Opat yayasan ngeunaan Allah

526 opat yayasan ngeunaan dewa Pamajikan Eira nyarioskeun ka abdi yén éta pisan gampang nganyatakeun diri sacara profésional sareng hésé nalika ngobrol ngeunaan Gusti. Dina layanan dakwah kuring anu sateuacana, nalika pikiran kuring pinuh ku kuliah teologi anu kuring kedah hadir salami opat taun kuring di Oxford sareng dua taun di Cambridge, Eira nyebatkeun yén kuring kadang-kadang nyarios pisan haib nalika kuring nyarios mimbar diajarkeun.

Anjeunna ngajantenkeun tugasna pikeun ngajantenkeun cara dakwah ngeunaan pendirian iman Kristen langkung gampang kahartos, sareng anjeunna tetep waé.

Tangtos anjeunna leres. Yesus ngadamel bisnisna nyarios dina kecap pangbasajanna nalika anjeunna ngajar ngeunaan iman sareng kahirupan. Anjeunna terang yén upami teu aya anu ngartos naon anu anjeunna nyarios, henteu aya gunana pikeun nyatakeun nanaon pisan. Upami anjeun ngajelaskeun hal anu jelas tiasa kahartos, éta henteu hartos janten dangkal. Hayu urang ngobrol ngeunaan sababaraha poin dasar anu urang sadayana kedah terang ngeunaan Allah.

Gusti anu pikaresepeun

Upami hutbah ngeunaan Allah anu pernah sigana pikaresepeun pikeun urang, éta kusabab ahli da’wah kusabab anjeunna henteu acan nuturkeun aturan dasar komunikasi. Meureun urang nanggung jawab éta kusabab kami henteu awas. Urang tiasa mastikeun yén kasalahan sanésna tempatna sareng Gusti. Sagala hal anu pikaresepeun di dunya henteu aya deui pantulan pikasieuneun allah anu nyiptakeunana. Teu aya deui pangajaran anu langkung narik di dunya ti pangajaran Gusti. Kitab Suci nyauran urang diajar nalika naroskeun urang bogoh ka Gusti Allah kalayan sagala pikiran.

Tangtosna, sering paling gampang diajarkeun ku Gusti ku cara ningali kumaha ciptaan ilahi. Ieu mangrupikeun cara anu urang panggampangkeun pikeun ningali pantulan sinar panonpoé dina nyiptakeun dibanding langsung kana sinar panonpoé anu mancorong.

Upami urang awas katumbiri, kami resep kana warna anu béda-béda, tapi teu aya warna ieu anu bakal ditingali ka urang upami sinar panonpoé henteu dicandak ku aranjeunna. Janten dunya moal matak pikaresepeun lamun henteu ngagambarkeun hakekatna Allah sorangan.

Gusti parantos tumurun

Nalika urang nyarioskeun Gusti salaku Pencipta, urang henteu hartosna yén Allah mencet tombol dina sababaraha waktos anu saheula sareng yén sadaya hal anu janten. Kami ogé yakin yén kanyataan yén kami di dieu pisan gumantung kana kagiatan kreatif terus Allah.

Minggu kamari kuring ngusahakeun milari naha sababaraha urang ngarasa yén élmuna nolak agama. Éta pasti henteu leres. Élmu sareng agama naroskeun patarosan anu lengkep. Élmu naroskeun: "Kumaha kaayaan dianggo di dunya ieu?" Ngabalikna, teologi naroskeun: "Naon kahirupan ngeunaan sareng naon hartos sareng tujuan sadayana?" Urang sabenerna tiasa akur sareng henteu ngartos ngeunaan cetak hukum-hukum sains, tapi upami urang henteu kantos terang ngeunaan hartos sareng tujuan kahirupan urang di bumi, kumaha urang tiasa ngajantenkeun kahirupan sareng ngagunakeun anu pangsaéna? urang sareng dunya anu langkung miskin.

Lain tiasa nganggap yén Gusti parantos éléh sabab ieu ukur tiasa nyembah ka Allah dina basa tina buku doa kuno. Éta kamungkinan yén upami anjeun ngalakukeun panalungtikan anu lengkep, anjeun bakal mendakan jasa buku doa di hiji garéja anu henteu jauh ti bumi anjeun. Kuring pribadi ngahatur nuhun ka Gusti pikeun éta. Sanajan kitu, seuseueurna jasa ayeuna nganggo basa anu béda-béda. Ladenan kulawarga nganggo lagu modéren, anu dilakukeun ku grup gitar sareng dirojong ku projector LCD beuki populer.

