Naon baptisan?

022 wkg bs baptisan

Baptisan cai - tanda tobat nu mu'min urang, tanda yén anjeunna narima Yesus Kristus salaku Gusti jeung Jurusalamet - nyaeta partisipasi dina pupusna sarta jadian Yesus Kristus. Pikeun dibaptis "jeung Roh Suci jeung seuneu" nujul kana renewing jeung cleansing karya Roh Suci. The Worldwide Church of God ngalaksanakeun baptisan ku immersion (Mateus 28,19; Kalakuan para Rasul 2,38; Urang Romawi 6,4-5; Lukas 3,16; 1. Korinta 12,13; 1. Peter 1,3-9; Mateus 3,16).

Peuting saméméh disalib-Na, Yesus nyandak roti jeung anggur sarta ngomong, "... ieu awak Kami ... ieu getih Kami covenant ..." Iraha wae urang ngagungkeun Perjamuan Gusti, urang narima roti jeung anggur. salaku pangeling-eling Penebus urang sareng ngumumkeun pupusna dugi ka sumping. Sacrament nyaéta partisipasi dina pupusna sareng kabangkitan Gusti urang, anu masihan awakna sareng ngucurkeun getih-Na supados urang dihampura (1. urang Korinta 11,23-puluh; 10,16; Mateus 26,26-28.

Paréntah garéja

Baptisan sareng Perjamuan Pangéran mangrupikeun dua tarékah garéja Kristen Protestan. Peraturan ieu mangrupikeun tanda atanapi simbol tina rahmat Allah anu tiasa dianggo di jalma anu iman. Aranjeunna katingali nyebarkeun rahmat Allah ku nunjukkeun padamelan panebusan Yesus Kristus.

"Dua ordinances ecclesiastical, Perjamuan Gusti jeung Baptisan Suci ... nangtung babarengan, taktak kana taktak, sarta memproklamirkan realitas rahmat Allah ku mana urang ditarima tanpa sarat, sarta ku nu urang dina kawajiban sarat pikeun jadi batur naon Kristus ka urang "(Jinkins, 2001, p. 241).

Penting pikeun ngarti yén baptisan Gusti sareng Perjamuan Gusti sanés ideu manusa. Aranjeunna ngagambarkeun rahmat Rama sareng didamel ku Kristus. Allah nyatakeun dina kitab suci yén lalaki jeung awewe kudu tobat (balik ka Allah - tingali Palajaran 6) jeung dibaptis pikeun panghampura dosa (Rasul-rasul). 2,38), sarta yén jalma mukmin kudu ngadahar roti jeung anggur "dina mémori" Yesus (1. urang Korinta 11,23-hiji).

Ordinances gerejawi Perjanjian Anyar béda jeung ritual Perjanjian Old yén kiwari dimungkinkeun ngan "kalangkang tina alus nu bakal datang" jeung yén "moal mungkin pikeun getih sapi jeung embe mupus dosa" (Ibrani). 10,1.4). Ritual ieu dirancang pikeun misahkeun Israél ti dunya sareng ngabedakeunana salaku milik Allah, sedengkeun Perjanjian Anyar nunjukkeun yén sadaya jalma anu percaya ti sadaya bangsa mangrupikeun hiji sareng Kristus.

Ritual sareng kurban henteu ngakibatkeun kasucian sareng kasucian anu langgeng. The covenant kahiji, covenant heubeul, handapeun mana aranjeunna functioned geus euweuh valid. Allah "ngaleungitkeun anu kahiji pikeun ngadegkeun anu kadua. Numutkeun wasiat ieu, urang disucikeun sakali pikeun sadayana ku pangorbanan awak Yesus Kristus." (Ibrani 10,5-hiji). 

Simbol anu ngagambarkeun kurnia Allah

Dina Pilipi 2,6-8 urang maca yén Yesus nyerah hak-hak istiméwa-Na pikeun urang. Anjeunna Allah tapi janten manusa pikeun kasalametan urang. Baptisan Gusti sareng Perjamuan Gusti nunjukkeun naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang, sanés naon anu urang lakukeun pikeun Gusti. Baptisan pikeun mu'min mangrupa éksprési luar tina hiji kawajiban batin jeung bakti, tapi kahiji jeung foremost partisipasi dina cinta Allah jeung kumawula ka umat manusa: urang dibaptis kana pupusna Yesus, jadian jeung Ascension ka sawarga.

