jahat, pitenah, kecap ngerakeun tina sungut anjeun; tong silih bohong; pikeun anjeun parantos ngala baju lalaki sareng karya-karyana sareng ngagandakan anu anyar, anu diperpanjang kana élmu dina gambar anu nyiptakeun anjeunna » (Kolose 3,8: 10).

Pareuman jalma kolot, kuring baheula (urang sadayana ngagaduhan hiji) meryogikeun padamelan. Éta perang anu nyata sareng éta teras/XNUMX. Kumaha urang ngalakukeun éta? Ku milih nempatkeun pikiran urang ka Yesus. "Upami anjeun ayeuna parantos diageungkeun sareng Kristus, milari anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Allah" (Kolose 3,1).

Nalika kuring nembé maca dina bakti, urang moal meryogikeunana upami éta gampang. Éta tiasa janten hal anu paling sesah anu urang lakukeun. Upami urang henteu lengkep nyayogikeun diri pikeun Yesus, percanten kana pitulung sareng kakuatan Gusti sareng Roh Suci sareng ngandelkeun anjeunna, moal aya anu bakal ngabantosan urang. "Janten urang dikubur sareng anjeunna ngalangkungan baptisan kana maot, sahingga sapertos Kristus dibangkitkeun tina maot ku kamulyaan Rama, maka urang ogé tiasa milampah kahirupan anu anyar" (Roma 6,4).

Kami parantos disalibkeun sareng Al Masih, tapi sapertos Paul urang maot unggal dinten sahingga urang tiasa hirup dina kahirupan anu gugah sareng Kristus. Éta kaputusan anu pangsaéna dina kahirupan urang.

ku Tamy Tkach