Antihistamine keur jiwa

Salah sahiji pangalaman anu paling pikasieuneun dina kahirupan kuring nyaéta ngurus cockatiels atanapi budgies babaturan langkung 34 taun ka pengker. Putri urang anu pangkolotna henteu lami umur sataun. Sanaos éta mangtaun-taun ka pengker, kuring asa siga kamari-kamari. Kuring sumping ka ruang tamu sareng anjeunna linggih kalayan bagja dina lantai kalayan raheut anu katingali sapertos patung Buddha leutik. Aya seueur jalma anu nyababkeun nyawana dina bahaya upami aranjeunna tuang tuangeun tinangtu atanapi upami aranjeunna diseureud ku serangga. Sababaraha urang tiasa parah pisan sacara fisik nalika tuang pizza atanapi nginum susu sapi. Anu sanésna kedah ngajauhan sadaya produk gandum, sanaos roti mangrupikeun bahan pokok. Gandum parantos penting pikeun kahirupan manusa sareng sato. Penting pisan kanyataanna yén Yesus nyebut dirina salaku roti kahirupan. (Kiasan roti ieu parantos dipikaharti sepanjang waktos.) Sanaos kitu, kadaharan pokok ieu tiasa janten sumber panyiksa pikeun sababaraha jalma bahkan nempatkeun kahirupanna dina bahaya. Nanging, aya alergi anu jauh langkung bahaya anu urang tiasa henteu sadar.

Naha anjeun perhatoskeun kumaha sababaraha urang Kristen réaksi kana "padamelan Gusti"? Sigana mah arteri intelektualna nyempetkeun, uteukna dina kejutan tiis, sareng unggal pamikiran ditunda. Alesan réaksi ieu nyaéta yén pikeun seueur urang Kristen, kahirupan Yesus réngsé dina kayu salib. Parahna, aranjeunna nganggap waktos antara kalahiran sareng pupusna Yesus salaku minuhan ritual tina perjanjian lami sareng waktos hukum. Tapi pupusna Yesus dina kayu salib sanés tungtungna, éta ngan ukur mimiti! Éta mangrupikeun titik balik dina karyana. Ku alatan éta, immersion urang dina pupusna Yesus, anu
urang ngalaman ku baptisan, sanés tungtung urang, tapi titik balik dina kahirupan urang! Sababaraha pamimpin sareng guru Kristen parantos terang masalah anu seueur jalma, sapertos mobil dina leutak, liren pikeun kasalametan nyalira sareng kahirupanna moal tiasa teras-terasan iman. Anjeun nuturkeun sababaraha pamendak rambut ngeunaan kumaha hirup sareng Kristus kedah sapertos kumaha. Kahirupan ieu diréduksi janten ibadah nganggo musik Injil sareng maca buku-buku Kristen. Dina akhir kahirupan - aranjeunna pikir - aranjeunna bakal asup ka surga, tapi aranjeunna henteu terang naon anu bakal dilakukeun di dinya. Punten tong salah sangka: Kuring teu aya anu ngalawan musik Injil, maca buku Kristen atanapi nyembah sareng muji sacara umum. Tapi kasalametan sanés akhir pikeun urang, tapi ngan ukur awal - bahkan pikeun Gusti. Leres, éta mangrupikeun awal kahirupan anu anyar pikeun urang sareng pikeun Gusti éta mangrupikeun awal hubungan anu anyar sareng kami!

Thomas F. Torrance resep pisan pikeun milarian terang saha ari Gusti. Éta panginten alatan minatna dina élmu alam sareng apresiasi hébat pikeun bapak pendiri kami. Dina pamilarianna anjeunna mendakan pangaruh dualisme pagan Yunani dina ajaran Garéja sareng pamahaman kami ka Gusti. Intina Gusti sareng tindakan Gusti moal tiasa dipisahkeun. Sapertos cahaya, anu mangrupakeun partikel sareng gelombang dina waktos anu sami, Gusti ogé mahluk kalayan tilu bagian. Unggal urang nyebut Gusti "anjeun" kami nyaksian kana sipat-Na sareng unggal-unggal urang nyarios yén Gusti éta asih, urang nyaksian kana kalakuan na.

Anu cukup pikaresepeun, sains alam parantos ngabuktikeun yén cahaya bodas murni timbul tina kombinasi sampurna warna beureum murni, héjo murni sareng biru murni. Tiluanana dihijikeun dina lampu bodas. Komo deui: sains ogé parantos mendakan sareng ngabuktoskeun yén gancangna cahaya mangrupikeun konstanta anu dipercaya di jagad raya. Karya kahirupan Athanasius, bapak garéja ti abad ka-4, muncak dina Déwan Nicaea sareng nyusun pangaweruh Nican ngeunaan iman. Athanasius tahan ngalawan doktrin Arianisme anu aya, ideu yén Isa mangrupikeun mahluk anu henteu salawasna Gusti. Syahadat Nicene masih mangrupikeun syahadat anu mendasar sareng ngahijikeun pikeun agama Kristen dina 1700 taun ka pengker.

Perjangjian sareng aliansi

Saatos lanceukna Thomas, James B. Torrance ngabagi pamahaman kami ngeunaan perjanjian nalika anjeunna ngadamel bédana antara kontrak sareng aliansi. Hanjakalna, tarjamahan Latin tina Alkitab, anu langkung mangaruhan kana ajaran Garéja tibatan bahkan tarjamahan tina King James Bible, nyiptakeun masalah dina masalah ieu nalika nganggo kecap Latin pikeun kontrak. Kontrak ngagaduhan syarat anu tangtu sareng kontrak bakal kaeusi upami sadaya kaayaan parantos kajantenan.

