Do'a sukur

646 doa tina rasa syukur Kadang-kadang butuh pisan usaha pikeun nyalurkeun diri pikeun solat, khususna ayeuna urang dina kakoncara nalika pandemi korona sareng henteu tiasa deui ngalakukeun rutinitas urang sadidinten salami lami. Kuring bahkan sesah ngémutan dinten minggu éta. Janten naon anu tiasa dilakukeun nalika hubungan sareng Gusti sareng khususna kahirupan sholat kakurangan atanapi - kuring ngaku - tina kagorengan?

Abdi sanés ahli kana sholat, sareng kanyataanna, kuring sering sesah solat. Sangkan kuring bahkan tiasa mendakan hiji awal, kuring sering ngadoa ayat-ayat anu mimiti sapertos tina Jabur ieu: «Puji Gusti, jiwa abdi, sareng naon anu aya di kuring, nami suci-Na! Puji Gusti, jiwaku, sareng tong hilap kana kasaéan anu parantos dilakukeun ku anjeun: saha anu ngahampura anjeun sadaya dosa anjeun sareng nyageurkeun sagala panyakit anjeun » (Jabur 103,1: 3).

Éta ngabantosan kuring. Pas di awal mazmur, kumaha oge, kuring naros ka nyalira: Saha ari Daud anu ngobrol di dieu? Dina sababaraha mazmur Daud langsung nyarios ka Gusti Allah, dina kasus séjén anjeunna nyarios ka jalma-jalma sareng masihan pitunjuk ngeunaan kumaha aranjeunna kedah tingkah laku ka Gusti. Tapi di dieu Daud nyarios: Puji Gusti, jiwaku! Janten Daud nyarios sareng nyalira sareng ngingetan dirina pikeun muji sareng muji ka Gusti. Naha anjeunna kedah nyarios ka jiwa na naon anu kedah dilakukeun? Naha kusabab anjeunna henteu ngagaduhan motivasi? Kaseueuran jalma yakin yén nyarios ka diri anjeun mangrupikeun tanda mimiti panyawat méntal. Nanging, numutkeun kana Mazmur ieu, langkung seueur perkawis kasihatan spiritual. Kadang-kadang urang kedah ngolo-ngolo diri nyalira pikeun memotivasi urang pikeun tetep maju.

Pikeun ngalakukeun ieu, Daud émut kumaha éndah Gusti parantos mberkahi anjeunna. Éta ngabantosan urang pikeun mikawanoh kahadéan Gusti anu loma ngalangkungan Yesus sareng seueur berkah anu urang tampi. Ieu ngeusi urang sareng kahoyong nyembah sareng muji ka Anjeunna ku saluruh jiwa.

Saha jalma anu ngahampura sadaya dosa urang sareng nyageurkeun urang tina sagala panyakit? Ngan Gusti anu tiasa janten. Berkah ieu ti anjeunna. Dina asihna anu welas sareng welas asih, anjeunna ngahampura kalepatan urang, anu saleresna mangrupikeun alesan pikeun muji anjeunna. Anjeunna nyageurkeun urang sabab anjeunna paduli pikeun urang kalayan welas sareng kamurahan. Éta henteu hartosna yén sadaya jelema sareng dina sadaya kasus bakal cageur, tapi nalika urang cageur, anjeunna marahmay ka urang sareng éta ngeusi urang ku rasa sukur pisan.

Kusabab pandemi éta, janten jelas kuring kumaha kaséhatan urang sadayana anu résiko. Ieu aya pangaruhna dina kahirupan solat kuring: Kuring alhamdulillah pikeun kasihatan kuring sareng urang, pikeun penyembuhan anu gering, komo nalika jalma anu dipikacinta atanapi kabagjaan parantos maot, kuring muji ka Gusti pikeun kahirupan aranjeunna anu terang yén dosa-dosa na dihampura ngalangkungan Yesus . Dina nyanghareupan hal-hal ieu, kuring ngarasa aya motivasi anu kuat pikeun ngadoa nalika kuring henteu resep daptar sateuacanna. Kuring miharep ieu bakal méré ilham ka anjeun pikeun solat ogé.

ku Barry Robinson