bahasa tubuh

545 basa raga Naha anjeun komunikator anu saé? Urang komunikasi henteu ngan ukur ngalangkungan naon anu urang nyarios atanapi nyerat, tapi ogé ku sinyal anu urang sadar atanapi teu sadar masihan. Bahasa awak urang komunikasi sareng jalma sanés sareng ngirimkeun inpormasi tambihan kana kecap anu diucapkeun saderhana. Salaku conto, aya anu ngiringan wawancara tiasa nyarios ka dunungan poténsialna yén aranjeunna raoseun, tapi panangan na anu ngempel sareng korsi ngagentoskeun hal anu sanés. Hiji jalma tiasa nuduhkeun minat kana naon anu dicarioskeun ku jalma sanés, tapi konstanta kontak panonna anu teras-terasan masihan buruan jauh. Anu matak, rasul Paulus ngajelaskeun yén masing-masing urang mangrupikeun bagian tina awak Kristus: "Tapi anjeun awak Kristus sareng masing-masing jalma mangrupikeun anggota" (1 Korinta 12,27).

Pertanyaan timbul: Naon basa awak anjeun komunikasi salaku anggota awak Kristus? Anjeun panginten tiasa nyerat atanapi nyerat seueur hal anu saé, positip, sareng anu mendorong, tapi mangrupikeun cara anjeun ngalaksanakeun langkung seueur anu nyarios. Kumaha anjeun bentukna kahirupan anjeun nyarioskeun nyaring sareng méréskeun naon nilai sareng kapercayaan anjeun. Sikep anjeun nyebarkeun pesen anu leres anu anjeun bawa ka sasama manusa.
Naha urang haneut, ramah, sareng resep ka batur salaku individu, garéja lokal atanapi garéja? Atanapi naha urang egois sareng gelo jeung boro perhatikeun saha-luar di luar kelompok leutik urang sorangan? Sikep urang nyarios sareng komunikasi sareng dunya anu ningali. Kecap cinta urang, ditampa, penghargaan sareng kabiruyangan tiasa lirén dina lacak na upami basa awak urang nampik aranjeunna.

"Salaku sakumaha awak hiji sareng seueur anggota, tapi sadaya anggota awak, sanaos seueur, masih aya hiji badan: janten ogé Kristus. Pikeun urang sadaya dibaptis kana hiji badan ku hiji roh, naha urang Yahudi atanapi Yunani, abdi atanapi bébas, sareng sadayana dirawat kalayan hiji roh. Kusabab najan awak teu hiji anggota, tapi seueur » (1 Korinta 12,12: 14).
Kami hoyong negeskeun yén basa awak urang kedah ngahormatkeun ka sadaya sasama manusa. Nalika urang nunjukkeun cara hébat cinta, aranjeunna bakal ningali yén urang leres-leres murid-murid Kristus kusabab anjeunna dipikacinta urang sareng masihan nyalira pikeun urang. Saur Yesus: «Abdi masihan anjeun paréntah anyar: yén anjeun silih cinta. Salaku kuring parantos dipikacinta anjeun, anjeun ogé kedah silih cinta. Ti ieu sadayana bakal ngartos yén anjeun ogé murid-murid abdi: Upami anjeun masihan rohangan pikeun nyaah » (Yohanes 13,34: 35). Sanajan cinta ka Al Masih dina urang diserahkeun ka jalma anu sanés dina sagala kaayaan dina kahirupan, basa awak urang mastikeun naon anu urang carioskeun. Éta komunikasi anu efektif.

Kecap-kecap kaluar tina sungut anjeun gampang sareng murah sareng upami henteu didukung ku lampah sareng sikap cinta anjeun. Nalika anjeun komunikasi, janten ngalangkungan kecap anu diucapkeun atanapi ditulis atanapi cara anjeun hirup, jalma tiasa ningali cinta Yesus dina anjeun. Asih anu ngahapunten, nampi, nyageurkeun sareng sadayana. Muga ieu janten basa awak anjeun pikeun sadayana paguneman anu anjeun gaduh.

ku Barry Robinson