Euweuh anu misahkeun urang tina cinta Allah

450 euweuh anu misahkeun urang dewa sayang Kitu deui deui «Paulus ngajawab dina Surat ka urang Romawi yén urang ngahutang ka Kristus yén Gusti mertahankeun urang sakumaha anu diyakinkeun. Sanaos dosa urang sakapeung, dosa-dosa ieu ngitung ngalawan diri lami disalib sareng Kristus; dosa-dosa urang henteu kaétang ngalawan naon anu aya dina Kristus. Urang ngagaduhan kawajiban tarung dosa - henteu disalametkeun, tapi kusabab urang parantos janten anak ti Allah. Dina bagian anu terakhir tina Bab 8, Paul pokus kana masa depan anu mulya.

Sadayana ciptaan ngantosan urang

Kahirupan Kristen henteu gampang. Gelut ngalawan dosa henteu gampang. Nganiaya pengkuh henteu gampang. Ngatasi hirup anu sapopoé dina dunya anu murag, ku jalma rusak, ngajadikeun hirup hésé pikeun urang. Mangkaning, Paulus nyarios: «yén sangsara dina waktos ayeuna henteu kaétang kamulyaan anu bakal diungkabkeun ka urang» (Ayat 18). Ngan sakumaha éta pikeun Yesus, kabagjaan aya ogé pikeun urang - masa depan anu ngajentulkeun yén percobaan urang ayeuna sigana teu pati penting.

Tapi urang sanés ngan ukur anu bakal nyandak kauntungan tina éta. Paulus nyarios yén aya lingkup kosmis pikeun rencana Allah anu digarap di urang: "Kusabab sabar sakedap makhluk anu ngantosan barudak Allah diturunkeun" (Ayat 19). Penciptaan henteu ngan ukur hoyong ningali kami di kamulyaan, tapi ciptaan nyalira ogé bakal kaberkahan ku perobihan upami rencana Allah parantos réngsé, sakumaha Paulus nyarios dina ayat salajengna: «Penciptaan tunduk kana kanyeri ... leres harepan; pikeun nyiptakeun teuing bakal bébas tina perbudakan anu teu kabébasan pikeun kabébasan anu saé pikeun alloh Allah » (Ayat 20-21).

Penciptaan ayeuna parah, tapi henteu sapertos anu kuduna. Dina kebangkitan éta, upami urang dipasihan kamulyaan anu leres dilebet para puhak Allah, alam semesta tiasa kabébas tina perbudakanana. Sakabeh jagad ieu geus ditebus ngaliwatan karya Yesus Kristus (Kolose 1,19: 20).

Ngantosan sabar

Sanaos hargana parantos dibayar, urang henteu acan ningali sadayana sabab bakal ngalaksanakeunana. "Sadayana ciptaan ayeuna sighs dina kaayaan, saolah-olah aya dina nyeri pagawé" (Rum 8,22 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Ciptaan sanghareupan sapertos éta dina kaayaan ngilu tanaga gawé kusabab éta bentuk pangkonan dimana urang lahir. Henteu ngan ukur éta, "tapi urang diri, anu ngagaduhan kado anu munggaran ti Roh, tetep getihan jero sareng ngantosan ngadopsi janten putra sareng panebusan awak urang" (Ayat 23 Tarjamahan Anyar Geneva). Sanaos urang parantos dibéré Roh Suci salaku janji pikeun kasalametan, urang ogé berjuang sabab kasalametan urang henteu acan lengkep. Kami bajoang sareng dosa, urang bajoang sareng watesan fisik, nyeri sareng sangsara - sanajan urang gumbira dina naon anu parantos dilakukeun pikeun Kristus.

Kasalametan hartosna yén awak urang henteu deui rusak kana korupsi (1 Korinta 15,53), nembé dilakukeun sareng ngajanggelek jadi kamulyaan. Dunya sacara fisik henteu miceunan anu kedah diusir - Gusti ngageakeunkeun éta alus sareng Anjeunna bakal ngajantenkeun deui. Kami henteu terang kumaha bangkitna, sareng urang henteu terang ogé fisika anu diénggalkeun, tapi urang tiasa percanten ka Nu Nyipta pikeun ngalaksanakeun karyana.

