KURSUS INI


Alkitab - Firman Allah?

"Kitab Suci mangrupikeun firman Allah anu diilhami, kasaksian anu satia ngeunaan Injil, sareng réproduksi anu leres sareng akurat tina wahyu Allah ka manusa. Dina hal ieu, Kitab Suci mangrupikeun infallible sareng dasar pikeun Garéja dina sagala patarosan doktrin sareng kahirupan ”(2. Tim 3,15-puluh; 2. Peter 1,20-21; Yohanes 17,17). Panulis Ibrani nyarioskeun ieu ngeunaan cara Allah parantos nyarios salami abad-abad ayana manusa: Maca deui ➜

Kumaha Allah?

Numutkeun kasaksian Kitab Suci, Allah mangrupikeun mahluk ilahi dina tilu jalmi anu langgeng, idéntik tapi béda - Bapa, Putra sareng Roh Suci. Anjeunna hiji-hijina Allah sajati, langgeng, unchanged, omnipotent, omniscient, omnipresent. Anjeunna mangrupikeun pencipta langit sareng bumi, ngajaga jagat raya sareng sumber kasalametan pikeun manusa. Sanajan transenden, Allah meta langsung jeung pribadi on jalma. Allah teh asih jeung kahadean nu taya watesna (Markus 12,29; 1. Timotéus 1,17;... Maca deui ➜

Saha Yesus Kristus?

Gusti Putra mangrupikeun jalmi kadua ti Katuhanan, dilahirkeun salamina ku Bapa. Anjeunna teh Kecap jeung gambar Rama - ngaliwatan manéhna jeung pikeun manéhna Allah nyiptakeun sagala hal. Anjeunna diutus ku Rama salaku Yesus Kristus, Allah, wangsit dina daging, sangkan urang meunang kasalametan. Anjeunna katimu ku Roh Suci jeung dilahirkeun ti Virgin Mary - anjeunna pinuh Allah jeung pinuh manusa, ngagabungkeun dua alam dina hiji jalma. Anjeunna, Putra Allah sareng Gusti... Maca deui ➜

Naon pesen Yesus Kristus?

Injil teh warta alus ngeunaan kasalametan ngaliwatan rahmat Allah ngaliwatan iman ka Yesus Kristus. Ieu pesen yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang, anjeunna dikubur, digugahkeun dina dinten katilu nurutkeun Kitab Suci, lajeng nembongan ka murid-murid-Na. Injil teh warta hade yen urang bisa asup ka Karajaan Allah ngaliwatan karya nyalametkeun Yesus Kristus (1. Korinta 15,1-5; Kalakuan para Rasul 5,31; Lukas 24,46-48; John 3,16; Mateus 28,19-20; Tandaan… Maca deui ➜

Saha atanapi naon ari Roh Suci?

Roh Suci mangrupikeun jalmi katilu tina Katuhanan sareng teras-terasan ti Bapa ngalangkungan Putra. Anjeunna teh Panglipur anu dijangjikeun ku Isa Al Masih, anu diutus ku Allah ka sakumna umat percaya. Roh Suci hirup di urang, ngahijikeun urang ka Rama jeung Putra, jeung transforms urang ngaliwatan tobat jeung sanctification, conforming urang kana gambar Kristus ngaliwatan pembaharuan konstan. Roh Suci mangrupikeun sumber inspirasi sareng nubuat dina Kitab Suci sareng sumber persatuan sareng persatuan di Garéja. Anjeunna… Maca deui ➜

Naon dosa?

Dosa mangrupikeun kajahatan, kaayaan pemberontakan ngalawan Allah. Saprak waktu dosa asup ka dunya ngaliwatan Adam jeung Hawa, manusa geus di handapeun yoke dosa - a yoke nu ngan bisa dihapus ku rahmat Allah ngaliwatan Yesus Kristus. Kaayaan umat manusa anu loba dosana dicerminkeun dina kacenderungan pikeun nempatkeun diri sareng kapentingan sorangan di luhur Gusti sareng kersa-Na. Dosa nyababkeun kajauhan ti Allah sareng sangsara sareng maot. Kusabab sakabeh jalma dosa, aranjeunna kedah ... Maca deui ➜

Naon baptisan?