Perjangjian kitu, henteu tunduk kana kaayaan spésifik. Nanging, anjeunna ngagaduhan kawajiban anu pasti. Unggal jalma anu kawin terang yén kahirupan moal deui sami saatos aranjeunna nikah. Partisipasi sareng partisipasi mangrupikeun dasar tina perjanjian. Kontrak tiasa ngandung kaputusan tunggal sareng pangiriman kaputusan, tapi perjanjian kedah komitmen ti kadua pihak pikeun kajantenan. Kitu deui sareng perjangjian énggal anu diciptakeun ngalangkungan getih Yesus. Upami urang maot sareng anjeunna, urang ogé naék janten jalma anyar sareng anjeunna. Komo deui: Jalma-jalma anyar ieu naék ka sawarga sareng Yesus sareng ditempatan ku anjeunna dina panangan katuhu Allah (Epesus 2,6: 3,1; Kolosa). Kunaon Pikeun kauntungan urang? Henteu henteu leres. Mangpaat pikeun masing-masing urang gumantung kana rencana Gusti pikeun ngahijikeun sadaya ciptaan sareng anjeunna. (Ieu tiasa nyababkeun réaksi alérgi anu sanés. Naha kuring nunjukkeun universalisme? Henteu, pastina henteu. Tapi éta carita pikeun waktos anu sanés.) Teu aya anu tiasa urang lakukeun pikeun nyayogikeun kaasih Gusti ngalangkungan rahmat kasalametan Hal ieu dikedalkeun yén panebusan sanés tungtungna, tapi ngan ukur awal. Paul nekenkeun ieu dina Epesus 2,8: 10, diantarana tempat-tempat sanés. Sagala hal anu urang lakukeun sateuacan kasalametan urang, sadar atanapi teu sadar, ngajantenkeun kabutuhan rahmat Allah anu teu pantes. Tapi sakali kami nampi kurnia ieu sareng janten bagian tina kalahiran, kahirupan, panyiksaan sareng maot Yesus dina kayu salib, urang ogé bagian tina kabangkitan anjeunna, kahirupan anyar sareng anjeunna.

Dipandu ku sumanget

Ayeuna urang henteu tiasa deui ngan ukur nangtung sareng nonton. Sumanget ngagerakeun urang pikeun ilubiung dina padamelan Yesus sahingga "proyek" na pikeun manusa tiasa réngsé. Éta mangrupikeun buktina hirup tina titisan - Gusti Allah ngajantenkeun Yesus - yén Gusti henteu ngan ukur ngundang urang, tapi tulus hoyong urang damel babarengan sareng anjeunna di bumi. Kadang-kadang ieu tiasa janten kerja keras sareng bahkan henteu ngahalangan penganiayaan anu panjang sareng parah pikeun jalma sareng kelompok. Alergi disababkeun nalika awak henteu terang deui naon anu saé sareng ditampi sareng naon anu ngabahayakeun sahingga kedah diperangan.

Untungna, penyembuhan tiasa gancang sareng épéktip. Kuring henteu émut naon anu leres urang lakukeun nalika putri abdi katingalina sapertos balon udara. Naon éta, éta ngabantosan anjeunna gancang cageur sareng
teu ngagaduhan efek samping. Narikna anjeunna henteu merhatoskeun naon anu kajantenan ka anjeunna. Alkitab yakin urang yén Allah sajati aya hubunganana pisan sareng kahirupan urang, sanaos urang henteu sadar. Upami anjeunna ngantepkeun cahaya bodasna anu murni, bersinar kana kahirupan urang, maka sadayana bakal robih dumadakan sareng urang moal deui sami sareng sateuacanna.

Syahadat Nicaea

Kami percanten ka hiji Gusti, Rama, Anu Maha Kawasa, anu nyiptakeun sagala rupa, langit sareng bumi, dunya anu katingali sareng anu henteu katingali. Kami percanten ka hiji Gusti Yesus Kristus, Putra tunggal Putra Allah, lahir ti Rama sateuacan waktos: Gusti ti Gusti, cahaya tina cahaya, Gusti leres ti Allah sajati, lahir, henteu didamel, tina hiji mahluk sareng Rama; ngaliwatan anjeunna sagalana diciptakeun. Pikeun urang manusa sareng pikeun kasalametan urang anjeunna sumping ti sawarga, janten daging ngalangkungan Roh Suci ti Virgin Mary sareng janten manusa. Anjeunna disalibkeun pikeun urang dina kaayaan Pontius Pilatus, sangsara sareng dikubur, naék dina dinten katilu numutkeun tulisan suci sareng naék ka surga. Anjeunna linggih di belah katuhu Rama sareng bakal sumping deui dina kamulyaan pikeun nangtoskeun anu hirup sareng anu maot; moal aya tungtungna kakawasaanana. Kami percanten ka Roh Suci, saha Gusti anu ngahirupkeun, anu hasil ti Rama sareng Putra, anu dipuja sareng dipuji sareng Rama sareng Putra, anu nyarios ngalangkungan para nabi sareng anu suci, katolik1 sareng rasul. Garéja. Kami ngaku baptisan anu hiji pikeun ngahampura dosa. Kami ngantosan kabangkitan almarhum sareng kahirupan dunya anu bakal datang.

ku Elmar Roberg


pdfAntihistamine keur jiwa