Bener tanpa karya

Kami ditampi tanpa sarat

Dimana waé di dunya ieu urang kedah ngahontal hiji hal. Di dunya ieu sapertos kieu: «Laksanakeun, maka anjeun bakal kéngingkeun hiji hal. Upami anjeun milampah cara anu dipikahoyong, kuring bakal bogoh ka anjeun ». Beda pisan sareng Gusti. Anjeunna mikanyaah ka sadayana, sanaos kami henteu nunjukkeun naon anu bakal deukeut sareng patepung standar anu sampurna sareng sampurna na. Anjeunna ngahijikeun urang sareng dirina nyalira ngalangkungan hal anu paling berharga di jagat raya, ngalangkungan Isa Al Masih.


Tarjamahan Alkitab "Luther 2017"

 

"Upami PANGERAN Allah anjeun parantos ngusir aranjeunna ka payuneun anjeun, tong nyarios dina jero haté anjeun: Gusti parantos ngantunkeun kuring nyandak bumi ieu, demi kaadilan kuring - kumargi Gusti ngusir jalma-jalma ieu ti payuneun anjeun pikeun demi kalakuan jahatna. Pikeun anjeun henteu sumping nyandak nagara maraneh pikeun kajujuran anjeun sareng haté anu tulus, tapi PANGERAN Allah anjeun ngusir jalma-jalma ieu kusabab kalakuan anu jahat, sahingga anjeunna tiasa netepkeun pangandika anu disumpah-Na ka karuhun anjeun, Ibrahim. sareng Ishak sareng Yakub. Janten ayeuna terang yén PANGERAN Allah anjeun henteu masihan anjeun bumi anu saé ieu pikeun dipimilik demi kaadilan anjeun, sabab anjeun jalma anu nekad » (Pangentasan 5: 9,4-6).


«Hiji tukang kiridit ngagaduhan dua hutang. Anu saurang ngahutang lima ratus groschen pérak, anu saurang deui lima puluh. Tapi kumargi aranjeunna henteu tiasa mayar, anjeunna masihan ka duanana. Anu diantara aranjeunna bakal langkung bogoh ka anjeunna? Simon ngajawab sareng nyarios: Saur anjeunna saha anu parantos dipasihkeun langkung seueur. Tapi saurna ka anjeunna, Anjeun leres-leres nangtoskeun. Sareng anjeunna ngalieuk ka awéwé éta sareng nyarios ka Simon: Naha anjeun ningali awéwé ieu? Abdi sumping ka bumi anjeun; anjeun henteu masihan kuring cai pikeun suku kuring; tapi anjeunna baseuh suku kuring ku lawon sareng garing ku rambutna. Anjeun henteu masihan kuring ciuman; Tapi anjeunna henteu liren nyium suku kuring saprak kuring asup. Anjeun henteu menyan sirah kuring ku minyak; tapi manehna ngucurkeun suku kuring ku minyak pangurutan. Ku sabab kitu kuring ngomong ka anjeun, dosa-dosana seueur anu dihampura, sabab anjeunna dipikacinta pisan; tapi sing saha anu dihampura saeutik kanyaah saeutik. Sareng saur anjeunna, "Dosa anjeun parantos dihampura." Teras jalma anu linggih dina méja mimitian sareng nyarios dina diri: Saha ieu anu ogé ngahampura dosa? Tapi saur anjeunna ka awéwé éta, Iman anjeun parantos nyageurkeun anjeun; angkat tengtrem! " (Lukas 7,41-50).


«Tapi sadayana pungut pajak sareng jalma dosa ngadeukeutan ka anjeunna pikeun nguping anjeunna. Pikeun putra abdi ieu parantos maot sareng hirup deui; anjeunna ical sareng parantos kapendak. Sareng aranjeunna mimiti senang » (Lukas 15,1: 24 sareng).


"Tapi anjeunna nyarioskeun perumpamaan ieu ka sababaraha anu yakin yén aranjeunna alim sareng adil, sareng nganggap hina ka anu sanésna: Dua jalma angkat ka Bait Allah pikeun neneda, hiji urang Parisi, hiji deui pungut pajak. Urang Parisi nangtung sareng ngadoa ka dirina sapertos kieu: Kuring hatur nuhun, Gusti, yén kuring henteu sapertos jalma sanés, garong, jalma-jalma zinah, zinah, atanapi bahkan sapertos petugas pajak ieu. Kuring puasa dua kali saminggu sareng nyapuluh sadayana anu kuring candak. Pungut pajeg kitu, nangtung jauh sareng henteu hoyong angkat panonna ka surga, tapi nyabak dada sareng nyarios: Gusti, karunya ka abdi salaku jalma dosa! Kuring béjakeun ka anjeun, ieu turun ka imahna anu ditetepkeun, sanés anu éta. Pikeun sing saha anu ngagungkeun dirina sorangan bakal direndahkeun; sareng saha waé anu ngahinakeun dirina bakal kaluhur » (Lukas 18,9-14).


