Manéhna masihan kami pinuh

Abdi resep cangkir téh haneut pisan anu kuring impikeun cangkir anu moal pernah kosong sareng teras-terasan haneut. Upami éta damel pikeun randa di 1 Raja 17, naha henteu pikeun kuring ogé? Bobodoran kumisan.

Aya hiji hal anu ngahibur ngeunaan cangkir pinuh - gelas kosong salawasna ngajadikeun kuring rada sedih. Kuring kantos ka "kemah awéwé" di Newfoundland (Kanada) diajar lagu, "Isi Piala Kuring, Gusti" (ditarjamahkeun sacara harfiah "eusian cangkir abdi, Gusti") hartosna. Parantos sababaraha taun ti saprak waktos luang kuring, tapi lirik sareng wirahma lagu ieu masih caket kana haté kuring. Mangrupikeun do'a ka Gusti pikeun mupus jiwa kuring anu haus, pikeun ngeusian sareng ngomean kuring salaku bejana na.

Urang sering nyarios yén urang ngan ukur tiasa dianggo sacara épéktip nalika ngagaduhan tank anu lengkep. Kuring yakin yén ieu khususna pikeun jalma introvert, teu saurang ogé urang tiasa ngahontal maksimal kalayan usaha minimal. Cara anu pangsaéna pikeun tetep didorong nyaéta ngagaduhan hubungan anu hirup sareng tumuh sareng Gusti. Kadang cangkir kuring kosong. Nalika kuring rumaos kosong sacara rohani, fisik, sareng émosional, sesah pikeun kuring ngeusian deui. Abdi henteu nyalira dina ieu. Kuring yakin yén anjeun tiasa mastikeun yén pagawé sepenuh waktos sareng sukarela di komunitas, utamina saatos kawinan, sok kedah nyéépkeun waktos pikeun ngeusi ulang batréna. Saatos konperénsi sareng acara penting anu sanés, kuring sok kedah sakedik istirahat.

Janten kumaha urang ngala suluh? Di sagigireun sore anu santai dina dipan, cara anu pangsaéna pikeun ngeusi batre anjeun nyaéta nyéépkeun waktos sareng Gusti: maca Alkitab, tapa, nyalira, leumpang, sareng khususna solat. Gampang pisan pikeun ramé kahirupan pikeun ngagésérkeun komponén penting ieu, tapi urang sadayana terang pentingna ngabudidayakeun sareng ngararasakeun hubungan urang sareng Gusti. Perhatosan sareng kanikmatan - ieu mangrupikeun hartos kuring tina "caket ka Gusti". Kuring sering nempatkeun tekanan dina punk ieu. Kuring henteu terang kumaha ngagaduhan hubungan sapertos kitu sareng Gusti sareng naon anu kedahna katingalina. Kuring hariwang ngeunaan hubungan sareng jalma anu anjeun teu tiasa ningali - kuring henteu ngalaman éta. Salila sababaraha waktos luang anu sepi, kuring mendakan bebeneran anu teu kantos lami-lami anu parantos dilaksanakeun ti saprak mimiti Garéja sareng anu kuring henteu sapinuhna sadar hartosna dugi ka éta. Kaleresan ieu nyaéta do'a mangrupikeun kado ti Gusti pikeun urang pikeun mendakan, ngungkab, ngahirupkeun sareng ngabagi hubungan anu parantos dipiboga ku Isa sareng Rama. Ujug-ujug lampu hurung kuring. Kuring milarian anu langkung dramatis, langkung romantis sareng pasti langkung pikaresepeun tibatan do'a pikeun ngokolakeun hubungan kuring sareng Gusti.

Tangtosna, kuring parantos terang pentingna solat - sareng kuring yakin ngalaksanakeunana. Tapi naha urang henteu kadang-kadang nganggap enteng do'a? Gampang pisan ningali doa salaku waktos urang nampilkeun daptar kahoyong ka Gusti tibatan waktos nalika urang ngokolakeun hubungan sareng Gusti sareng ngararasakeun ayana. Kami henteu ngala suluh supados siap-siap pikeun jasa garéja deui, tapi supaya Gusti sareng Roh Suci nyandak rohangan di urang.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfManéhna masihan kami pinuh