Kami mikaresep

488 abdi mangrupakeun kecanduan Hal ieu hésé pisan pikeun kuring ngaku yén kuring kecanduan. Kuring geus ngabohong ka diri kuring sareng sakurilingeun sapanjang kahirupan kuring. Ku cara kieu kuring ningali seueur jalma anu mikaresep tina sagala rupa hal sapertos alkohol, kokain, heroin, ganja, bako, Facebook sareng seueur ubar sanés. Untungna, hiji dinten kuring tiasa nyanghareupan kaleresan. Abdi kecanduan Abdi peryogi bantosan!

Hasil tina kecanduan éta sami sareng anu sadayana anu kuring laksanakeun. Awak anjeun sareng kaayaan kahirupan anjeun mimiti mudun. Hubungan para pecandu dirusak pisan. Babaturan réréncangan anu ditinggalkeun pikeun anu kecanduan, upami anjeun tiasa nyauran éta, mangrupakeun panyéép narkoba atanapi panyadia alkohol. Sababaraha panagih anu lengkep diangkat ku tukang narkoba anu ngalangkungan pelacuran, kejahatan sareng kagiatan haram. Misalna, Thandeka nyalira nyalira (Ngaran dirobih) kanggo tuangeun tuangeun tina pimp nya dugi ka batur disimpen anjeunna tina kahirupan anu dahsyat ieu. Pikir anu kecanduan ogé kapangaruhan. Sababaraha anu ngamimitian halusinasi, ningali sareng ngadangu hal-hal anu henteu aya. Kahirupan ubar nyaéta hiji-hijina hal anu penting pikeun aranjeunna. Aranjeunna bener-bener mimiti percanten kana naon anu matak ngarepkeun sareng ngobrol ka dirina, ubar anu hadé sareng kedah dibégalkeun ku sadayana supados sadayana tiasa resep.

Gelut unggal dinten

Sadayana jalma-jalma anu kuring terang yén anu nyababkeun kecanduan mikawanoh nasibna sareng kagumantosan sareng mendakan jalma anu karunya ku aranjeunna sareng sina langsung ti guha ubar ka pusat rehabilitasi. Kuring tepang jalma anu ngajalankeun pusat perawatan kecanduan. Seueur ti jalma anu kecanduan. Aranjeunna pangheulana ngaku yén sanajan saatos 10 taun tanpa ubar, unggal dinten tetep bajoang pikeun tetep beresih.

Abdi kecanduan nanaon abdi

Kecanduan kuring ngamimitian sareng karuhun kuring. Aya anu ngawartosan aranjeunna hoyong ngahakan tutuwuhan tangtu kusabab éta bakal bijaksana. Sanés, pabrik sanésna sanésna, sareng sanés pabrik coca ogé didamel tina kokain. Tapi éta kagungan kamampuan anu sami pikeun dirina. Aranjeunna murag tina hubungan sareng bapakna sareng dipercaya bohong na. Sanggeus dahar pepelakan ieu, awakna jadi kecanduan. Kuring ngawariskeun kecanduan ti aranjeunna.

Hayu atuh nyaritakeun kumaha kuring kapanggih ngeunaan kecanduan kuring. Saatos adi kuring, rasul Paulus, sadar yén anjeunna kecanduan, anjeunna ngamimitian nyerat serat ka barayana sareng sadidaan pikeun ngingetkeun urang kana kecanduan. Penagih alkohol disebut salaku mabok, sanésna ogé minangka sampah, retak atanapi dopér. Jalma anu gaduh jinis kecanduan kuring disebut dosa.

Dina salah sahiji hurupna Paulus nyarios: "Ku sabab éta, dosa ngalangkungan ka dunya ngaliwatan hiji manusa sareng maotna ngalangkungan dosa, maot maot ka sadaya jalma sabab sadaya dosa» (Roma 5,12). Paul sadar yén manéhna ngahukum. Kusabab kecanduan na, dosa na, anjeunna sibuk bunuh sadayana sareng nempatkeun batur di panjara. Dina depraved na, adiktif (dosa) paripolah anjeunna mikir yén anjeunna ngalaksanakeun hal anu alus. Sadayana sadayana pecandu, Paulus peryogi batur pikeun nunjukkeun yén anjeunna peryogi pitulung. Hiji dinten nalika anjeunna dina perjalanan dibunuh ka Damsik, Paul tepang ka Yesus éta (Kisah 9,1: 5). Karya sadayana nya éta pikeun ngabebaskeun kecanduan sapertos kuring tina kecanduan dosa urang. Anjeunna sumping ka Imah dosa pikeun nyandak urang kaluar. Sapertos jalma anu angkat ka brothel pikeun ngaluarkeun Thandeka tina palacuran, anjeunna sumping sareng cicing di antawis urang anu dosa janten anjeunna tiasa ngabantosan urang.