«Sareng anjeunna angkat ka Yeriho sareng ngalangkungan. Sareng, aya hiji jelema anu namina Zakaus, anu kapala pajeg pajeg sareng beunghar. Sareng anjeunna hoyong ningali Yesus saha anjeunna, sareng henteu tiasa kusabab balaréa; sabab anjeunna jangkung leutik. Sareng anjeunna lumpat payun sareng naék tangkal sycamore ningali anjeunna; sabab éta di mana anjeunna kedah ngaliwat. Sareng nalika Yesus sumping ka tempat éta, anjeunna ningali ka luhur sareng nyarios ka anjeunna, Zacchaeus, turun gancang; sabab kuring kedah mampir di bumi anjeun dinten ayeuna. Sareng anjeunna buru-buru turun sareng nampi anjeunna kalayan kabagjaan. Nalika aranjeunna ningali ieu, aranjeunna sadayana gumujeng sareng nyarios: Anjeunna parantos balik ka jalma dosa " (Lukas 19,1-7).


"Kami leres kitu, sabab kami nampi naon perbuatan urang pantes; tapi anu ieu henteu ngalakukeun salah. Sareng saurna, Yesus, émut kuring nalika anjeun asup ka Karajaan Anjeun. Sareng Yesus nyarios ka anjeunna: Saestuna kuring nyarios ka anjeun: Dinten ieu anjeun bakal sasarengan sareng abdi di Surga " (Lukas 23,41-43).


«Tapi isuk-isuk Yesus sumping deui ka Bait Allah, sareng sadaya jalma sumping ka Anjeunna, sareng anjeunna linggih sareng ngajar aranjeunna. Jurutulis sareng urang Parisi nyangking awéwé anu parantos salingkuh, teras nempatkeun anjeunna di tengah sareng nyarios ka anjeunna, Juragan, awéwé ieu katéwak beureum dina zinah. Musa maréntahkeun urang dina hukum pikeun batu awéwé sapertos kitu. Naon anu anjeun carioskeun? Tapi aranjeunna nyarios kitu pikeun nyobaan anjeunna, supados aranjeunna ngagaduhan hal pikeun ngagugat anjeunna. Tapi Yesus ngagulung teras nyerat di bumi nganggo ramo. Nalika aranjeunna terus-terusan naroskeun ka anjeunna pananya ieu, anjeunna calik teras nyarios ka aranjeunna, "Saha-saha anu henteu boga dosa diantara anjeun, anggap anjeunna ngalungkeun batu anu pangheulana." Sareng anjeunna ngagulung deui sareng nyerat dina taneuh. Nalika aranjeunna ngadangu ieu, aranjeunna kaluar, hiji-hiji, kokolot heula; sareng Yesus ditingalkeun nyalira sareng awéwé anu nangtung di tengah. Tuluy Yesus calik teras nyarios ka anjeunna, "Dimana anjeun, awéwé? Teu aya anu ngahukum anjeun? Tapi saur anjeunna: Teu aya, Gusti. Tapi Isa nyarios, "Sanés kuring ogé moal ngahukum anjeun; angkat ka ditu sareng teu dosa deui » (Yohanes 8,1: 11).


"Naha anjeun ayeuna nyobaan Gusti ku cara ngagandekeun beuheung kana beuheung murid anu henteu karuhun urang atanapi urang ogé teu sanggup nahan?" (Kisah 15,10).


«Kusabab ku karya hukum moal aya jalma anu bakal bener di payuneunana. Pikeun ku hukum asalna terang dosa. Tapi ayeuna mah kabeneran anu sah sateuacan Gusti diturunkeun tanpa pitulung hukum, dibuktikeun ku hukum sareng nabi-nabi » (Roma 3,20: 21).


«Dimana aya sombongna ayeuna? Éta dikaluarkeun. Ku hukum naon? Ku hukum karya? Henteu, tapi ku hukum iman. Janten urang ayeuna yakin yén manusa taqwa tanpa karya hukum, ngan ukur ku iman » (Roma 3,27: 28).