Batur sanés mikir yén Kristen teu parantos lami kusabab aranjeunna parantos tepang Nasrani anu hirupna teu cocog sareng dirina. Nyaah anu sesah! Sakumaha lami éta diperyogikeun atanapi bahkan pikeun séhat pikeun urang réplika hiji deui?

Gusti pareng sareng aub dina sagala rupa

Éta biasa pikeun ngabagi hirup dua. Urang ngabédakeun antara "suci" sareng "sekuler". Pembagian éta goréng. Éta nyatakeun yén bagian-bagian kahirupan pikeun Tuhan, hal sapertos angkat ka garéja, ucapkeun doa sareng maca Kitab Suci, tapi hal sanés sanés usaha sanésna, sapertos badé damel, ngalungkeun dart, atanapi sakadar kanggo jalan-jalan.

Bahkan upami urang keukeuh kana pembagian, Tuhan sadayana jagat, kabetot, sareng leres-leres aub dina sagala hal, sanés ngaluarkeun unsur agama tapi kaasup sadayana. Hal ieu sabab anjeun sareng kuring, sadaya anu urang laksanakeun, sadaya anu aya, penting pikeun 'Tuhan anu terlibat'.

Gusti nyiptakeun sagala kahirupan sareng unggal kahirupan penting pikeun Gusti. Yesus saurna: Lah, kuring nangtung di panto sareng sambel. Saha waé anu ngupingkeun sora kuring sareng muka éta kuring, kuring bakal lebet. Tangtosna anjeunna aya di panto garéja, tapi ogé panto pub, pabrik, toko sareng apartemen. Nalika anjeun maca téks ieu, Allah nuju mengetuk panto dimana waé anjeun.

Gusti anu henteu kabetot

Mangtaun-taun katukang kuring tepang hiji lalaki anu ngaku yén anjeunna ngagaduhan Holy Trinity ngajarkeun anu alus dina rangkep na sirah na. Sawatara waktos ti harita anjeunna gagal di universitas sareng kedah ngabéréskeun pendidikan na tanpa kualifikasi. Di hiji cara, anjeunna pantes. Anjeunna leres-leres sigana mikir yén fakultas méntal na bakal cekap nyangka rahasia Allah, tapi tangtosna Tuhan jauh teuing pikeun anu.

Panginten urang sadayana tiasa diajar ti dinya. Kami badé ngirangan Tuhan ka ukuran anu tiasa ku urang ngartos. Godaan pikeun teolog nyaéta mangrupikeun hoyong ngaungkeun Allah kana ukuran rumus iman. Ulama kasebut digoda pikeun ngirangan Tuhan kanggo ukuran hiji lembaga. Sababaraha urang Kristen digoda pikeun ngaungkeun Tuhan kana ukuran ieu atanapi éta pangalaman agama. Tapi euweuh anu cukup. Gusti anu ageung teuing, lega teuing, henteu aya watesna sareng bakal ngirangan sagala iketan tina unggal rumus, unggal lembaga, unggal pangalaman anu tiasa ku urang pikiran.

Sadaya hal ieu mangrupikeun bagian tina kahirupan Kristen sareng total teu kaharti Gusti. Perkara teu sabaraha urang diajar ti Allah, kumaha ogé urang terang ka Anjeunna sareng sabaraha urang dipikacinta sareng nyembah ka Anjeunna, bakal aya salawasna langkung terang, suka sareng ibadah. Urang kedah ngagungkeun sareng nikmati ieu terus-terusan; sareng anu kuring terang sacara pribadi nyaéta yén ieu Tuhan Maha Kawates sareng Maha Suci, hakekatna anu urang moal pernah ngartos, sumanget waé, ngadagoan anjeun sareng kuring ngajajah sababaraha kemungkinan dina kahirupan ayeuna.

Gusti pikaresepeun sareng anjeunna ogé mendakan kami pikaresepeun. Gusti parantos énggal sareng anjeunna ngungkulan dinten anjeun sareng énjing anjeun - kalebet kuring. Gusti kalebet sareng hoyong ditampi di urang sareng ku urang pikeun ilubiung. Gusti henteu kaharti sareng bakal salawasna aya di sisi urang salaku sobat pribadi. Gusti tetep ngaberkahan anjeun salami anjeun hirup sareng ngagedékeun sareng nikmati sagala rupa éta tiasa hartosna pikeun urang unggal dinten.

ku Roy Lawrence