Kami tetep henteu ningali ciptaan anu sampurna, henteu aya di alam semesta atanapi di bumi, atanapi di badan urang, tapi urang yakin yén sadayana bakal ngajanggelek. Sakumaha Paulus nyarios: «Kusabab urang disalametkeun, tapi urang ngarepkeun. Tapi harepan anu katingali sanés harepan; sabab kumaha anjeun ngarepkeun naon anu anjeun tingali? Tapi upami urang ngarepkeun naon anu urang teu tingali, urang sabar sabar » (Roma 8,24: 25).

Kami ngadagoan sabar sareng sumanget pikeun awak urang dibangkitkeun sakali nyai kami nyampurnakeun. Urang hirup dina kaayaan «enggeus, tapi henteu»: parantos ditebus, tapi henteu acan ditebus deui. Kami parantos dileupaskeun tina ngahukum, tapi teu acan lengkep tina dosa. Kami parantos aya di Karajaan, tapi éta henteu acan lengkep. Urang hirup sareng aspék umur anu datang bari kami masih bajoang kalayan aspék umur éta. "Kitu ogé, sumanget ngabantosan kalemahan urang. Kusabab urang henteu terang naon anu didoakeun, kumaha éta kuduna janten; tapi sumanget na sorangan ngagambarkeun kami sareng ambekan anu henteu kanyahoan » (Ayat 26). Gusti terangkeun watesan sareng frustrasi urang. Anjeunna terang yén daging urang lemah. Sanaos sumanget urang daék, sumanget Gusti nangtung pikeun urang, ogé pikeun kabutuhan anu teu tiasa dilebetkeun kana kecap. Roh Allah henteu ngaleungitkeun kalemahan urang, tapi ngabantosan urang kalemahan. Anjeunna ngapung jurang antara lami sareng énggal, diantara naon anu urang tingali sareng naon anu parantos ngajelaskeun ka urang. Salaku conto, urang ngalakukeun dosa sanajan urang hoyong ngalakukeun kahadéan (7,14-25). Kami ningali dosa dina kahirupan urang, tapi Allah nyatakeun urang anu soleh sabab Allah ningali hasilna tungtungna, sanaos prosésna parantos dimimitian.

Sanaos henteu jelas antara naon anu urang tingali sareng naon anu dipikahoyong, urang tiasa yakin yén Roh Suci ngalaksanakeun naon anu urang henteu tiasa laksanakeun. Anjeunna bakal ngaliwat urang. "Nanging anjeunna anu ngajelajah haté terang naon anu diasupan tina pamikiran pikiran; sabab anjeunna ngalambangkeun para wali sapertos Gusti karsa » (8,27). Roh Suci aya di urang sareng ngabantosan urang supados urang tiasa percanten!

Disebut Proklarasi Najan urang aya cobaan, kalemahan, sareng dosa, "urang terang yén jalma anu bogoh ka Gusti ngaladénan sagala hal, jalma anu disauran saatosna nasihat" (Ayat 28). Gusti henteu nyababkeun sagala hal, tapi ngamungkinkeun aranjeunna sareng dianggo sareng aranjeunna nurutkeun nasihat-Na. Anjeunna aya rencana kanggo urang sareng urang tiasa mastikeun yén anjeunna bakal ngalaksanakeun karyana di urang (Filipi 1,6).

Gusti parencanaan sateuacanna yén urang kedah janten sapertos Putra-Na Yesus Kristus. Janten anjeunna nyauran urang ngalangkungan Injil, menerkeun urang ngalangkungan putrana sareng ngahijikeun urang sareng anjeunna dina kamulyaanna: "Kanggo anu saha anjeunna milih, anjeunna ogé prédiksi yén aranjeunna kedah sami sareng gambar putrana sahingga anjeunna bakal jadi anak sulung diantara seueur dulur. Tapi naon anu anjeunna parantos diramalkeun, anjeunna parantos nyauran; tapi anu anjeunna parantos nyauran, anjeunna parantos menerkeun; anu ku anjeunna parantos dijantenkeun, anjeunna parantos ogé ngamulyakeun (Roma 8,29: 30).