Baptisan cai - tanda tobat nu mu'min urang, tanda yén anjeunna narima Yesus Kristus salaku Gusti jeung Jurusalamet - nyaeta partisipasi dina pupusna sarta jadian Yesus Kristus. Pikeun dibaptis "jeung Roh Suci jeung seuneu" nujul kana renewing jeung cleansing karya Roh Suci. The Worldwide Church of God ngalaksanakeun baptisan ku immersion (Mateus 28,19; Kalakuan para Rasul 2,38; Urang Romawi 6,4-5; Lukas 3,16; 1. Kor 12,13; 1. Peter 1,3-9; Mateus 3,16). Peuting sateuacan anjeunna… Maca deui ➜

Naon garéja?

Garéja, awak Kristus, nyaéta komunitas sadaya anu percaya ka Yesus Kristus sareng di mana Roh Suci cicing. Garéja ditugaskeun pikeun ngahutbah Injil, ngajarkeun sadaya anu diparentahkeun ku Kristus pikeun dibaptis, sareng ngangon domba. Dina minuhan misi ieu, Garéja, dipandu ku Roh Suci, nyandak Kitab Suci salaku guideline sarta terus oriented ka Yesus Kristus, sirah hirup nya (1. Kor 12,13; Romawi 8,9; Mateus 28,19-20; Kol 1,18; Eph 1,22). Gereja salaku… Maca deui ➜

Saha atawa naon anu Iblis?

Malaikat diciptakeun makhluk roh. Anjeun endowed kalawan kahayang bébas. Para malaikat suci ngawula ka Allah salaku utusan sareng agén, nyaéta roh-roh anu tunduk pikeun jalma-jalma anu bakal nampi kasalametan, sareng bakal marengan Kristus dina wangsulna. Malaikat-malaikat nu teu taat disebut sétan, roh jahat, jeung roh jahat (Ibr 1,14; Pdt. 1,1; 22,6; Mateus 25,31; 2. Peter 2,4; Tandaan 1,23; Mt 10,1). Sétan nyaéta malaikat anu murag, pamimpin kakuatan jahat di dunya roh. Dina Kitab Suci anjeunna disebut ... Maca deui ➜

Naon Anyar covenant?

Dina wangun dasarna, hiji covenant ngatur hubungan silih antara Allah jeung manusa dina cara nu sarua salaku covenant normal atawa perjangjian ngalibatkeun hubungan antara dua atawa leuwih jalma. Perjangjian Anyar dikuatkeun sabab Yesus anu wasiat maot. Ngartos ieu penting pisan pikeun anu percaya sabab rekonsiliasi anu kami tampi ngan ukur ngalangkungan "getih-Na dina kayu salib," getih Perjangjian Anyar, getih Yesus,… Maca deui ➜

Naon anu nyembah?

Ibadah mangrupikeun tanggapan anu diciptakeun sacara ilahi kana kamulyaan Gusti. Hal ieu didorong ku cinta ilahi sareng timbul tina wahyu diri ilahi nuju ciptaan-Na. Dina ibadah, mu'min asup kana komunikasi jeung Allah Rama ngaliwatan Yesus Kristus, dimédiasi ku Roh Suci. Ibadah ogé ngandung harti yén urang kalayan rendah haté sareng gumbira masihan prioritas ka Allah dina sagala hal. Éta nganyatakeun diri dina sikep sareng tindakan sapertos: doa, pujian, perayaan,… Maca deui ➜

Naon urutan misi ageung?

Injil teh warta alus ngeunaan kasalametan ngaliwatan rahmat Allah ngaliwatan iman ka Yesus Kristus. Ieu pesen yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang, anjeunna dikubur, digugahkeun dina dinten katilu nurutkeun Kitab Suci, lajeng nembongan ka murid-murid-Na. Injil teh warta hade yen urang bisa asup ka Karajaan Allah ngaliwatan karya nyalametkeun Yesus Kristus (1. Kor 15,1-5; Lalakon 5,31; Lukas 24,46-48; John 3,16; Mateus 28,19-20; Tandaan 1,14-15; Lalakon 8,12; 28,30-31). The… Maca deui ➜