Hubungan Allah sareng umat-Na dina Jabur

381 berhubungan sareng dewa Bari aya sababaraha kecap-kecap anu ngurus sajarah umat Allah, sabagian PSM ngajelaskeun hubungan individu sareng Tuhan. Hiji tiasa nganggap yén hiji pujian ngan ukur merhatikeun panulis sareng teu sanés ngandung janji pikeun batur. Sakumaha kitu, salira-salira kaasup kana buku pamuji Israil kuno pikeun ngajak urang milu dina hubungan anu dijelaskeun dina lagu-lagu ieu. Aranjeunna nunjukkeun yén Allah ukur henteu ngan ukur hubungan pikeun jalma sacara utami, tapi ogé aya dina jalma-jalma. Sadayana tiasa milu.

Wadul tinimbang ngarti

Nanging, hubungan éta henteu teras-terasan sauyunan sapertos anu urang pikahoyong. Wangun mazmur anu paling umum nyaéta lamentation - ampir sapertilu tina mazmur ditujukeun ka Gusti Allah sareng sababaraha bentuk kaduhung. Penyanyi ngajelaskeun masalah sareng nyungkeun Gusti pikeun méréskeunana. Jabur sering digedéan sareng émosional. Jabur 13,2: 3 mangrupikeun conto ieu: "Gusti, dugi ka sabaraha lami anjeun bakal hilap ka abdi?" Sakumaha lami anjeun nyumputkeun ramo ti kuring? Sabaraha lami kuring kedah hariwang dina jiwa kuring sareng sieun dina haté kuring unggal dinten? Sakumaha lami musuh kuring naék di luhur kuring? "

Mélodi kanyahoan sabab éta salira sering ditembangkeun. Malah jalma anu teu kenging pribadi dipenta ngiringan duka. Panginten kanggo ngingetkeun yén aya sawaréh aya umat umat Allah anu bener-bener goréng. Aranjeunna ngarepkeun Allah campur tangan tapi henteu terang iraha ieu bakal kajadian. Ieu ogé ngajelaskeun hubungan urang sareng Allah ayeuna. Sanaos Allah intervensi sacara aktif ngaliwatan Isa Al Masih pikeun musuh urang paling awon Pikeun ngelehkeun (dosa sareng maot), anjeunna henteu salawasna ngurus masalah fisik urang salaku gancang anu urang resep. Anu ngalamun ngingetkeun yén kasusah tiasa lami. Sangkan urang teraskeun ka Allah sareng ngarepkeun yén Anjeunna tiasa ngabéréskeun masalah éta.

Aya ogé salabur anu nuduh ka Allah saré:
«Hudang, hudang, pikeun nangtoskeun kuring sareng mingpin tujuan kuring, Gusti sareng Gusti kuring! Gusti Allah abdi ngabantosan kuring pikeun ngalaksanakeun kaadilan pikeun kaadilan anjeun, supados aranjeunna henteu suka bungah ka kuring. Entong ngantep manehna nyarios dina jero haté: Aya, aya! Kami hoyong éta. Entong ngantep aranjeunna nyarios: Kami nyéépkeun anjeunna (Jabur 35,23: 25).

Penyanyi henteu bener-bener ngabayangkeun yén Gusti saré di tukangeun bangku. Kecap-kecap henteu hartosna ngagambarkeun faktual kanyataanna. Aranjeunna rada ngajelaskeun kaayaan emosi pribadi - dina hal ieu mangrupikeun hanjelu. Buku pamuji nasional ngajak jalma-jalma diajar lagu ieu pikeun nyatakeun jero perasaanna. Sanaos henteu nyanghareupan musuh-musuh anu dijelaskeun dina Jabur dina waktos éta, poéna tiasa sumping nalika ieu bakal kajadian. Ku sabab dina lagu ieu Gusti dipohon pikeun balesan: "Anjeun kedah isin sareng isin, saha waé anu bingah dina kasalahan kuring; aranjeunna kedah ngagem éra sareng éra anu sombong ngalawan kuring (V. 26) ".

Dina sababaraha kasus, kecap-kecap janten "saluareun biasa" - langkung seueur anu bakal diarepkeun pikeun ngadangu di Garéja: "Panon anjeun kedah gelap ku anjeun moal ningali, sareng hips anjeun bakal salawasna ngocok. Hapus aranjeunna tina buku kahirupan anu henteu ditulis ku soleh » (Jabur 69,24.29). Rahayu anjeunna anu nungtut murangkalih murangkalih anjeun sareng nyababkeun dina batu! (Jabur 137,9)

Naha éta panyanyi sacara harfiah hartosna éta? Panginten sababaraha. Tapi aya penjelasan anu langkung wawasan: urang kedah ngartos basa ekstrim sapertos hiperbola - salaku épékgerasi émosional anu ngalangkungan ka salmirina ... Gusti badé ngantosan ka Gusti terang kumaha kuat parasaanna dina kaayaan anu tangtu » (William Klein, Craig Blomberg sareng Robert Hubbard, Pengenalan kana Tafsiran Alkitab, p. 285).

Salmium pinuh ku bahasa émosional. Ieu kedah nyorong urang pikeun ngémutan parasaan kami anu paling jero dina hubungan urang sareng Allah sareng nempatkeun masalah-masalah na.

