Pesantren pas pikeun Karajaan Allah

589 pasantrén pikeun karajaan dewa Papan inpormasi di bandara baca: Punten nyitak boarding pass anjeun, upami henteu anjeun bakal nyanghareupan denda atanapi anjeun tiasa ditolak naek kapal. Peringatan ieu ngajantenkeun kuring gugup pisan. Kuring teras-terasan ngahontal pasantrén dicitak abdi dina koper leungeun kuring pikeun mastikeun yén éta masih aya!

Kuring heran kumaha saraf-wracking perjalanan kana karajaan Allah kedah. Naha urang kedah nyiapkeun koper numutkeun spésifikasi anu pasti sareng nyayogikeun dokumén anu leres? Naha bakal aya agén check-in anu ati-ati anu badé nyabut nami abdi tina daptar hiber upami kuring henteu minuhan sadaya sarat?

Bener na, urang henteu kedah hariwang sabab Yesus ngatur sagala rupa pikeun urang: «Puji sukur ka Allah, Rama Pangéran urang Yesus Kristus! Dina rahmat-Na anu hébat anjeunna masihan urang kahirupan anyar. Kami dilahirkeun deui sabab Yesus Kristus gugah tina maot, sareng ayeuna urang ngeusi harepan hirup. Éta mangrupikeun harepan tina warisan anu langgeng, tanpa dosa sareng teu kaancurkeun anu parantos disayogikeun ku Gusti pikeun anjeun di karajaanna » (1 Petrus 1,3: 4 Miharep pikeun Sadayana).

Pesta Kristen Pentakosta ngingetkeun urang ngeunaan masa depan urang anu mulya di Kristus di karajaanna. Teu aya anu kedah hariwang. Yesus ngalakukeun sagalana pikeun urang. Anjeunna ngadamel reservasi sareng mayar harga éta. Anjeunna masihan kami jaminan sareng nyiapkeun urang pikeun babarengan sareng anjeunna salamina.
Anu maca mimiti 1 Peter hirup dina waktos anu teu pasti. Kahirupan henteu adil, sareng aya penganiayaan di sababaraha tempat. Anu percanten yakin kana hiji hal: "Dugi ka waktos éta, Allah bakal ngajaga anjeun ngalangkungan kakuatan-Na, sabab anjeun percanten ka Anjeunna. Sareng anjeun tungtungna bakal ngalaman kasalametan-Na, anu dina akhir jaman bakal katingali ku sadayana » (1 Petrus 1,5 Miharep pikeun Sadayana).

Urang diajar kasalametan urang, anu bakal katingali dina akhir jaman! Dugi ka waktos éta, Gusti bakal ngajaga urang kalayan kakuatan-Na. Yesus setia pisan yén anjeunna parantos nyayogikeun tempat pikeun urang di karajaan Allah: "Aya seueur apartemen di bumi bapak kuring. Upami sanés kitu, naha kuring bakal nyarios ka anjeun: Kuring badé nyiapkeun tempat pikeun anjeun? " (Yohanes 14,2).

Dina Surat ka urang Ibrani, saatos tarjamah tina Alkitab, harepan pikeun sadayana dituduhkeun yén kami didaptarkeun di surga, nyaéta, di karajaan Allah. "Anjeun salah sahiji murangkalihna, anu anjeunna khususkeun ngaberkahan sareng anu namina ditulis di sawarga. Anjeun parantos ngungsi ka Gusti anu bakal nangtoskeun sadaya jalma. Anjeun kagolong kana komunitas ageung anu sami sareng sadaya modél iman ieu anu parantos ngahontal tujuanana sareng parantos kéngingkeun karidhoan Gusti » (Ibrani 12,23 Harepan Ka sadayana).
Saatos angkatna Yesus ka sawarga, Yesus sareng Gusti Rama ngutus Roh Suci pikeun cicing di urang. Henteu ngan ukur Roh Suci neraskeun padamelan karajaan Kristus anu kuat di urang, tapi anjeunna ogé mangrupikeun "jaminan warisan urang": "Naon ikrar warisan urang, pikeun panebusan urang, yén urang kedah janten milikna, dina muji kamulyaan-Na" (Efesus 1,14).
Sugan aya nu émut kana lagu "Sentimental Journey" karya Doris Day, Ringo Starr sareng panyanyi sanés. Tangtosna, masa depan urang sareng Gusti langkung ti ngan saukur saruntuyan ingetan sareng harepan anu diarep-arep: "Naon anu teu katingali ku panon, teu nguping sareng nguping teu aya haté manusa, anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun jalma anu cinta ka anjeunna" (1 Korinta 2,9).

Nanging anjeun parasaan dina perjalanan anjeun ka Karajaan Allah, tong ngantep pernyataan anu kontradiksi matak lieur anjeun sareng tong gugup sapertos kuring. Yakin, anjeun gaduh reservasi anjeun aman dina saku anjeun. Sapertos murangkalih, aranjeunna tiasa gumbira kalayan bungah yén aranjeunna asup ka Kristus.

ku James Henderson