Ngaleupaskeun kakuatan Allah di doa

Jalma ngagaduhan seueur pamikiran ngeunaan Gusti sareng seueur anu henteu leres-leres. Upami pernyataan Tozer leres sareng pamikiran urang ngeunaan Gusti anu salah, maka anu paling penting ngeunaan urang ogé salah. Kasalahan dasar dina mikiran Tuhan tiasa nyababkeun urang hirup kasieun sareng kasalahanana sareng ngakibatkeun batur pikeun mikir salah ngeunaan Allah.

Naon anu urang mikir ngeunaan doa nyarios seueur perkawis naon anu urang dipikiran ngeunaan Allah. Upami urang nganggap yén endog doa mangrupikeun alat pikeun kéngingkeun hiji hal ti Pangéran, pandangan urang Allah diréduksi janten kotak surga surga. Upami urang nyobian usaha sareng Gusti, Allah bakal janten padagang urang anu dibuka badami sareng anu henteu ngajaga perjanjian sareng janji. Upami urang ningal doa pikeun sababaraha jinis padeukeut sareng rekonsiliasi, maka Tuhan mangrupikeun kasép sareng sawenang-wenang sareng pasti wareg ku tawaran urang sateuacan anjeunna ngalakukeun nanaon pikeun urang. Sadaya pandangan ieu ngajantenkeun Gusti turun ka urang sareng ngirangan anjeunna ka jalma anu kudu mikir sareng kalakuan sapertos urang - Tuhan anu dilakukeun dina gambar urang. Lain kapercayaan ngeunaan doa nyaéta nalika urang ngalakukeun (leres) neneda, urang bakal ngaleupaskeun kakawasaan Allah dina kahirupan urang sareng di dunya. Tétéla urang nahan Allah deui sareng ngahalangan Anjeunna tina kalakuan upami urang henteu solat kalayan leres atanapi upami dosa nangtung di jalan urang. Panginten ieu sanés ngan ukur ngalambangkeun gambaran dewa anu anéh dina ranté, anu dipariksa ku kakuatan anu langkung kuat, tapi ogé mangrupakeun beban anu hadé. Kami tanggel waler upami jalmi anu parantos doa henteu duka sareng kalepatan urang upami aya kacilakaan mobil. Urang ngarasa tanggung jawab upami hal anu dipikahoyong sareng kahayang urang henteu kajantenan. Pokusna henteu deui ka allah, tapi kana salat sareng sholat ngarobih janten dzat egois.

Alkitab nyebatkeun ngeunaan doa cacad anu aya hubunganana sareng pernikahan (1 Petrus 3,7), tapi henteu ka Gusti, tapi ka urang sabab urang sering nganggap hésé pikeun ngadoa kusabab emosi urang. Gusti henteu ngantosan urang nyarioskeun salat anu leres supaya anjeunna tiasa meta. Anjeunna sanes bapak anu ngahadiran barang-barang anu saé ti murangkalih dugi ka aranjeunna parantos nyarios "kecap sihir", sapertos bapa ngadangukeun "punten" sareng "hatur nuhun" ti anakna. Gusti resep ngadangu doa urang. Anjeunna nguping sareng tindakan sareng masing-masing ti urang, henteu paduli naha urang nampi jawaban anu dipikahoyong atanapi henteu.

Nalika urang tumuwuh dina kanyata rahmat Tuhan, maka pandangan urang ka Anjeunna ogé. Nalika urang langkung seueur terang ngeunaan anjeunna, urang kedah ati-ati sareng henteu nganggap sadaya anu urang nguping ngeunaan anjeunna salaku kabeneran pamungkas, tapi uji pernyataan ngeunaan Gusti, kabeneran Alkitab. Penting pikeun sadar yén asumsi salah ngeunaan Gusti Allah dina budaya populér sareng Kristen sareng nyamar diri salaku kabeneran anu sakuduna.

Kasimpulanna:

Gusti resep ngadangu doa urang. Anjeunna teu paduli upami kami nganggo kecap anu leres. Anjeunna masihan kami kado doa supados urang tiasa bersentuh sareng anjeunna ngalangkungan Yesus dina Roh Suci.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfNgaleupaskeun kakuatan Allah di doa