Hirup anu ditebus

585 kahirupan anu ditebus Naon hartosna janten pengikut Yesus? Naon hartosna kanggo dibagi dina kahirupan anu ditebus anu Gusti maparin ka Yesus ku Roh Suci? Éta hartosna ngarah hirup Kristen anu asli anu leres ngaliwatan conto, ngalayanan henteu mandiri ka sasama manusa. Rasul Paulus langkung jauh: "Naha anjeun teu terang yén awak anjeun nyaéta kuil Roh Suci anu aya dina jero awak anjeun sareng anjeun gaduh ti Allah, sareng anjeun henteu ngagaduhan milik anjeun? Kusabab anjeun mahal mésér; ku sabab Allah muji sareng awak anjeun » (1 Korinta 6,19: 20).

Yesus ngalamar urang ngalangkungan karyana kasalametan sareng ngalaksanakeun urang salaku perumahan-Na. Saatos mastikeun yén bebeneran ieu liwat iman ka Yesus Kristus, Paul ngadorong urang hirup kaleresan ieu, kahirupan anyar dibébas tina dosa. Rasul Petrus ngingetkeun yén bakal aya guru palsu: "Insidiously, aranjeunna bakal ngiderkeun ajaran-ajaran séktarian anu bakal nyababkeun karusakan, sahingga bakal nyingkirkeun gusti sareng pamaréntahan anu mésér aranjeunna" (2 Peter 2,1). Untungna, guru palsu ieu leres-leres teu boga kakuatan pikeun ngabalikkeun kanyataan anu Yesus na naon anu Anjeunna lakukeun pikeun urang. «Yesus Kristus masihan nyalira pikeun urang pikeun ngabebaskeun urang tina sagala hal anu teu adil sareng ngabersihan dirina salaku jalma pikeun harta anu bakal hayang pisan ngalakukeun pagawéan anu hadé» (Titus 2,14). Penyucian ieu, anu asalna ti Yesus ngalangkungan jasa Roh Suci, ngamungkinkeun urang hirup hirup anu nebus dina Yesus Kristus.

Petrus ngécéskeun: "Kanggo anjeun terang yén anjeun henteu ditebus tina perak transisional atanapi emas tina artos anjeun anu sia-sia dina cara bapa-bapa, tapi kalayan adi Kristus anu mahalna sapertos domba anu henteu sampurna sareng suci" (1 Petrus 1,18:19 -).

Pangaweruh ieu ngamungkinkeun urang pinuh ngartos pentingna nitis Yesus. Putran anu langgeng Allah sumping ka kami dina bentuk manusa saatos nampi sipat manusa, anu tuluy dirobih sareng ayeuna dibagikeun ku urang ngaluarkeun Roh. Dina ngalakukeun kitu, anjeunna ngamungkinkeun urang saé pikeun hirup kahirupan anu ditebus.

Kalayan liwat Yesus mangrupikeun puseur rencana Tuhan pikeun umat manusa. Rebirth atanapi "dilahirkeun ti luhur" nyaéta karya redemptive anu dilakukeun ku Yesus sareng digarap di urang ku Roh Suci.

"Nanging nalika kahadean sareng cinta umat manusa anu Juru Salamet urang muncul, anjeunna nyalametkeun urang - henteu demi karya-karya anu bakal urang laksanakeun dina amal saleresna tapi saatos-Nya - ngalangkungan mandi rebirth sareng pembaharuan dina Roh Suci, anu anjeunna langkung parantos ngiringan kami ngalimpah pisan ka Yesus Kristus, Jurusalamet urang, ku kituna, ku rahmat-Na, urang bakal jadi ahli waris sanggeus harepan hirup langgeng » (Titus 3,4: 7).

Ngaliwatan sumanget anu gumelar, urang tiasa ngiringan umat manusa Yesus. Éta artos urang bagikeun putrana sareng sasambungan sareng ukum sareng Bapa liwat Roh Suci. Bapa-bapa Garéja Awal nyayakeun ieu ku cara kieu: "Yesus, anu sacara alami Putra Allah, janten Putra Manusa, ku kituna urang, anu sacara alami mangrupikeun putra manusa alami, janten ku rahmat janten Anak-anakna Gusti".

Upami urang nyerah kana karya Yesus sareng Roh Suci sareng masihan kahirupan urang ka Anjeunna, urang bakal lahir kana kahirupan anyar anu parantos didamel kanggo umat manusa Yesus. Rebirth ieu henteu ngan ukur ngenalkeun urang ka kulawarga Tuhan sacara akal, tapi ngalangkungan rohani urang ngabagi umat manusa Kristus ogé. Kita ngalakukeun ieu ngaliwatan jasa Roh Suci. Paulus siga kieu: «Ku sababna: lamun batur aya dina Kristus, anjeunna mangrupikeun makhluk anyar; tipayun parantos lami, ningali, anu enggal parantos aya » (2 Korinta 5,17).
Kami nembé diciptakeun dina Kristus sareng dibéré jati diri anyar. Nalika urang nampi sareng ngabales jasa tina roh indwelling, urang dilahirkeun ti luhur. Ku cara ieu urang janten anak-anakna Gusti anu ngabagi umat manusa Kristus liwat Roh Suci. Ieu kumaha Yohanes nyerat dina Injil-Na: "Tapi jalma-jalma anu nampi ka Anjeunna sareng anu percaya ka Anjeunna, anjeunna masihan hak aranjeunna janten anak-anakna Gusti. Aranjeunna henteu kusabab tergolongna ka jelema anu dipilih, moal ngalangkungan generasi manusa sareng kalahiran. Alloh masihan aranjeunna kahirupan anyar ieu waé » (Yohanes 1,12: 13 ngarepkeun sadayana).

Ku dilahirkeun ti luhur sareng ditampi salaku murangkalih Gusti, urang tiasa hirup hubungan anu anyar, karukunan sareng Gusti, kahirupan anu ditebus dina Kristus. Naon anu Yesus laksanakeun pikeun urang salaku Putra Allah sareng Putra Manusa damel di urang supaya ku ngalangkungan rahmat janten barudak Gusti dina kaayaan urang. Allah mangrupikeun anu iman dina hubungan anu diperyogikeun sareng diri - dina hubungan anu ngajantenkeun urang kana akar pisan. Ieu kumaha Paul ngarumuskeun bebeneran pikasieuneun ieu: «Kanggo anjeun henteu nampi sumanget budak anu matak sieun deui; tapi anjeun nampi roh sumanget anu urang sebut: Abba, sayang bapa! Roh sorangan nyaksian ka Roh urang yén kami téh barudak Allah » (Roma 8,15: 16).

Ieu mangrupikeun bebeneran, kanyataan hirup disalametkeun. Marilah urang ngagungkeun rencana kasalametan kamulyaan sareng sareng muja muji triat Allah, Rama, Putra sareng Roh Suci.

ku Joseph Tkach