Narima pitulung Yesus

Hanjakalna, dina waktu Yesus cicing di imah dosa, aya anu nyangka henteu peryogi pitulung-Na. Saur Yesus: "Abdi henteu nyauran anu soleh; Kuring sumping ka nelepon jalma-jalma dosa pikeun tobat" (Lukas 5,32 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Paul sumping ka indra na. Anjeunna sadar yén anjeunna peryogi bantosan. Kecanduan na anu kuat pisan sanaos anjeunna hoyong mundur, anjeunna ngalaksanakeun naon anu dibutuhkeun. Dina salah sahiji hurupna anjeunna humandeuar ngeunaan kaayaanna: "Kusabab kuring henteu terang naon anu kuring laksanakeun. Kusabab kuring henteu ngalakukeun naon anu kuring karep; Kuring ngalakukeun naon anu matak hate (Roma 7,15). Kawas sabagéan ageung anu, Paul sadar yén anjeunna teu tiasa ngabantosan éta. Komo nalika anjeunna di rehab (sawaréh jalma-jalma dosa nyebut yén garéja), kecanduan tetep kuat pisan sabab anjeunna tiasa ngerah. Anjeunna sadar, yén Yesus serius pikeun ngabantosan anjeunna ngeureunkeun kahirupan dosa ieu.

"Tapi kuring ningali undang-undang sanés dina awak kuring anu ngabantosan Torét dina pikiran kuring sareng ngajaga kuring nyepetkeun hukum dosa anu aya dina awak kuring. Kuring jalma henteu resep! Saha anu bakal nyalametkeun kuring tina awak ieu maot? Hatur nuhun ka Gusti Allah ngaliwatan Yesus Kristus Gusti urang! Janten ayeuna kuring ngaladénan kalayan pikiran hukum Allah, tapi kalayan daging hukum hukum dosa » (Roma 7,23: 25).

Sapertos ganja, kokain, atanapi heroin, ubar dosa ieu adiktif. Upami anjeun ningali anu nyandu alkohol atanapi narkoba, anjeun bakal nyadar yén aranjeunna sacara total ketagihan sareng diambat. Anjeun leungit kaleungitan diri. Upami teu aya anu nawiskeun aranjeunna pitulung sareng aranjeunna henteu sadar yén aranjeunna peryogi pitulung, kecanduan na bakal ngarusak aranjeunna. Nalika Yesus nawiskeun pitulung pikeun sababaraha pecandu dosa sapertos kuring, aya anu nyangka yén aranjeunna henteu budak kana nanaon atanapi saha waé.

Saur Isa ka urang Yahudi anu percanten ka Anjeunna: «Upami anjeun bakal nangkep kana kecap ku anjeun, saleresna anjeun bakal janten murid kuring sareng anjeun bakal terang kaleresan, sareng kabeneran bakal ngosongkeun anjeun. Maka aranjeunna ngawaler anjeunna: Kami katurunan Abraham sareng henteu pernah janten abdi batur. Teras kumaha anjeun nyarios: Anjeun kedah bébas? » (Yohanes 8,31: 33)

A kecanduan narkoba nyaéta budak pikeun ubar. Anjeunna henteu gaduh deui kabébasan pikeun mutuskeun naha nyandak narkoba atanapi henteu. Sarua manglaku ka pendosa. Paul humandeuar yén anjeunna terang teu kedah ngalakukeun dosa, tapi anjeunna ngalakukeun naon anu anjeunna henteu laksanakeun. Yesus ngawaler aranjeunna sareng nyarios, "Saéstu, satemenna, kuring ngomong ka anjeun, saha waé anu ngalakukeun dosa éta budak ka dosa" (Yohanes 8,34).

Yesus janten jalma pikeun ngabebaskeun jalma tina perbudakan dosa ieu. "Al Masih ngabébaskeun kami pikeun kabébasan! Janten teguh sareng henteu ngantepkeun diri dipaksa dina handapeun budak perbudakan!" (Galih 5,1 Tarjamahan Anyar Genevan) Tingali, nalika Yesus ngalahirkeun manusa, anjeunna sumping ngarobih umat manusa sahingga urang henteu deui dosa. Anjeunna hirup tanpa dosa sareng henteu kantos janten budak. Anjeunna ayeuna nawiskeun "umat manusa anu bébas-dosa" ka sadaya jalma gratis. Éta warta anu saé.