"Baptisan teu hal urang ngalakukeun, tapi naon anu dipigawé pikeun urang" (Dawn & Peterson 2000, p. 191). Paul nyatakeun, "Atawa naha anjeun henteu terang yén sadaya anu dibaptis kana Kristus Yesus parantos dibaptis kana pupusna-Na?" (Rum 6,3).

Cai baptisan nutupan mu'min melambangkan astana Kristus pikeun manéhna. Naék kaluar tina cai ngalambangkeun kabangkitan sareng naékna Yesus: "... yén sakumaha Kristus digugahkeun tina pupusna ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa hirup dina kahirupan anyar" (Rum. 6,4b).

Kusabab simbolisme pinuh katutupan ku cai, ngagambarkeun "dikubur sareng anjeunna ku baptisan kana maot" (Romawi). 6,4a), Garéja Sadunya ngalaksanakeun baptisan Allah ngaliwatan total immersion. Dina waktu nu sarua, Garéja ngakuan métode séjénna baptisan.

Perlambangan baptisan ngajarkeun urang yén "manusia kolot urang disalib sareng anjeunna, supados awak dosa ancur, supados urang tiasa ngawula ka dosa" (Rum. 6,6). Baptisan ngingetkeun urang yén sakumaha Kristus pupus sareng gugah deui, urang ogé maot sacara rohani sareng Anjeunna sareng digugahkeun sareng Anjeunna (Rum. 6,8). Baptisan mangrupikeun demonstrasi anu katingali tina karunia diri Allah ka urang, dibuktikeun yén "bari urang masih keneh jelema-jelema dosa, Kristus pupus pikeun urang" (Rum. 5,8).

Perjamuan Pangéran ogé nyaksian cinta anu ngorbankeun diri ku Gusti, mangrupikeun panyalametan anu pangluhurna. Simbol anu digunakeun ngagambarkeun awak rusak (roti) sareng getih héd (anggur) sahingga manusa tiasa disalametkeun.

Waktu Kristus ngadamel jamuan Gusti, Anjeunna ngabagikeun roti sareng murid-murid-Na sareng nyarios, "Candak, tuang, ieu mangrupikeun awak kuring, anu dipasihkeun [dipegatkeun] pikeun anjeun" (1. urang Korinta 11,24). Yésus téh roti kahirupan, ”roti hirup anu lungsur ti sawarga” (Yohanes 6,48-hiji).
Yésus ogé ngasongkeun cangkir anggur tuluy ngadawuh, ”Inumeun ti éta, dulur-dulur, ieu getih Kami tina perjangjian, anu ditumpahkeun pikeun loba jelema pikeun panghampura dosa.” (Mateus 2)6,26-28). Ieu "getih tina perjangjian anu langgeng" (Ibrani 1 Kor3,20). Lantaran kitu, ku teu malire, teu nganggap, atanapi nampik nilai getih tina Perjangjian Anyar ieu, roh rahmat dihina (Ibrani). 10,29).
Ngan sapertos baptisan nyaéta niru-niru sareng partisipasi dina pupusna sareng kebangkitan Al Masih, kitu ogé Perjamuan Pangéran nyaéta niru-ulangan sareng ilubiung dina awak sareng getih Kristus anu dikorbankeun kanggo urang.

Patarosan timbul ngeunaan Paska. Paska henteu sami sareng Perjamuan Gusti sabab simbolismena béda sareng kusabab éta henteu ngagambarkeun panghampura dosa ku rahmat Allah. Paska ogé écés acara taunan, sedengkeun Perjamuan Gusti tiasa dilaksanakeun "sabaraha sering anjeun tuang roti ieu sareng nginum tina cangkir" (1. urang Korinta 11,26).

Getih anak domba Paska henteu dikucurkeun pikeun panghampura dosa sabab kurban sato moal pernah ngaleungitkeun dosa (Ibrani). 10,11). Kabiasaan dahar Paska, wengi vigil diayakeun dina agama Yahudi, melambangkan pembebasan nasional Israel ti Mesir (2. Musa 12,42; 5 Mo 16,1); eta mah melambangkan panghampura dosa.

Dosa urang Israil teu dihampura ku perayaan Paska. Yesus dipaehan dina dinten anu sami sareng domba Paska dipeuncit (Yohanes 19,14), nu ngajurung Paulus ngomong: "Kanggo urang oge boga domba Paska, nya eta Kristus, anu dikurbankeun" (1. urang Korinta 5,7).

Kamampuan sareng komunitas

Baptisan sareng sakramén Gusti ogé ngagambarkeun kahijian sareng anu sanés sareng Bapa, Putra sareng Roh Suci.

