KURSUS INI


Alkitab - Firman Allah?

016 wkg bs bibli

"Kitab Suci mangrupikeun Firman Allah anu diilhami, kasaksian anu satia kana Injil, sareng panyerahan leres sareng akurat wahyu Allah ka manusa. Dina hal ieu, Kitab Suci henteu sampurna sareng dasar pikeun Garéja dina sagala hal pangajaran sareng kahirupan ”(2 Tim 3,15: 17–2; 1,20 Peter 21: 17,17–XNUMX; Yohanes).

Panulis surat ka Ibrani nyarioskeun ngeunaan jalan ...

Kumaha Allah?

017 wkg bs allah bapa

Numutkeun kasaksian Kitab Suci, Allah mangrupikeun mahluk ilahi dina tilu jalma anu abadi, idéntik tapi béda - Bapa, Putra sareng Roh Suci. Anjeunna mangrupikeun hiji-hijina Gusti anu leres, langgeng, teu dirobih, maha luarna, terang, Maha Kawasa. Anjeunna mangrupikeun panyipta langit sareng bumi, ngajagaan alam semesta sareng sumber kasalametan pikeun manusa. Sanaos transcendent, tindakan ...

Saha Yesus Kristus?

018 wkg bs putra jésus Kristus

Gusti, Putra, mangrupikeun jalma kadua Ketuhanan, diciptakeun ku Bapa jaman baheula. Anjeunna mangrupikeun kecap sareng pasemon ti Bapa - ngalangkungan anjeunna sareng Gusti Allah nyiptakeun sagala hal. Hal ieu dikirim ti Rama salaku Yesus Kristus, Gusti, anu kaungkap dina daging pikeun nyandak kami kasalametan. Anjeunna ditampi ku Roh Suci sareng lahir ti Virgin Mary ...

Naon pesen Yesus Kristus?

019 wkg bs Injil Yesus Kristus

Injil mangrupikeun warta anu saé ngeunaan panebusan ngalangkungan rahmat Allah dumasar kana iman ka Yesus Kristus. Suratna nyaéta yén Kristus maot pikeun dosa-dosa urang, yén anjeunna dikubur, kabangkitan dina dinten katilu saatos Kitab Suci, teras muncul ka murid-murid na. Injil mangrupikeun warta anu saé yén ku karya kasalametan Yesus Kristus urang tiasa asup ka Karajaan Allah ...

Saha atanapi naon ari Roh Suci?

020 wkg bs sumanget suci

Roh Suci nyaéta jalma katilu tina Ketuhanan sareng angkat salamina ti Rama ngalangkungan Putra. Anjeunna mangrupakeun comforter anu dijanjikeun ku Yesus Kristus yen Allah ngutus ka sadaya mukmin. Roh Suci cicing di urang, ngahijikeun sareng Bapa sareng Putra, sareng ngarobih urang ngalantarankeun tobat sareng panyucian sareng, ngalaksanakeun pembaharuan konstan, aligning sareng gambar Kristus. Roh Suci nyaéta ...

Naon dosa?

021 wkg bs dosa

Dosa mangrupikeun kaleresan, nagara pemberontakan ngalawan Allah. Ti waktos dosa anu sumping ka dunya ngalangkungan Adam sareng Hawa, manusa parantos dina kaayaan dosa - jurus anu ngan tiasa dihapus ku rahmat Allah ngalangkungan Yesus Kristus. Kaayaan umat manusa nunjukeun sorangan kana kacenderungan pikeun kapentingan diri sareng kapentingan sorangan ngeunaan Allah sareng wasiatna ...

Naon baptisan?

022 wkg bs baptisan

Baptisan ku cai - tanda pikeun tobat para mukmin, tanda yén anjeunna nampi Yesus Kristus salaku Gusti sareng Panebus - nyaéta partisipasi dina pupusna sareng kebangkitan Yesus Kristus. Dibaptis "nganggo Roh Suci sareng Seuneu" ngarujuk kana karya pembaharuan sareng pembersihan Roh Suci. Garéja Di sakuliah dunya nganggo Tuhan dibaptis ku immersion (Mateus 28,19; ...

Naon garéja?

023 wkg bs garéja

Garéja, Badan Kristus, mangrupikeun komunitas sadayana anu iman ka Yesus Kristus sareng anu kagungan Roh Suci. Misi Garéja ieu pikeun ngajarkeun Injil, ngajar sadaya anu paréntah ka Kristus, ngabaptis, sareng ngadangu domba. Dina ngalaksanakeun amanat ieu, Garéja, dipandu ku Roh Suci, nyandak Alkitab salaku panduan sareng orientasi sorangan ...

Saha atawa naon anu Iblis?

024 wkg bs syetan

Malaikat diciptakeun roh-roh. Éta dilengkepan ku karep bébas. Malaikat-malaikat suci ngabdi ka Gusti salaku utusan sareng agén, ngabdi roh-roh pikeun jalma anu nampi kasalametan, sareng bakal ngiringan Al Masih dina mulihna. Malaikat-malaikat anu henteu patuh disebut sétan, roh jahat sareng roh jahat (Ibrani 1,14; Rev 1,1; 22,6; Mt 25,31; 2. Petr 2,4; Mk 1,23; Mt…

Naon Anyar covenant?

025 wkg bs ku bund énggal

Dina bentuk dasarna, perjangjian ngatur hubungan silih hubungan antara Tuhan sareng umat manusa dina cara anu sami yén perjangjian normal atanapi perjanjian ngajantenkeun hubungan antara dua atanapi langkung jalma. Perjangjian Anyar aya sababna sabab Yesus anu tés maot. Ngartos hal ieu penting pisan pikeun mu'min sabab ...

Naon anu nyembah?

026 wkg ibadah nyembah

Ibadah mangrupikeun tanggapan ilahi kana kamulyaan Gusti. Hal ieu dipotivasi ku cinta ilahi sareng timbul tina wahyu-diri gaib nepi ka nyiptakeunana. Dina ibadah, para mukmin asup kana komunikasi sareng Allah Rama ngalangkungan Yesus Kristus, diantawisna ngalangkungan Roh Suci. Ibadah ogé hartosna yén urang hina sareng bungah ka Gusti ...

Naon urutan misi ageung?

027 wkg bs misi

Injil mangrupikeun warta anu saé ngeunaan panebusan ngalangkungan rahmat Allah dumasar kana iman ka Yesus Kristus. Suratna nyaéta yén Kristus maot pikeun dosa-dosa urang, yén anjeunna dikubur, kabangkitan dina dinten katilu saatos Kitab Suci, teras muncul ka murid-murid na. Injil mangrupikeun warta anu saé yén ku karya kasalametan Yesus Kristus urang tiasa asup ka Karajaan Allah ...