Identitas bener urang

222 jati diri urang anu leres Kiwari seringna mangrupikeun pasualan anu kedah nyalira nami pikeun diri anjeun janten penting sareng penting pikeun batur sareng diri anjeun. Sigana mah jalma-jalma aya dina usaha teu soleh pikeun idéntitas sareng artos. Tapi Yesus parantos nyarios: "Saha waé anu mendakan nyawana bakal leungit; jeung saha waé anu leungiteun nyawana pikeun kuring bakal mendakanana ” (Mateus 10:39). Salaku garéja, urang parantos diajar ti bebeneran ieu. Ti saprak 2009 urang parantos disebut Grace Communion International sareng nami ieu ngarujuk kana identitas kami anu leres, anu didasarkeun dina Yesus na sanes di urang. Marilah urang caket kana nami ieu sareng terang naon anu disumputkeun di dinya.

Rahmat (Rahmat)

Rahmat mangrupikeun kecap anu munggaran dina nami urang sabab paling ngagambarkeun ngajelaskeun perjalanan individu urang sareng babarengan ka Gusti Allah dina Yesus Kristus ngalangkungan Roh Suci. "Malahan, kami percaya yén ku rahmat ka Yesus urang bakal disalametkeun, sakumaha anu bakal aranjeunna" (Kisah 15:11). Kami "tanpa pantes soleh tina rahmat-Na ngaliwatan panebusan ku Kristus Yesus" (Roma 3:24). Ku rahmat nyalira Gusti ngantunkeun urang (ngalangkungan Kristus) ngabagi kabeneran na nyalira. Alkitab terus ngajarkeun yén pesen iman nyaéta pesen ngeunaan rahmat Allah (tingali Rasul 14: 3; 20, 24; 20, 32).

Dasar hubungan Tuhan sareng jalma séhat rahmat sareng kaleresan. Sedengkeun hukum mangrupikeun ekspresi nilai-nilai ieu, rahmat Allah sorangan manggihkeun ekspresi lengkep ku Yesus Kristus. Ku rahmat Allah urang disalametkeun ngan ku Yesus Kristus sareng teu ku hukum tetep. Hukum anu ku unggal jalma dikutuk nyaéta henteu kecap Allah anu terakhir pikeun urang. Kecap-Na anu terakhir pikeun urang téh Yesus. Wahyu anu sampurna sareng pribadi tina rahmat sareng kabeneran Allah anu Anjeunna bébas masihan ka umat manusa.
Kapercayaan urang handapeun hukum mangrupikeun sareng adil. Kami henteu nampi kabiasaan anu sah ti diri urang sorangan kusabab Allah sanés tawanan undang-undang sareng hukum-hukumna. Allah di urang dianggo dina kabébasan ketuhanan numutkeun karsanipun.

Wasiat-Nya dihartikeun ku rahmat sareng panebusan. Rasul Paulus nyerat kieu: «Kuring henteu ngalungkeun rahmat Allah; sabab lamun kabeneran asalna ku Torét, Kristus maot sia-sia ” (Galata 2:21). Paul ngajelaskeun rahmat Allah salaku hiji-hijina alternatif anu anjeunna henteu hoyong maledog. Rahmat henteu mangrupikeun hal anu tiasa ditimbang, diukur, sareng diurus. Rahmat mangrupikeun kahadéan anu hirup ku Gusti anu ngaluarkeun haté sareng pikiran manusa sareng parobihan duanana.

Dina serat ka garéja di Roma, Paul nyerat yén hiji-hijina hal anu urang cobi pikeun ngahontal usaha urang sorangan nyaéta dosa mayar, nyaéta maot téa. Éta mangrupikeun warta goréng. Tapi aya ogé anu saé anu hadé, sabab "kurnia Allah mangrupikeun hirup langgeng di Kristus Yesus Gusti urang" (Roma 6:24). Yesus mangrupikeun rahmat Allah. Ieu mangrupikeun panebusan Allah anu parantos dileupaskeun pikeun sadayana jalma.

masarakat (Komuni)

Persatuan mangrupikeun kecap anu kadua dina nami urang sabab urang hubungan anu leres sareng Bapa ngalangkungan Anak dina sasambungan sareng Roh Suci. Dina Kristus urang gaduh patepungan nyata sareng Allah sareng unggal anu sanés. James Torrance nyayogikeun cara kieu: "The Triune God nyiptakeun ukhuwah dina cara anu urang ngan ukur jalma nyata upami urang parantos mendakan identitas urang dina hubungan sareng anjeunna sareng jalma sanés." 

Sang Rama, Putra sareng Roh Suci aya dina hubungan anu sampurna sareng Isa ngadoakeun ka murid-muridna bakal bagikeun hubungan ieu sareng yén aranjeunna bakal ngagambarkeun ieu di dunya (Yohanes 14:20; 17, 23). Rasul Yohanes ngajelaskeun komunitas ieu minangka seueur cinta. Yohanes ngajelaskeun cinta jero ieu salaku ukhuwah langgeng sareng Bapa, Putra sareng Roh Suci. Hubungan leres hartos hirup dina komuni sareng Kristus dina kanyaah Rama ngalangkungan Roh Suci (1 Yohanes 4: 8).

