Anjeunna ngurus dirina

Anjeunna melong aranjeunna Kaseueuran urang parantos maca Kitab Suci pikeun lami, sering mangtaun-taun. Éta saé maca ayat anu akrab sareng bungkus diri anjeun salaku saatos éta simbut anu anget. Éta tiasa kajantenan yén akrab urang ngabalukarkeun urang teu hilap hal. Upami urang maca ku panonna kabuka sareng ti sudut pandang anyar, Roh Suci tiasa ngabantosan urang mikawanoh langkung seueur sareng kamungkinan émut hal anu urang hilap.

Nalika kuring maca Kisah deui, dina Bab 13, ayat 18, kuring dugi ka wacana anu seueur anu parantos maca maos tanpa diperhatoskeun pisan: "Sareng anjeunna tetep di gurun salami opat puluh taun" (Luther 1984). Dina Luther Alkitab 1912 parantos nyarios: "anjeunna ditolerir jalanna" atanapi ditarjamahkeun tina King James Version kuno kana basa Jerman éta nyarios "anjeunna ngalaman perilaku".

So hatte ich diese Stelle meiner Erinnerung nach immer gelesen – und auch so gehört –, dass Gott die jammernden und klagenden Israeliten ertragen musste, als wären sie eine grosse Last für ihn gewesen. Doch dann las ich die Verweisstelle in 5. Mose 1,31: «Da hast du gesehen, dass dich der Herr, dein Gott, getragen hat, wie ein Mann seinen Sohn trägt, auf dem ganzen Wege, den ihr gewandert seid, bis ihr an diesen Ort kamt.» In der neuen Bibelübersetzung Luther 2017 heisst es: «Und vierzig Jahre lang trug er sie in der Wüste» (Rasul 13,18 :). Komentar MacDonald ngajelaskeun: "anjeunna ngurus kabutuhan".

Abdi ningal lampu. Tangtosna, anjeunna parantos ngurus aranjeunna - aranjeunna ngagaduhan tuangeun, cai, sareng sapatu anu teu kaleungitan. Sanaos kuring terang yén Gusti moal kalaparan aranjeunna, kuring henteu kantos terang kumaha caketna sareng anjeunna ka kahirupan. Hal anu matak ningkatkeun yén maca yén Gusti mawa umat-Na sapertos bapak anu nyandak putrana. Kuring henteu émut kantos maca éta!

Sakapeung urang tiasa ngaraos yén Tuhan mah boro tiasa nanggung kami atanapi yén anjeunna punten pikeun ngurus masalah sareng kami anu terus-terusan. Doakeun urang sok sigana sami sareng dosa-dosa urang kajadian deui-kitu deui. Sanaos urang kadang-kadang muruh sareng polah sapertos urang henteu ngahatur nuhun, Allah jaga-jaga pikeun urang, teu langkung seueur kumaha urang ngarenghik; di sisi anu sanés, kuring yakin yén anjeunna bakal langkung resep urang pikeun hatur nuhun henteu ngawadul.

Nasrani, duanana pinuh waktos sareng luar (sanaos sadaya urang Kristen disebat jasa kana sababaraha cara) tiasa bosen sareng kaduruk. Anjeun tiasa ngamimitian mikir ka duduluran anjeun salaku urang Israil anu teu kaampeuh, anu tiasa ngabalukarkeun masalah ngaganggu anjeun anu ngeusi sareng kakurangan. Nyabaran hiji hal hartosna pikeun toleran hal anu anjeun henteu resep atanapi nampi hal anu goréng. Tapi Allah henteu ningali urang sapertos kitu!

Kami sadaya anaking Allah sareng peryogi perawatan hormat, welas asih sareng asih. Kalayan cinta Allah anu ngaliwat ka urang, urang tiasa nyaah ka tatangga urang sanés ngan ukur ngarobih aranjeunna. Upami diperyogikeun, urang malah bakal tiasa nyandak jalma anu kakuatanana henteu deui jalan dina jalan. Marilah urang kainget yén Allah henteu ngan ukur ngarawat umat-Na di gurun, tapi dibawa-bawa di panangan anu asih. Anjeunna ngiringan urang sareng sasarengan, henteu pernah eureun cinta sareng ngarawat urang sanaos urang ngadu sareng hilap syukur.

nurutkeun Tammy Tkach