Mazmur hatur nuhun

Sababaraha kasieun ditungtungan ku janji muji sareng hatur nuhun: "Kuring hatur nuhun ka Gusti pikeun kajujuranana sareng kuring bakal muji nami Gusti anu Maha Suci" (Jabur 7,18).

Éta sigana lamun panulis nawiskeun tukeur ka Allah: Upami anjeun ngabantosan kuring, kuring bakal muji anjeun. Tapi nyatana jalmi éta parantos muji ka Gusti. Nyuhunkeun tulung mangrupikeun pangakuan tersirat yén Gusti tiasa ngalaksanakeun permintaan éta. Jalma parantos ngantosan anjeunna campur tangan dina kaayaan darurat sareng mudahan tiasa kumpul deui pikeun jasa dina dinten salami anu badé ngucap sukur sareng pujian. Éta ogé terang melodi na ogé. Malahan pinunjul duka anu dipénta diajar hatur nuhun sareng muji pujian, sabab bakal aya waktos hirup deui sabab lagu-lagu ieu ogé nyatakeun perasaan. Éta nyorong urang pikeun muji Gusti, sanaos menyakitkeun urang pribadi, sabab anggota masarakat sanésna tiasa ngalaman kali kabagjaan. Hubungan urang sareng Gusti Allah henteu ngan ukur mangaruhan urang salaku individu - éta ngeunaan janten anggota umat Allah. Nalika hiji jalma bagja, urang sadaya bagja; nalika hiji jalma sangsara, urang sadaya sangsara. Mazmur kanikmatan sareng salira kabungah sami pentingna kanggo urang. Sanaos urang tiasa nampi seueur berkah, urang ngawadulkeun seueur urang Kristen dikaniaya pikeun kapercayaananana. Sareng aranjeunna ogé nyanyi lagu-lagu kabungah, yakin yén aranjeunna tiasa ningali dinten anu langkung saé.

Jabur 18 mangrupikeun conto sukur pikeun kasalametan Gusti ti kaayaan darurat. Ayat mimiti Jabur ngajelaskeun yén Daud nyanyi kecap tina Jabur ieu "nalika Gusti parantos nyalametkeun anjeunna tina panangan sadaya musuh-musuhna": Abdi nyambat ka Gusti, Anu Maha Suci, sareng kuring bakal disalametkeun tina musuh-musuh kuring. Kabeungkeut pati ngurilingan kuring, sareng banjir banjir nganyerikeun kuring. Beungkeut jalma maot ngalingkup kuring, sareng tali pati ngaleungitkeun kuring. Nalika kuring sieun, kuring nganuhunkeun ka Gusti ... Bumi ngoyagkeun sareng ngoyagkeun, sareng pondasi gunung-gunung ngalih sareng ngoyagkeun ... Haseup naék tina irungna sareng nyéépkeun seuneu tina sungutna; Flames spurted kaluar ti anjeunna (Jabur 18,4: 9).

Kitu deui Daud ngagunakeun pilihan kecap anu dibesarkeun pikeun ngantebkeun hiji hal. Unggal waktos urang disalametkeun tina kaayaan darurat - naha éta disababkeun ku urang penceroboh, tatangga, sato atanapi halodo - kami ngahatur nuhun sareng muji Gusti pikeun sadaya pitulung anu dipasihkeun ka urang.

Hymns

Jabur pangpendekna ngagambarkeun konsép dasar tina hiji himne: panggero pikeun pujian dituturkeun ku panjelasan: Puji ka Gusti, sadaya bangsa sanés! Puji anjeunna, sadaya bangsa! Pikeun kurnia sareng kebenaran na nguasaan urang salamina. Haleluya! (Jabur 117,1: 2)

Umat ​​Allah didorong ngalebetkeun parasaan ieu salaku bagian tina hubungan aranjeunna sareng Gusti: perasaan kagum, rasa kagum, sareng kaamanan. Naha perasaan ieu kaamanan salawasna aya di umat Allah? Henteu, lamon ngingetkeun yén urang teu peduli. Hal endah ngeunaan Kitab Mazmur nyaéta yén sadaya jinis béda tina PSM dicampur duaan. Puji, hatur nuhun sareng aduan disambungkeun; anu ngagambarkeun kanyataan yen umat Allah ngalaman sagala hal ieu sareng Allah aya sareng urang dimana wae urang angkat.

Sababaraha mazmur nyarios sareng raja-raja Yuda sareng panginten ditembangkeun dina parades umum unggal taun. Sababaraha mazmur ieu ditafsirkeun ayeuna salaku Mesias, kumargi sadaya mazmur parantos kajantenan di Yesus. Salaku jalma, anjeunna ngalaman - sapertos urang - hariwang, kasieun, perasaan ditinggal, tapi ogé iman, puji sareng kabagjaan. Kami muji anjeunna salaku Raja, Anu ngalangkungan Gusti nyalametkeun urang. Mazmur ngainspirasi imajinasi urang. Aranjeunna nguatkeun urang ngalangkungan hubungan hirup urang sareng Gusti salaku anggota umat Allah.

ku Michael Morrison


Hubungan Allah sareng umat-Na dina Jabur