Kami nyarios: upami Ibrahim leres ku padamelan, anjeunna tiasa reueus, tapi henteu dipayuneun Gusti. Kusabab naon tulisan suci nyarios? "Ibrahim percanten ka Allah, sareng éta diitung salaku kabeneran pikeun anjeunna." (Kajadian 1: 15,6) Tapi pikeun jalma-jalma anu damel, gajih na henteu ditambihan ka aranjeunna kusabab kurnia, tapi kusabab éta alatan aranjeunna. Tapi anjeunna anu henteu ngalakukeun padamelan, tapi percanten ka anjeunna anu menerkeun jalma jahat, iman na diitung salaku kabeneran. Sakumaha Daud ogé ngaberkahan manusa, anu ku Allah disebatkeun kabeneran tanpa ngalakukeun padamelan » (Roma 4,2: 6).


"Kanggo naon anu mustahil pikeun hukum, sabab éta lemah ku daging, anu dilakukeun ku Gusti: Anjeunna ngutus Putra-Na dina bentuk daging anu dosa sareng demi dosa sareng ngahukum dosa dina daging" (Roma 8,3).


"Sanés tina padamelan, nanging ngalangkungan anjeunna anu nyauran - nyarios ka anjeunna:" Anu sepuh bakal ngawula ka anu anom. Kunaon ieu? Kusabab éta henteu milari kabeneran kusabab iman, tapi saolah-olah hasil tina padamelan. Anjeun pencét blok ngahalangan » (Rum 9,12: 32 sareng).


"Tapi upami éta ku rahmat, éta sanés ku padamelan; upami teu kitu rahmat moal janten rahmat » (Roma 11,6).

"Tapi kusabab urang terang yén manusa henteu diyakinkeun ku karya hukum, tapi ku iman ka Yesus Kristus, urang ogé parantos percanten ka Kristus Yesus, sahingga urang tiasa diyakinkeun ku iman ka Kristus sareng sanés ku hukum. ; sabab moal aya jalma anu bener ku kalakuan hukum » (Galata 2,16).


"Anjeunna anu ayeuna nawiskeun anjeun Roh sareng ngalaksanakeun kalakuan sapertos kitu di antara anjeun, naha anjeunna ngalaksanakeunana ngalaksanakeun hukum-hukum atanapi ku cara dakwah iman?" (Galata 3,5).


«Pikeun jalma anu hirup ku karya hukum aya dina sumpahan. Pikeun aya tulisan, "Daktaknatakeun sing saha jalma anu henteu nurut kana sagala rupa anu ditulis dina buku hukum, yén anjeunna ngalaksanakeunana!" Tapi jelas yén teu aya anu bener di payuneun Allah ku hukum; sabab "anu soleh bakal hirup ku iman". Hukum kitu, henteu dumasar kana iman, tapi: jalma anu ngalakukeun éta bakal hirup ku jalan éta. (Galata 3,10-12).


"Sakumaha? Maka hukumna ngalanggar janji Allah? Jauh pisan! Pikeun ngan upami hukum anu dipasihkeun anu tiasa masihan kahirupan naha kaadilan leres-leres asalna tina hukum » (Galata 3,21).


"Anjeun parantos kaleungitan Kristus, anjeun anu hoyong dibenerkeun ku hukum, anjeun parantos murag tina rahmat" (Galata 5,4).


"Kanggo kurnia anjeun disalametkeun ku iman, sareng sanés sanés nyalira: éta kurnia Allah, sanés tina padamelan, janten henteu aya anu kedah ngagungkeun" (Efesus 2,8: 9).


"Dina anjeunna bakal kapendak yén kuring moal ngagaduhan kabeneran kuring anu asalna tina hukum Taurat, tapi éta datang ku iman ka Kristus, nyaéta kaadilan anu asalna ti Gusti Allah ku jalan iman" (Filipi 3,9).

"Anjeunna nyalametkeun urang sareng nyauran kami nganggo telepon anu suci, sanés nurut kana padamelan urang, tapi numutkeun naséhatna sareng numutkeun rahmat anu dipasihkeun ka urang Kristus Yesus sateuacan jaman dunya" (2 Timotius 1,9).


"Anjeunna ngajantenkeun urang bagja - sanés pikeun kapentingan padamelan anu bakal urang lakukeun dina kabeneran, tapi numutkeun rahmat-Na - ku ngamandian regenerasi sareng pembaruan dina Roh Suci" (Titus 3,5).