Nu ngabentuk Raja Solomon 22 bagian

395 tambang raja solomon bagian 22 "Anjeun teu acan nunjuk kuring, éta sababna kuring ninggalkeun garéja," humandeu Jason ku pait dina sorana anu kuring henteu kantos ningali sateuacanna. "Kuring parantos seueur ngerjakeun garéja ieu - kuring parantos ngayakeun studi Alkitab, nganjang ka anu gering, sareng naha di bumi aranjeunna ... milih? Khutbahna ngajantenkeun anjeun bobo, élmuna tina Alkitab goréng sareng anjeunna ogé henteu marahmay! " Paitna Jason ngareuwaskeun kuring, tapi éta nunjukkeun hal anu jauh langkung serius dina permukaan - kareueus na.

Jenis kareueus anu dibenci ku Gusti (Wulang Bebasan 6,16: 17-3,34) nyaéta ngémutan teuing diri sareng nganggap enteng batur. Dina Paribasa, Raja Suleman nyatakeun yén Allah "moyok ka jalma anu moyok". Gusti ngalawan ka jalma-jalma anu cara hirup nyababkeun aranjeunna ngahaja gagal ngandelkeun pitulung Gusti. Urang sadayana bajoang sareng kareueus, anu sering janten halus anu urang bahkan henteu perhatoskeun kumaha jalanna. "Tapi", teraskeun Sulaeman: "Anjeunna bakal masihan rahmat ka jalma hina". Kami gaduh pilihan. Urang tiasa ngantep kareueus atanapi rendah haté nungtun pikiran sareng tingkah laku urang. Naon anu handap asor sareng naon konci pikeun handap asor? Dimana anjeun ngamimitian? Kumaha urang tiasa milih rendah haté sareng nampi ti Gusti sagala anu dipasihkeun ku Anjeunna?

Sababaraha pangusaha sareng panulis Steven K. Scott nyarioskeun carita ngeunaan pangusaha jutawan anu jutaan jutaan anu padamelan rébuan jalma. Sanaos anjeunna ngagaduhan artos anu tiasa dipésér, anjeunna henteu bahagia, pait, sareng gancang ambek. Pagawéna, bahkan kulawargana, mendakan anjeunna keuheul. Pamajikanana henteu tahan deui dina tingkah agrésipna sareng naros ka pastor pikeun ngobrol sareng anjeunna. Pendeta ngupingkeun lalaki éta nyarioskeun prestasina sareng gancang sadar yén kareueus maréntah haté sareng pipikiran lalaki ieu. Anjeunna ngaku ngawangun perusahaanna ti mimiti sorangan. Anjeunna bakalan damel atos-atos pikeun kéngingkeun gelar universitas. Anjeunna bangga yén anjeunna parantos ngalakukeun sadayana nyalira sareng anjeunna henteu ngagaduhan hutang ka saha waé. Pendeta teras naros: «Saha anu ngaganti popok anjeun? Saha anu tuangeun anjeun nalika orok? Saha anu ngajar anjeun maca sareng nyerat? Saha anu masihan anjeun padamelan anu ngamungkinkeun anjeun lulus. Saha anu bakal nyayogikeun anjeun tuang di kantin? Saha anu meresihan jamban di perusahaan anjeun? " Lalaki éta nundukkeun sirah, asup. Sababaraha saat engké, ku panon na panon, anjeunna ngaku: "Ayeuna kuring mikir ngeunaan éta, kuring sadar yén kuring teu tiasa ngalakukeun sadayana nyalira. Tanpa kahadéan sareng dukungan batur, sigana mah moal kahontal nanaon. Pendeta naros ka anjeunna: "Naha anjeun henteu pikir aranjeunna pantes sakedik syukur?"

Jantung lalaki parantos robih, tétéla ti hiji dinten ka énjing. Dina sababaraha bulan ka hareup, anjeunna nyerat serat hatur nuhun ka masing-masing padamelna sareng ka saha waé anu, sajauh anjeunna émut, parantos nyumbang kana kahirupanna. Anjeunna henteu ngan ukur ngaraos rasa syukur anu jero, tapi ngarawat dulur sakurilingna kalayan hormat sareng ngahargaan. Dina sataun anjeunna parantos janten jalma anu béda. Kabagjaan sareng perdamaian parantos ngagentos amarah sareng kaributan dina haténa. Anjeunna katingalina mangtaun-taun langkung ngora. Karyawanna resep anjeunna kusabab anjeunna memperlakukeun aranjeunna kalayan hormat sareng hormat, anu ayeuna dibangkitkeun berkat kerendahan hate anu sajati.

Makhluk Inisiatif Allah Carita ieu nunjukkeun urang konci pikeun handap asor. Sakumaha pengusaha ngartos yén anjeunna moal tiasa ngahontal nanaon tanpa bantosan anu sanés, maka urang ogé kedah ngartos yén handap asor dimimitian ku pamahaman yén urang moal tiasa ngalakukeun nanaon tanpa Gusti. Kami henteu ngagaduhan pangaruh kana asupna kami sareng kami moal tiasa ngagung atanapi ngaku yén kami ngahasilkeun naon-naon anu saé nyalira. Kami mahluk berkat inisiatif Gusti. Kami jalma dosa, tapi Gusti nyandak inisiatip sareng ngadeukeutan ka kami sareng ngenalkeun urang ka cinta-Na anu teu tiasa dijelaskeun (1 Yohanes 4,19). Urang moal tiasa ngalakukeun nanaon tanpa anjeunna. Anu tiasa urang lakukeun nyaéta nyarios, "Kuring hatur nuhun" sareng beristirahat dina bebeneran salaku jalma anu disebat Yesus Kristus - ditampi, dihampura sareng dipikacinta tanpa sarat.