Maksud pamilihan sareng prédhisi mangrupikeun masalah anu debat, tapi ayat-ayat ieu henteu ngajelaskeun debat, sabab Paulus henteu museurkeun istilah-istilah ieu di dieu (sareng teu nguap ogé). Salaku conto, Paul henteu masihan koméntar naha Gusti ngijinkeun jalma nampik pujian anu Anjeunna parencanaan pikeun aranjeunna. Di dieu, sakumaha Paul ngadeukeutan anu klimaks tina proklamasi Injilna, Paulus hoyong ngajaminkeun pamiarsa yén henteu kedah hariwang ngeunaan kasalametanna. Upami aranjeunna nampi éta, aranjeunna bakal nampi éta ogé. Sareng kanggo klarifikasi rétorika, Paulus bahkan nyarioskeun yén Allah parantos ngalenyepanana ku cara nganggo tegang anu baheula. Éta rada réngsé. Bahkan upami urang bajoang dina kahirupan ieu, urang tiasa ngandelkeun kaluhuran dina kahirupan salajengna.

Langkung ti ngan ukur overcomer

«Naon anu urang badé nyarios ayeuna? Gusti teh pikeun urang, anu tiasa ngalawan urang? Saha anu henteu nyuhungkeun putrana nyalira, tapi nyerahkeun ka urang sadaya - kumaha anjeunna henteu tiasa masihan kami sadayana kalayan anjeunna? » (Ayat 31-32). Kusabab Allah pisan dugi ka masihan Putra-Na pikeun urang nalika urang pendosa, urang tiasa mastikeun yén Anjeunna bakal masihan urang naon anu kedah urang laksanakeun. Kami tiasa yakin yén anjeunna moal ambek ka urang sareng nyandak kado na. «Saha anu rék nyalahkeun umat Allah? Gusti di dieu anu ngajadikeun anu soleh » (Ayat 33). Teu aya anu tiasa nuduh urang dina dinten kiamat kusabab Gusti parantos nyatakeun yén urang henteu salah. Teu aya anu tiasa ngahukum urang, sabab Al-Masih, Juru Aman urang, nangtung pikeun urang: «Saha anu hoyong ngahukum? Al Masih Yesus aya di dieu, anu maot, atanapi anu sanes, anu ogé digedékeun, anu aya di leungeun katuhu Allah sareng anu ngagambarkeun kami » (Ayat 34). Kami henteu ngan ngagaduhan korban kanggo dosa-dosa urang, tapi ogé Juru Salamet anu sok aya sareng urang dina jalur urang ka kamulyaan.

Kaahlian retorika Paul ditembongkeun dina klimaks pindah bab: «Saha anu hoyong ngabagi kami tina cinta Kristus? Kasangsaran atanapi kasieunan atanapi kasusah, atanapi lapar atanapi telanjang atanapi bahaya atanapi pedang? Sakumaha anu ditulis (Jabur 44,23): »Demi anjeun dipaehan sadinten sadinten; kami dimangfaatkeun sapertos domba meuncit «» (Ayat 35-36). Naha kaayaan tiasa misahkeun urang ka Gusti? Upami urang tiwas pikeun iman, naha urang éléh gelut? Teu aya cara, saur Paulus: "Dina ieu sadayana kami langkung ti panakuan ku anu dipikacinta pisan ka urang" (Ayat 37 Elberfeld). Kami henteu rugi dina nyeri sareng sangsara boh - urang langkung saé tibatan urang tés sabab urang bagikeun dina kameunangan Yesus Kristus. Hadiah kameunangan - warisan urang - nyaéta kamulyaan langgeng Allah! Harga ieu langkung saé tibatan biaya.

«Kanggo kuring yakin yén ngayakeun maot atanapi kahirupan, sanés malaikat atanapi kakuatan atanapi kakuatan, ngayakeun ayeuna atanapi ka hareup, henteu luhur atanapi rendah atanapi mahluk anu sanés tiasa misahkeun urang tina cinta Allah, anu aya dina Kristus Yesus, Gusti urang» (Ayat 38-39). Henteu aya anu tiasa ngeureunkeun Gusti tina rencana anu dipimilik ku anjeunna. Leres pisan teu aya anu tiasa misahkeun urang tina kanyaah na! Kami tiasa percanten kana kasalametan anu Anjeunna maparin.

ku Michael Morrison