Hal ieu sering nyebatkeun yén mahluk Kristen mangrupikeun hubungan pribadi sareng Yesus. Alkitab ngagunakeun sababaraha analogi pikeun ngajelaskeun hubungan ieu. Hiji nyarios hubungan master pikeun budak-Na. Asalna ti ieu, nyusul yén urang kedah ngahargaan sareng turutan Gusti urang, Yesus Kristus. Yesus salajengna saur ka murid-muridna: «Ti ayeuna kuring teu ngucapkeun yén anjeun hamba; pikeun budak henteu terang naon anu dilakukeun ku tuanna. Tapi kuring bébéja yén anjeun babaturan; sabab sadayana anu kuring uninga ti bapak kuring terang ku anjeun » (Yohanes 15:15). Gambar anu sanés nyarios hubungan antara bapa sareng murangkalih (Yohanes 1: 12-13). Yesus malah ngagunakeun gambar panganten lalaki sareng pangantenan anu parantos aya dina Perjangjian Old (Mateus 9:15) sareng Paulus nyerat perkawis hubungan salaki sareng garwa (Efesus 5). Nyatana, surat ka Ibrani nyatakeun yén urang salaku urang Kristen ogé dulurna sareng Yesus (Ibrani 2, 11). Sadaya gambar ieu (Budak, sobat, anak, salaki, lanceuk, adi) ngandung ideu anu jero, positip, komunitas pribadi saling. Tapi sadaya anu ngan ukur gambar. Pangéran triat Allah mangrupikeun sumber sareng kabeneran hubungan sareng komunitas ieu. Hal ieu mangrupikeun komunitas anu anjeunna bérés bagikeun sareng urang dina kahadéan.

Yesus ngado'a yén urang bakal aya sareng anjeunna di kalanggengan sareng girang kana kahadéan ieu (Yohanes 17:24). Dina doa ieu anjeunna ngajak urang hirup salaku bagian tina komunitas anu hiji sareng anu sanés sareng Bapa. Nalika Yesus naék ka sawarga, Anjeunna nyandak kami, réréncanganna, kana komunitas Rama sareng Roh Suci. Paulus nyarios yén aya jalan ngalangkungan Roh Suci dimana urang calik di gigireun Kristus sareng di payuneun Rama (Efesus 2:6). Urang parantos tiasa ngalaman komuni ieu sareng Gusti, sanaos kasampurnaan hubungan ieu ngan bakal katingali nalika Kristus mulih sareng netepkeun pamaréntahanana. Éta sababna komunitas mangrupikeun bagian penting tina masarakat iman urang. Idéntitas urang, ayeuna sareng saleresna, diadegkeun dina Kristus sareng komunitas anu Gusti ngabagi sareng urang salaku Bapa, Putra sareng Roh Suci.

internasional (International)

Internasional mangrupikeun kecap anu katilu dina nami urang sabab gereja urang mangrupikeun komunitas anu pohara internasional. Urang ngahontal jalma di peuntas wates budaya, linguistik sareng nasional - urang ngahontal jalma di saalam dunya. Sanaos sacara statistika mangrupikeun komunitas leutik, aya komunitas di unggal nagara Amérika sareng di Kanada, Méksiko, Karibia, Amérika Kidul, Eropa, Asia, Australia, Afrika sareng di Kapuloan Pasifik. Kami ngagaduhan leuwih ti 50.000 anggota di langkung ti 70 nagara anu parantos mendakan bumi di langkung ti 900 jabatan.

Gusti ngahiji kami dina komunitas internasional ieu. Éta mangrupikeun berkah anu kami ageung damel babarengan sareng sakedik sakedik waé pikeun karya-karya gabungan ieu tetep pribadi. Di komunitas urang, persahabatan sacara terus diwangun sareng dibudidaya peuntas wates nasional sareng budaya, anu ayeuna sering bagikeun dunya urang. Pasti mangrupikeun tanda kurnia Gusti!

Salaku garéja, penting pikeun urang hirup sareng bagikeun Injil anu Allah dipasang dina haté urang. Bahkan ngalaman kasugihan rahmat sareng cinta Allah mendorong urang ngabagi warta anu hadé ka jalma sanés. Kami hoyong jalma sanés pikeun asup sareng ngajaga hubungan sareng Yesus Kristus sareng bagikeun kabagjaan ieu. Urang henteu tiasa nyimpen rahasia anu manut sabab urang hoyong sadayana jalma di dunya ngalaman rahmat Allah sareng janten bagian tina komunitas triune. Éta mangrupikeun pesen anu geus dipasihkeun ku Allah pikeun dibagikeun ka dunya.

ku Joseph Tkach