Yesus terang-leres anjeun leres

550 yesus terang aranjeunna pisan Kuring nganggap yén kuring terang pisan awéwé kuring. Urang spent pisan waktos babarengan sareng kami ngarasakeun éta. Nalika kuring bébéja yén kuring ngartos anjeunna, anjeunna ngawaler ka kuring: «Anjeun teu terang kuring persis!» Teras kuring nyarioskeun ka anjeunna yén anjeunna kenal pisan anjeunna ti saprak kuring indungna. Anu ngajantenkeun kuring mikir: kami henteu leres-leres terang jalma anu sanés - sareng henteu ogé aranjeunna, henteu jero. Urang gampang nangtoskeun atanapi ngahukum batur dumasar kana kumaha urang pikir urang terang, tapi henteu tumut yén aranjeunna parantos na ningkat. Kami ngarangkep jalma dina kotak sareng sigana terang persis mana témbok sareng juru sakurilingna.

Urang lakukeun sami sareng Gusti. Panutup sareng kenalan nuju nyebat kritik sareng kaadilan diri. Ngan sakumaha urang sering ngubaran jalma dumasar kana kumaha urang meunteun tindakanna - saluyu sareng ekspektasi urang - urang oge ngadangukeun Gusti. Urang nganggap yén urang terang kumaha anjeunna bakal ngajawab doa urang, kumaha anjeunna ngarawat jalma, sareng kumaha anjeunna mikir. Urang condong ngabentuk gambar urang sorangan, ngabayangkeun yén anjeunna sapertos urang. Nalika urang ngalakukeun éta, kami henteu terang anjeunna leres. Kami henteu terang anjeunna pisan.
Paulus nyarios yén anjeunna ngan ukur ningali serpihan gambar sahingga teu tiasa ningali sakabeh gambar: «Kami ayeuna ningali kana eunteung dina gambar poék; tapi teras tatapa. Ayeuna kuring ngenal sapotong-sapotong; tapi teras kuring bakal ngenal sakumaha kuring ogé diakui (1 Kor. 13,12). Sababaraha kecap ieu nyarios seueur. Mimiti: hiji dinten urang bakal terang anjeunna sakumaha anjeunna parantos terang ka urang. Kami henteu ngartos Gusti, sareng éta pasti hal anu saé. Naha urang sanggup terang sagala rupa ngeunaan anjeunna sakumaha urang ayeuna salaku manusa - kalayan kamampuan manusa saderhana urang? Ayeuna, Gusti masih teu kahartos ku urang. Sareng kaduana: Anjeunna terang urang di luar, bahkan ka tempat rahasia éta anu teu aya anu tiasa ningali. Anjeunna terang naon anu kajantenan dina diri urang - sareng naha aya anu ngagerakkeun urang ku cara anu unik. David nyarios ngeunaan kumaha Gusti terang anjeunna: «Kuring diuk atanapi bangun, anjeun terang éta; anjeun ngartos pamikiran kuring ti jauh. Kuring leumpang atanapi bohong, janten anjeun aya di sakuriling kuring sareng ningali sadaya cara kuring. Kusabab, tingali, teu aya kecap dina basa kuring anu anjeun, Gusti, henteu acan terang. Anjeun ngurilingan kuring dina sadaya sisi sareng nahan leungeun anjeun ka kuring. Pangetahuan ieu teuing éndah sareng luhur teuing pikeun kuring, abdi henteu tiasa ngartos » (Jabur 139,2: 6). Kuring yakin yén urang tiasa nerapkeun ayat ieu ka diri urang. Naha anjeun sieun? - Éta sanés! Gusti henteu sapertos urang. Urang sakapeung nyingkur jalma-jalma beuki ngartos urang, tapi anjeunna henteu kantos. Sarerea hoyong kahartos, hoyong kapireng sareng kahartos. Jigana éta naha seueur jalma nyerat hal dina Facebook atanapi portal sanésna. Sadayana ngagaduhan anu ngucapkeun naha jalma anu ngupingkeun atanapi henteu. Saha waé anu nyerat hiji hal dina Facebook ngagampangkeun; sabab anjeunna tiasa nampilkeun dirina sakumaha anjeunna resep. Tapi éta moal pernah ngaganti hiburan raray. Aya batur tiasa gaduh halaman dina Internét anu sering diakses, tapi éta masih tiasa sepi sareng sedih.

Hirup dina hubungan sareng Gusti ngajamin yén urang didangu, kahartos, kahartos sareng diakui. Anjeunna hiji-hijina anu tiasa neuteup kana haté anjeun sareng terang sadayana anu anjeun kantos panginten. Sareng hal anu éndah nyaéta yén anjeunna tetep bogoh ka anjeun. Nalika dunya sigana tiis sareng henteu pribadi sareng anjeun ngalamun sareng salah paham, anjeun tiasa narik kakuatan tina kapastian yén sahenteuna aya anu terang anjeun sampurna.

nurutkeun Tammy Tkach