Ku "hiji Gusti, hiji iman, hiji baptisan" (Epesus 4,5) jalma-jalma anu percaya ”dihijikeun sareng Anjeunna, sareng janten sapertos Anjeunna dina pupusna" (Rum 6,5). Nalika mukmin dibaptis, Garéja ngakuan ku iman yén anjeunna nampi Roh Suci.

Ku narima Roh Suci, urang Kristen dibaptis kana ukhuwah Garéja. "Kanggo urang sadayana dibaptis ku hiji Roh kana hiji awak, boh urang Yahudi atanapi Yunani, budak atanapi merdéka, sareng sadayana diinum tina hiji Roh" (1. Korinta 12,13).

Yesus janten komuni garéja anu awakna (Rum 12,5; 1. Korinta 12,27; Urang Epesus 4,1-2) pernah ninggalkeun atawa gagal (Ibrani 13,5; Mateus 28,20). Partisipasi aktif dina komunitas Kristen ieu dikonfirmasi ku nyandak roti sareng anggur dina méja Gusti. Anggur, cangkir berkah, henteu ngan ukur "persekutuan getih Kristus" sareng roti, "persekutuan awak Kristus", tapi aranjeunna ogé partisipasi dina kahirupan umum sadaya mukmin. "Ku kituna urang loba hiji awak, sabab urang sadaya bagian tina hiji roti" (1. urang Korinta 10,16-hiji).

hampura

Duanana Perjamuan Gusti sareng baptisan mangrupikeun partisipasi anu katingali dina panghampura Gusti. Nalika Yesus maréntahkeun para pengikutna yén dimana waé aranjeunna angkat aranjeunna kedah ngabaptis dina nami Rama, Putra, sareng Roh Suci (Mateus 2 Nov.8,19), éta paréntah pikeun ngabaptis jalma-jalma anu percaya kana komunitas jalma-jalma anu bakal dihampura. Kalakuan para Rasul 2,38 nyatakeun yén baptisan nyaéta "pikeun panghampura dosa" sareng pikeun nampi kurnia Roh Suci.

Lamun urang "gugah jeung Kristus" (ie, gugah tina cai baptisan kana kahirupan anyar dina Kristus), urang kudu ngahampura silih, sakumaha Gusti ngahampura urang (Kolosa). 3,1.13; Urang Epesus 4,32). Baptisan hartina urang boh méré jeung narima panghampura.

Jamuan Gusti kadang-kadang disebut "komuni" (nekenkeun ide yén ngaliwatan simbol-simbol urang gaduh ukhuwah sareng Kristus sareng mukmin sanés). Hal ieu ogé dipikawanoh ku nami "Eucharist" (tina basa Yunani "méré nuhun" sabab Kristus masihan nuhun sateuacan masihan roti jeung anggur).

Nalika urang kumpul pikeun nyandak anggur sareng roti, urang nganuhunkeun nganyatakeun pupusna Gusti pikeun pangampura urang dugi ka sumpingna Yesus (1. urang Korinta 11,26), sarta kami ilubiung dina komuni para wali jeung Allah. Ieu ngingetkeun urang yén silih hampura hartina ngabagikeun harti pangorbanan Kristus.

Urang aya dina bahaya lamun urang ngahukum jalma séjén teu pantes panghampura Kristus atawa panghampura urang sorangan. Kristus ngomong, ”Ulah ngahakiman, ulah dihukum.” (Mat 7,1). Éta naon Paul nujul kana dina 1. urang Korinta 11,27-29 nujul? Éta lamun urang teu ngahampura, urang moal ngabeda-bedakeun atawa ngarti yén awak Gusti nu keur dipegatkeun pikeun panghampura sakabeh? Jadi lamun urang datang ka altar tina sacrament jeung boga pait jeung teu dihampura, mangka urang dahar jeung nginum unsur dina cara unworthy. Ibadah otentik pakait sareng eureunna panghampura (tingali ogé Mateus 5,23-hiji).
Muga pangampura Gusti salawasna aya dina cara ngiringan sakramén.

Ringkesan:

Baptisan sareng sakramén Gusti mangrupikeun tindak-tanduk ibadah pribadi sareng komunal anu sacara jelas ngagambarkeun Injil rahmat. Aranjeunna aya hubunganana sareng para mukmin sabab dituliti dina Kitab Suci ku Al Masih dirina, sareng aranjeunna hartos aktip ilubiung dina maot sareng kabangkitan Gusti urang.

ku James Henderson