Ngaku kecanduan

Kira-kira 25 taun ka pengker kuring sadar yén kuring addicted kana dosa. Kuring sadar yén kuring téh dosa. Sapertos Paul, kuring sadar yén kuring peryogi pitulung. Sababaraha pecandu pulih ngawartoskeun kuring yén aya pusat rehab di dinya. Aranjeunna ngawartosan yén upami kuring sumping, kuring tiasa didorong ku anu ogé nyobian ninggalkeun kahirupan dosa. Kuring mimiti ngadatangan rapat-rapat maranéhanana dina dinten Minggu. Éta henteu gampang. Kuring tetep dosa ti jaman ka jaman, tapi Yesus parantos nyarioskeun kuring pikeun pokus hirupna. Anjeunna nyandak kahirupan dosa kuring sareng ngadamelna nyalira sareng anjeunna masihan kuring hirupna anu teu boga dosa.

Kuring hirup kahirupan anu ayeuna kuring cicing ku percanten ka Yesus. Ieu mangrupikeun rahasia Paul. Anjeunna nyerat: "Kuring parantos disalib sareng Kristus. Kuring hirup, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus hirup di kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng pikeun dirina nyerah ka kuring " (Galata 2,20).

Kuring sadar yén kuring henteu ngagaduhan harepan dina awak kecanduan ieu. Abdi peryogi hirup anyar. Abdi maot dina salib sareng Yesus Kristus sareng kabangkitan abdi naros kana kahirupan anyar dina Roh Suci sareng janten ciptaan anyar. Nanging dina tungtungna, anjeunna bakal masihan kuring hiji badan anyar anu henteu deui hamba ka dosa. Anjeunna tos hirup sadayana hirup tanpa dosa.

Anjeun ningali kaleresan, Yesus parantos ngabebaskeun anjeun. Pangetahuan kaleresan ngabebaskeun. "Anjeun bakal ngakuan kabeneran sareng kabeneran bakal ngalaan anjeun" (Yohanes 8,32). Yesus teh kabeneran sareng kahirupan! Anjeun teu kedah ngalakukeun nanaon supados Isa tiasa ngabantosan anjeun. Nyatana anjeunna maot kanggo kuring nalika kuring masih dosa. "Kusabab ku rahmat anjeun disalametkeun ku iman, sareng henteu ti anjeun: éta anugrahkeun Allah, sanés ti padamelan, supados teu aya anu tiasa sombong. Pikeun kami téh hasil karyana, diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun karya-karya anu saé, anu parantos disiapkeun Allah yen urang kedah leumpang di dinya » (Efesus 2,8: 10).

Kuring terang loba jalma anu lungsur sareng tukang ngahukum. Yesus henteu. Cenah anjeunna sumping pikeun nyalametkeun jalma-jalma dosa, henteu nangtoskeun aranjeunna. "Kusabab Allah henteu ngutus putrana kana dunya pikeun ngadili dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna" (Yohanes 3,17).

Narima hadir Natal

Upami anjeun kapangaruhan ku kecanduan, dosa, anjeun tiasa terang sareng terang yén Gusti mikanyaah ka anjeun sacara luar biasa sareng atanapi tanpa masalah kecanduan. Lengkah munggaran pikeun pamulihan nyaéta anjeun ngantepkeun kamerdékaan anu dipilih tina diri anjeun sareng Allah sareng janten gumantung pisan ka Yesus Kristus. Yesus ngeusi kakosongan sareng kakurangan anjeun, anu anjeun parantos dieusian ku hal anu sanés salaku pengganti. Anjeunna ngeusian ku dirina ngaliwat Roh Suci. Total gumantungna kana Yesus ngajadikeun aranjeunna lengkep bebas tina sagala hal sejenna!

Malaikat nyarios: "Maryam bakal ngalahirkeun lalaki, sareng anjeun kedah nyauran namina Yesus, sabab anjeunna bakal nyalametkeun umat-Na tina dosa-dosana" (Mateus 1,21). Al Masih anu nyayogikeun kasalametan anu parantos diéangan salami jaman ayeuna. "Juru Salamet ngalahir ka anjeun ayeuna, anu Al Masih Gusti PANGERAN di kota Daud" (Lukas 2,11). Kado paling hébat ti Allah pikeun anjeun pribadi! Wilujeng Natal!

ku Takalani Musekwa