Cara séjén pikeun ngukur ukuran Hayu urang naros ka diri urang sorangan: "Kumaha kuring tiasa rendah haté"? Paribasa 3,34:1000 leres pisan sareng tepat waktos, ampir taun saatos Suleman nyerat kecap bijaksana na, yén rasul Yohanes sareng Pétrus nuduhkeun aranjeunna dina ajaranana. Dina seratna, anu sering ngeunaan kaluman sareng palayanan, Paul nyerat: "Anjeun sadayana kedah ... ngagem diri ku kamurahan [sabuk]" (1 Peter 5,5; Schlachter 2000). Kalayan kiasan ieu, Peter ngagunakeun gambar hamba anu ngagem apron khusus sareng nunjukkeun kersa ngawula. Pétrus nyarios, "Sadayana siap-siap pikeun silih ngalayanan anu handap." Teu diragukeun, Pétrus mikiran Perjamuan Terakhir nalika Yesus nganggo celemek sareng ngumbah suku murid (Yohanes 13,4: 17). Ungkapan "nganggur diri" anu dianggo ku John sami sareng anu dianggo ku Peter. Yesus ngaleupaskeun kilt sareng ngajantenkeun dirina ngabdi sadayana. Anjeunna tumungkul sareng ngumbah suku aranjeunna. Ku ngalakukeun éta, anjeunna ngenalkeun cara hirup anyar anu ngukur ukuran ku sabaraha urang ngawula ka batur. Reueus ningali ka batur sareng nyarios, "Ngawula ka kuring!", Humility sujud ka batur sareng nyarios, "Kumaha carana abdi tiasa ngalayanan anjeun?" Ieu sabalikna tina naon anu lumangsung di dunya dimana saurang dipenta pikeun ngamanipulasi, menonjol sareng nempatkeun dirina dina lampu anu langkung saé di payuneun anu sanés. Urang nyembah ka Gusti Allah anu hina anu tuur sateuacan mahluk-Na pikeun ngalayanan aranjeunna. Éta endah!

"Laksanakeun sakumaha anu kuring lakukeun ka anjeun". Rendah haté henteu hartosna yén urang mikir langkung handap tina diri urang atanapi ngagaduhan pandangan rendah ngeunaan bakat sareng karakter urang. Éta pastina sanés perkawis nampilkeun diri salaku sia sareng sasaha. Kusabab éta bakal janten kabanggaan anu dipulas anu tujuanna pikeun dipuji pikeun kerendahanana! Humility teu aya hubunganana sareng nyandak sikep pertahanan, hoyong kecap pamungkas, atanapi nempatkeun batur pikeun nunjukkeun kaunggulan hiji. Sombong ngagedurkeun urang supados urang ngarasa mandiri ti Allah, ningali diri urang salaku anu langkung penting, sareng kaleungitan pandangan ka Anjeunna. Humility nyababkeun urang tunduk ka Allah sareng sadar yén urang sadayana gumantung ka anjeunna. Ieu ngandung harti yén urang henteu ningali ka diri urang sorangan, tapi langkung nyungkeun ka Gusti, anu mikanyaah ka urang sareng ningali urang langkung saé tibatan urang tiasa.

Saatos ngumbah suku murid-muridna, Yesus nyarios: "Laksanakeun sakumaha anu kuring laksanakeun." Anjeunna henteu nyarios yén hiji-hijina cara pikeun ngawula nyaéta nyeuseuh suku batur, tapi langkung masihan aranjeunna conto kumaha hirup. Humility teras-terasan sareng sadar milari cara ngawula. Éta ngabantosan urang nampi kanyataan yén urang berkat kurnia Gusti, kapal-Na, utusan sareng perwakilanna di dunya. Indung Teresa mangrupikeun conto "kerendahan aktip". Anjeunna nyarios yén anjeunna ningali rupa Yesus dina wajah saha waé anu anjeunna bantosan. Urang panginten henteu disebat janten Ibu Teresa salajengna, tapi urang kedah langkung merhatoskeun kabutuhan jalma-jalma di sakuriling urang. Iraha waé urang kagoda pikeun serius teuing, disarankeun pikeun émut deui kecap tina Uskup Agung Helder Camara: "Nalika kuring némbongan di tempat umum sareng hadirin anu ageung keprok sareng surak kuring, maka kuring bakal nyaur ka Kristus sareng kantun ngawartoskeun anjeunna: Gusti, ieu asupna kajaiban anjeun ka Yerusalem! Kuring ngan ukur burit leutik anu ditumpangan ».        

ku Gordon Green


pdfNu ngabentuk Raja Solomon 22 bagian